Film waarin de voordelen van de Stretch Brake worden toegelicht

Stretch Brake

Bij keren of afdalen op een gladde weg helpt de nieuwe Stretch Brake van de Volvo FH om scharen te voorkomen. De aanhanger wordt pulserend afgeremd, waardoor de voertuigcombinatie als het ware wordt uitgerekt. U kunt ervoor kiezen om de Stretch Brake automatisch te activeren in risicovolle situaties, bij snelheden tot 50 km/u. Stretch Brake is leverbaar voor zowel bakwagens als trekkers.
Film waarin de voordelen worden vermeld van Adaptive Cruise Control en Forward Collision Warning met noodremfunctie

Adaptive Cruise Control en Forward Collision Warning met noodstopvoorziening

In druk verkeer zorgt de op radar en camera gebaseerde Adaptive Cruise Control voor een veilige afstand tot het voorgaande voertuig door het gaspedaal en alle beschikbare remmen automatisch te regelen. Bij gevaar van een botsing waarschuwt ons intuïtieve Collision Warning-systeem (Waarschuwing aanrijding vooraan) u door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren. En de noodrem wordt automatisch geactiveerd, waardoor het risico op ernstig letsel aanzienlijk vermindert.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van Lane Keeping Support

Lane Keeping Support

Onbedoeld van rijstrook wisselen wordt vaak genoemd als oorzaak van ernstige ongevallen. Volgens ons te vaak. Lane Keeping Support houdt de wegmarkeringen in de gaten met behulp van een camera, en waarschuwt u wanneer u deze markeringen onbedoeld overschrijdt.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van Driver Alert Support

Driver Alert Support

Driver Alert Support is een intelligent systeem dat uw rijgedrag bijhoudt. Als dit anders is dan normaal en op vermoeidheid duidt, wordt u gewaarschuwd door een signaal en een melding op het dashboard met het advies om te pauzeren.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van Lane Changing Support

Lane Change Support

Wanneer dit is ingeschakeld, maakt Lane Change Support gebruik van radartechnologie om de blinde hoek aan de passagierszijde te scannen op andere weggebruikers. Als het niet veilig is om van rijstrook te veranderen, wordt u gewaarschuwd met een zoemer en een knipperend pictogram naast de passagiersspiegel.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma)

Electronic Stability Program

Volvo’s Electronic Stability Program (ESP) verkleint op effectieve wijze het risico van slippen en kantelen. In risicovolle situaties grijpt het systeem onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel van de truck en de aanhanger afzonderlijk af te remmen. ESP is leverbaar voor de meeste truckspecificaties – voor zowel trekkers als bakwagens.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van het noodremlicht

Noodremlicht

Wanneer u het rempedaal hard intrapt, gaan de remlichten snel knipperen om het achteropkomend verkeer te waarschuwen – een eenvoudige manier om kop-staartbotsingen te voorkomen.

Active Safety-pakketten

  Actieve veiligheid Active Safety+
ESP
Adaptive Cruise Control + Forward Collision Warning
Forward Collision Warning met noodremfunctie
Rem    
Lane Change Support
Driver Alert Support  
Lane Keeping Support  
O=optie
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Bent u op zoek naar een veilige upgrade?

Bezoek uw lokale Volvo Trucks-dealer voor een demonstratie van onze zeven ondersteuningssystemen voor de chauffeur.

Vind de dichtstbijzijnde dealer