Consumenten zijn een drijvende factor achter de verandering in de businessomgeving en voorkeuren worden gedreven door de waardesystemen van de consumenten. Daarom zijn duurzame oplossingen die ondernemingen helpen om beter te werken onze missie.

 

Volvo

Een nieuwe manier van denken is nodig

De grotere vraag naar transport vergt radicale ontwikkelingen in de infrastructuur. We denken dan onder meer aan ‘hub-and-spoke’ systemen en verkeerspatronen. Om files terug te dringen en de veiligheid te verhogen, moeten er mogelijk afzonderlijke rijstroken komen voor verschillende types van weggebruikers. Ook kunnen we nadenken over de creatie van gerichte transportmodi voor distributie in de stad.

Volvo Trucks wil dit type van dialoog voeren met de autoriteiten, beleidsvormers en wetgevers. Daarom is het onze doel om ons te positioneren als de voornaamste sectorvertegenwoordiger bij het bepalen van nieuwe normen en het vormgeven van nieuwe systemen.

Kleinere koolstofvoetafdruk

Kleinere koolstofvoetafdruk

De milieu-impact van het wegverkeer moet omlaag. We moeten de emissies reduceren en de koolstofvoetafdruk verkleinen. We werken hiervoor aan tal van projecten. Een oplossing die onmiddellijk kan worden gelanceerd, is het concept van de eco-combi’s. Ervoor zorgen dat twee vrachtwagens volstaan in plaats van drie of dat één vrachtwagen het werk van twee voertuigen kan uitvoeren.

Voertuigen zonder chauffeur

Voertuigen zonder chauffeur

Zelfrijdende voertuigen laten zich niet afleiden door een GSM. Ze kunnen lichtreflecties negeren en hebben geen oog voor interessante bezienswaardigheden langs de weg die wel de aandacht van chauffeurs trekken. De ontwikkeling van dit soort voertuigen is al ver gevorderd. Er rijden steeds meer prototypes op de weg. Diverse merken staan op het punt van een doorbraak. En u kunt er zeker van zijn dat Volvo Trucks een van die merken is.

Platooning

Platooning

Een belangrijke ontwikkeling voor de veiligheid is ‘platooning’, waarbij een kolonne van verscheidene, onderling geconnecteerde voertuigen in nauwe formatie rijdt. Het konvooi is verbonden met draadloze technologie en wordt aangevoerd door een ervaren chauffeur in het eerste voertuig. Wanneer ze op afzonderlijke rijstroken rijden, vormen deze konvooien een erg veilige oplossing.