Trucks

De evolutie van de interface

DASHBOARD VAN VOLVO TRUCKS

Uw nieuwe dashboard is net zo aanpasbaar en flexibel als de rest van uw truck. Het dashboard in de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en de Volvo FMX is geheel digitaal en dynamisch. En het secundaire dashboardscherm integreert de specifieke behoeften van uw werkzaamheden met uw truck. Zodat u nog veiliger en productiever kunt zijn.

Het nieuwe dashboard is ontworpen om het u tijdens het rijden makkelijker te maken uw handen aan het stuur te houden en uw ogen op de weg. En om gemakkelijk toegang te krijgen tot de juiste informatie in alle mogelijke situaties: tijdens het rijden, het zoeken van de juiste route, of het bijhouden van de rijtijden en voertuigstatus.

Een geheel digitaal instrumentenpaneel geeft u de vrijheid de interface te optimaliseren voor elk gebruiksmoment van uw truck. Als u de duidelijk ingedeelde analoge interface van Volvo Trucks gewend bent, voelt u zich meteen thuis. 

Informatie wordt weergegeven op basis van wat u doet

Het dashboard heeft vier verschillende modi. Schakel over naar de modus die past bij wat u op dat moment doet en geef prioriteit aan bepaalde informatie. Uiteraard bepalen uw truckspecificatie en uw truckgebruik de gedetailleerde functies die beschikbaar zijn in elke modus. Maar over het algemeen zijn dit de volgende modi:

  1. Standaardweergave: de weergave voor de meeste beschikbare functies.
  2. Focusweergave: een aangepaste weergave met essentiële informatie tijdens het rijden.
  3. Navigatieweergave: instructies voor de route. Combineert informatie over snelheid met routebeschrijvingen en aankomsttijd.
  4. Aslastweergave: een duidelijke status. Hoe hoog is de belasting op elke as? Zijn er assen omhooggebracht of differentiëlen ingeschakeld?

Handen aan het stuur

Alle functies die op het overzichtelijke instrumentenpaneel worden weergegeven, kunnen eenvoudig worden bediend met de knoppen op het stuur. Ongeacht de situatie kunt u zo uw handen op het stuur houden en uw aandacht schenken aan het rijden.

Secundair dahsboardscherm

Aan de rechterzijde van het instrumentenpaneel bevindt zich het secundaire dashboardscherm met een 9-inch aanraakscherm. Hier bedient u uw media- en communicatiefuncties met behulp van een interface, zoals u die van uw smartphone kent. In het secundaire dashboardscherm worden de camerabeelden gepresenteerd. Er zijn ook modules voor het uitvoeren van uw taken, voertuig- en opbouwfuncties, om een paar voorbeelden te noemen. Bedien de functies van het secundaire dashboardscherm met behulp van het touchscreen, de stuurbediening, de bedieningsknoppen op het dashboard of spraakbesturing.

Integratie van hulpmiddelen

Het secundaire dashboardscherm kan worden geopend voor het integreren van apps van derden op uw scherm. U kunt nog efficiënter werken, en niet te vergeten veiliger.

Praat tegen uw truck

U kunt verschillende functies in uw truck regelen met behulp van de spraakbesturing die in de cabine is ingebouwd. Dat is een behulpzame assistent die uw leven vergemakkelijkt en u helpt uw aandacht op de weg te houden.

Beschikbaar voor deze trucks

Zoals u dat wilt

Bekijk de mogelijkheden van het instrumentenpaneel.