Volvo Trucks

België

×

Volvo FH Electric. Van stad tot stad.

Dit is de juiste keuze wanneer u uw transportroutes verder wilt uitbreiden, bijvoorbeeld naar andere steden. De Volvo FH Electric biedt uitstekend comfort en een goed overzicht van het verkeer vóór u. Het is hetzelfde iconische en krachtige voertuig dat in trek is bij chauffeurs over de hele wereld, met een ecologische voetafdruk om uw ambitieuze doelen te bereiken. Om de overgang naar elektrisch vervoer te vereenvoudigen is het voertuig leverbaar met service- en ondersteuningspakketten voor het opladen, routeplanning en actieradius, accucontrole en nog veel meer.

Max. treingewicht tot 44 ton

Tot 600 kW vermogen

Actieradius tot 300 km

Productief blijven en de touwtjes in handen houden

Het is niet moeilijk om een elektrisch voertuig van Volvo aan uw bedrijf toe te voegen. Het Gold-servicecontract omvat accucontrole en dankzij de voorspelbare onderhoudsplanning een gegarandeerde beschikbaarheid en leveringen. We hebben ook diensten toegevoegd voor optimaal voertuiggebruik, bijvoorbeeld routeplanning, actieradius, plaatsbepaling, energiestatus en rapporten voor follow-up. Dit alles is gemakkelijk toegankelijk in de Volvo Connect-portal, direct naast de andere voertuig- en ondersteuningsfuncties. Routes kunnen gedeeld worden tussen het kantoor en de cabine, en via de app MyTruck kan de chauffeur eenvoudig de oplaadstatus bekijken, de standverwarming regelen en meer.

Soepele en krachtige aandrijflijn

Drie elektromotoren in combinatie met een I-Shift-versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit, zorgen voor een soepele en krachtige rijervaring. Het enorme vermogen tot 600 kW/816 pk en het koppel van 2400 Nm worden verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. De zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat een afdoende actieradius oplevert voor veel regionale transportopdrachten.

Eigenschappen​

Volvo FH Electric

   
Asconfiguraties​

Trekker: 4x2, 6x2​. 

Bakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4

Alle assen met luchtvering

   

Cabines​

Alle cabinelengtes

   

Treingewicht 

Tot 44 ton    
Laadvermogen 23 ton    
Accucapaciteit 450-540 kWh      

Reeks

Tot 300 km

   
Oplaadtijd (volledig geladen​)

9,5 uur met wisselstroom (43 kW)

2,5 uur met gelijkstroom (250 kW)

   

Aandrijflijn 

3 elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak, 2 vermogensniveaus (tot 800 pk)    
Performance Tot 2400 Nm en 600 kWh (816 pk)     

Toepassingen

Geschikt voor opbouw. 3 PTO's (elektrisch, mechanisch en transmissie)

   

 

     

 

Veelgestelde vragen

Meer weten over elektrisch rijden?

Ontdek ons aanbod van elektrische voertuigen

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem op maak een afspraak bij u in het bedrijf.