Trucks

Lees in de interactieve segmentbrochure hoe we dit segment ondersteunen

Waar alle cijfers extreem zijn

uitzonderlijk vervoer

Voor de zwaarste opdrachten moet u een stap verder gaan dan het gebruikelijke en doen wat niemand anders kan. U bent een expert en uw uitdagingen zijn uniek. Onze oplossingen zorgen dat u de volledige controle heeft, of u nu langzaam wegrijdt of met een flink tempo grote afstanden aflegt. U kunt een voertuig krijgen met een uitstekend startvermogen en een treingewicht tot 325 ton. 

Volvo FH16

Enorme kracht en comfort

 

Belangrijke productinformatie

Vermogen: 550–750 pk

Ruime en comfortabele cabines in vijf afmetingen. Geoptimaliseerd voor lange afstanden. Flexibel chassis voor carrosseriebouw

 

Brandstofopties

Diesel, HVO

 

Belangrijkste features

I-Shift met kruipversnellingen. I-Shift voor zware toepassingen. Meerdere snelheden achteruit. 750 pk. Hoog treingewicht, 325 ton

Volvo FH

Uitstekend comfort en efficiëntie

 

Belangrijke productinformatie

Vermogen: 420–540 pk

Ruime en comfortabele cabines in vijf afmetingen. Geoptimaliseerd voor lange afstanden. Flexibel chassis voor carrosseriebouw

 

Brandstofopties

Diesel, LNG, Biodiesel, HVO

 

Belangrijkste features

Volvo Dynamic Steering met persoonlijke instellingen en Stability Assist. I-Shift met kruipversnellingen. Meerdere snelheden achteruit. Liftbare tandemas. Zware stalen bumper

Features van Volvo Trucks voor uw bedrijf

Ontdek de oplossingen die zijn gemaakt om u het leven gemakkelijker te maken en uw bedrijf beter te laten presteren.

I-Shift met ultralage kruipversnellingen 
U krijgt een uitstekend startvermogen met combinatiegewichten tot 325 ton en volledige controle over uw vermogen bij zeer lage snelheden. En u hoeft geen concessies te doen aan de brandstofefficiëntie of het startvermogen. 

Tot 750 paardenkrachten, met gemak getemd
Met een Volvo heeft u het gewenste vermogen binnen handbereik. Achter het stuur van de Volvo FH16 heeft u de beschikking over max. 750 pk en 3550 Nm koppel. 

38 tons tademstel
Een duurzame oplossing die uw laadvermogen opkrikt. Ons tandemstel voor zwaar werk kan met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aan.

Asbelasting en tractieregeling 
Met het dashboard heeft u tot in details de controle over de belasting op elke as, de functie voor bogiedruk en alle differentiëlen. Draai de knop rechtsom voor extra tractie.

Veilig afdalen met de strekrem 
Truck en volledig geladen trailer rijden een helling omlaag. De strekrem schakelt de wielremmen op de trailer in om de voertuigcombinatie recht te laten rijden en scharen te voorkomen. 

Het robuuste front 
Dit is ontworpen voor de zwaarste terreinen ter wereld. De zware bumper en beschermingsplaat beschermen vitale onderdelen zoals koplampen en motoronderdelen. Grind en keien vormen voor u geen belemmering. 

Het zicht
Royale ruitoppervlakken en goed vormgegeven spiegels betekenen uitstekend zicht. Bovendien kunt u tot acht camera's toevoegen waarvan de beelden worden weergeven op het secundaire dashboardscherm. U heeft de touwtjes in handen.

Trekbalk
Extreme ladingen duwen of trekken met de geïntegreerde trekhaak in het front. Perfect bij het koppelen van twee of meer trucks in dezelfde combinatie.

Remkracht voor elke behoefte
Onze hulpremmen geven u controle in alle situaties. De retarder biedt stabiel vermogen bij hoge snelheden. Gecombineerd met I-Shift met kruipversnellingen voldoet de Volvo Engine Brake aan uw behoeften, zelfs bij zeer lage snelheden.

Volvo Dynamic Steering zoals u het wilt
Bent u op zoek naar perfecte stabiliteit en controle bij alle snelheden, terwijl uw schouders minder worden belast? Ook bij extreme ladingen? Bekijk Volvo Dynamic Steering eens van dichterbij. 

Ruime cabines
Al onze cabines bieden voldoende ruimte voor u en de dingen die u nodig heeft. Met een stahoogte tot 220 cm biedt de cabine van de Globetrotter XL uitstekend comfort voor het leven onderweg. En alsof dat nog niet genoeg is, is er een nog ruimere keuze: de Globetrotter XXL. 

Volvo Gold Contract 
De beste manier om uw beschikbaarheid te waarborgen is met een Volvo Gold Contract, dat al het preventieve onderhoud en reparaties aan de truck omvat tegen een vast maandbedrag. Uw truck communiceert ook op afstand met de werkplaats om uw bezoekjes zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Uw truck wordt in de best mogelijke conditie gehouden en u heeft volledige controle over de kosten. Als uw kilometrage varieert, kies dan voor het Flexi Gold Contract. Dit biedt dezelfde dekking, maar tegen een tarief dat is aangepast aan het ritme van uw bedrijf.

Klant als referentie

Onder deze omstandigheden is het geweldig dat je kunt vertrouwen op het stuursysteem van de truck en het automatische versnellingssysteem. Dat geeft rust, zodat je je onbezorgd kunt focussen op de rit.

Buitengewoon zwaar transport?

Overleg met uw lokale Volvo Trucks dealer om de beste oplossing te vinden voor uw transportbedrijf.