Volvo Trucks

België

×
Een Volvo FM met een 20% kleinere voetafdruk.

Een Volvo FM. Maar met 20% minder CO2

Volvo FM LNG

Een truck voor zware regionale werkzaamheden. De truck rijdt en presteert zoals u gewoon bent van de Volvo FM. Maar met een kleinere ecologische voetafdruk plus het potentieel voor lagere brandstofkosten. En dat gaat niet ten koste van de rijeigenschappen of productiviteit.

Euro 6 stap D ● 420 pk/2100 Nm of 460 pk/2300 Nm ● I-Shift ● Trekker of vrachtwagen ● 4×2, 6×2 of 6×4 ● Actieradius tot 1000 km

De belangrijkste vijf redenen om te kiezen voor de Volvo FM LNG

Er is geen andere truck op de markt die hierop lijkt. Bekijk wat deze truck uniek maakt en waarom dit een uitstekende keuze is voor uw bedrijf en voor het milieu.

Onderscheid u van de concurrentie

Vragen uw klanten om duurzame transporten? Goed zo. De Volvo FM LNG zorgt meteen voor 20% minder CO2-uitstoot*. En u hoeft niet eens te schipperen met laadvermogen of productiviteit. En trouwens ook niet als het gaat om concurrentievermogen.

Kies voor een solide oplossing

De motor vormt het hart van elke truck. De LNG-motor is gebaseerd op onze ultramoderne D13K-motor. Maar we zijn nog iets verder gegaan, met innovatieve oplossingen voor het rijden op gas. Het resultaat? De G13C-motor is net zo efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

Hoe werkt het?

Trucks op gas zijn niet alleen goed voor het milieu. Het helpt ons bedrijf ook om te bezuinigen op de directe en indirecte kosten.
De maatschappij eist schonere, alternatieve brandstoffen. LNG is een mogelijke directe oplossing die ook voor de lange termijn een aanzienlijk lagere impact heeft op het milieu.

Naar nul emissies

Energie-efficiency en alternatieve brandstoffen zijn essentieel in onze strategie om duurzame transporten te realiseren. De Volvo FM LNG zorgt meteen voor een 20%* kleinere CO2-voetafdruk. En de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%*. Deze truck biedt mogelijkheden om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen. Dan worden we minder afhankelijk van fossiele energiebronnen.

Dit zijn allemaal belangrijke stappen naar onze visie van nul CO2-uitstoot en duurzame transporten. Niet alleen voor het milieu maar ook voor uw bedrijf. Meer informatie over onze ambities met alternatieve brandstoffen.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

Meer informatie over onze ambities met alternatieve brandstoffen

Verklein uw ecologische voetafdruk

Met onze Voetafdrukcalculator kunt u zien hoezeer u uw negatieve impact op de planeet kunt verkleinen met onze LNG-motoren, terwijl deze wel dezelfde prestaties leveren als een diesel.

OVERLEG MET ONS OVER DE OVERSTAP NAAR LNG-TRUCKS

Uw Volvo Trucks-dealer houdt u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen voor trucks op gas in uw land.