Trucks en services

Ons doel is om trucks en services te maken die minder belastend voor het milieu zijn. En we boeken echt vooruitgang: van het verlagen van het brandstofverbruik tot het zoeken naar alternatieve brandstoffen.

Brandstofefficiency
Sinds 1970 is het brandstofverbruik met 40% gedaald. Maar we weten dat we het nog beter kunnen. Daarom streven we ernaar de efficiency te verbeteren.

Brandstofbeheer
Onze trucks zijn zuinig. En onze slimme brandstofbeheersystemen en chauffeurstraining helpen u om het maximale uit de trucks te halen.

Alternatieve brandstoffen
We waren de eerste truckfabrikant die uitvoerig testte met Bio-DME-brandstof en die een dieselmotor presenteerde die rijdt op methaangas.

Truckemissies
Onze Euro 6-motor heeft de uitstoot van roetdeeltjes gehalveerd en de emissie van stikstofoxiden met bijna 80% verlaagd. De uitstoot van onze trucks op LNG is ook aanzienlijk gereduceerd.

Materialen en recycling
Circa een derde van de materialen in een nieuwe Volvo-truck is afkomstig van hergebruikt materiaal. En aan het einde van de levensduur van de truck kan tot 90% worden gerecycled.

Lees meer over onze duurzame trucks en services

Onze duurzame activiteiten

Onze activiteiten

We zijn hard op weg om ons productieproces volledig duurzaam te maken. Onze productiefaciliteiten in het Belgische Gent en het Zweedse Tuve waren de eerste klimaatneutrale voertuigfabrieken ter wereld. Onze spuiterij in Umeå in Zweden heeft een van de laagste emissiewaarden van oplosmiddelen in de branche. Ook steeds meer dealers worden CO2-neutraal. En hier blijft het niet bij. Deze activiteiten worden snel en over de hele wereld uitgebreid om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk productiemethoden, fabrieken, transportdiensten en dealers erbij worden betrokken.

Lees meer over onze duurzame activiteiten
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Verminder de impact op het milieu

Zorg voor het milieu is een belangrijke overweging voor uw truck of wagenpark. Uw lokale Volvo Trucks-dealer staat u met raad en daad terzijde.

Vind de dichtstbijzijnde dealer