De truck kent de hellingen verderop en geeft aan de motor en de I-Shift-transmissie door hoe de kinetische energie van de truck optimaal kan worden benut, zodat u brandstof bespaart en de CO2-uitstoot vermindert.

Anders Eriksson

I-See-ontwikkelaar, Volvo Trucks

Film over de werking van I-See

Besparingen met I-See

Bekijk hoeveel u kunt besparen met I-See.

Zo werkt het

Als u een helling nadert, wordt uit een gedeelde database informatie gedownload over de topografie van de weg. Vervolgens wordt deze informatie gebruikt, in een proces met zes stappen, om de kinetische energie van de truck optimaal te benutten en uw brandstofverbruik tot wel 5% te verminderen.

Bekwame chauffeurs doen dit al. Maar als je al acht uur met een truck rijdt, doe je dat waarschijnlijk niet steeds op precies dezelfde manier. Als I-See de hellingen voor zijn rekening neemt, kan de chauffeur zich op andere aspecten van het rijden concentreren.

 I-See verbonden met de cloud

U bent verbonden met de cloud

Onder het rijden maakt I-See gebruik van GPRS/3G-technologie om de gegevens te downloaden over de hellingen die op uw route liggen. Wanneer u een helling nadert die niet in de database zit (of in het werkgeheugen van I-See), slaat I-See de informatie van deze heuvel op. Vervolgens worden de gegevens geüpload, zodat deze beschikbaar zijn voor de volgende I-See-gebruiker. Deze totale kennis maakt het mogelijk de brandstofbesparingen te maximaliseren, zelfs op een nieuw traject.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Zelf kijken hoe u meer kunt besparen?

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer voor een rondleiding over onze brandstofbesparende voorzieningen en diensten.

Vind de dichtstbijzijnde dealer