Dynafleet - Fuel & Environment

Handige en duidelijke score

Fuel & Environment

Bekijk in één oogopslag de prestaties van uw vloot en chauffeurs met de Fuel Efficiency score, een score van 0-100, met bijhorende kleurenschaal. Aan de hand van deze score kan iedereen binnen de organisatie op een toegankelijke manier over brandstof praten. Een getal op een schaal van 100 is namelijk veel makkelijker te interpreteren dan moeilijke verbruikscijfers. De chauffeur ziet de scores via de Driver Coaching op het centrale kleurendisplay in de cabine of via de Dynafleet chauffeursapp, de driver trainer via de rapporten in Dynafleet Online en de vlootbeheerder via de Dynafleet-app op zijn smartphone of zijn PC. Zo kunt u heel gemakkelijk stappen ondernemen om het brandstofverbruik te verbeteren.

Wie is uw beste chauffeur?

Met de Score voor brandstofverbruik ziet u het brandstofverbruik van uw chauffeurs en hun voertuigen. De score toont op een schaal van 0 tot 100 aan hoe de chauffeur presteert binnen vier sleutelgebieden: gebruik van motor en versnellingsbak, anticiperen en remmen, snelheidsaanpassing en stilstand.

Met Fuel & Environment kunnen chauffeurs zelf hun rijtechnieken controleren en aanpassen wanneer ze onderweg zijn. Zo kunnen ze hun brandstofverbruik met wel 5% verlagen.

Johan Rundberg

Product Manager, Volvo Trucks

Met uw score voor brandstofverbruik kunt u het gemiddelde verbruik over een periode in de gaten houden

Trends en training

Met de score voor brandstofverbruik kunt u de prestaties van uw chauffeurs heel gedetailleerd met elkaar vergelijken. Deze informatie, in combinatie met een effectieve chauffeurstraining, helpt u bij het beheersen van uw brandstofverbruik op de lange termijn.

Meer informatie over onze trainingen in Driver Development
Emissierapporten: eenvoudig op te stellen en gemakkelijk te delen

Laat uw bedrijf groeien

Door het verbeteren van het brandstofverbruik verkleint u tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk. Nauwkeurig gedocumenteerde emissiewaarden kunnen u helpen om milieubewuste klanten te vinden en aan u te binden. Emissierapporten kunnen eenvoudig worden opgesteld en automatisch naar uw klanten worden verzonden als ze deze nodig hebben.

Emissierapporten: eenvoudig op te stellen en gemakkelijk te delen

Laat uw bedrijf groeien

Door het verbeteren van het brandstofverbruik verkleint u tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk. Nauwkeurig gedocumenteerde emissiewaarden kunnen u helpen om milieubewuste klanten te vinden en aan u binden. Emissierapporten kunnen eenvoudig worden opgesteld en automatisch naar uw klanten worden verzonden als ze deze nodig hebben. Rapporten over brandstofverbruik en de impact op het milieu zijn beschikbaar voor trucks op diesel en trucks op LNG.

Dynafleet Fuel & Environment.

Driver Coaching

Geef uw chauffeurs het advies dat ze nodig hebben om hun rijtechniek te optimaliseren. Zelfs terwijl ze onderweg zijn. Driver Coaching is een functie in de cabine die tijdens de rit continu analyses levert. Het is een snel reagerend hulpmiddel van onschatbare waarde, bedoeld om uw resultaat te verbeteren. 

Belangrijkste voordelen

  • Bekijk brandstofverbruik, gereden afstand, uitstootniveaus en meer
  • Analyseer de prestaties op het gebied van brandstofverbruik van elke chauffeur
  • Overzichtelijke rapporten wijzen op gebieden waar kostenbesparingen mogelijk zijn en ondersteunen consistente besparingen op de lange termijn
  • Een waarschuwingssysteem waarschuwt u bij opvallende verschillen in het brandstofniveau en mogelijke diefstal van brandstof
  • Rapporten over uitstootniveaus kunnen automatisch naar milieubewuste klanten worden verzonden
  • Rapporten zijn beschikbaar voor trucks op diesel en trucks op LNG.
VT

Wilt u meer weten?

Onze dealers weten alles over Dynafleet. Laat u door uw lokale dealer verder informeren over de service Fuel & Environment.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer