Het Volvo FE-chassis voor eenvoudige opbouw

Robuust, maar flexibel

Het chassis van de Volvo FE kan voor vrijwel elke opbouw worden geconfigureerd. Het robuuste en strakke chassis met zijn vierkante, vlakke ontwerp vereenvoudigt de opbouw en is geschikt voor de meest veeleisende toepassingen. Het verbeterde chassispakket voor de Euro 6 betekent bovendien dat de Volvo FE geen nadelen ondervindt van de strengere emissie-eisen.

Volvo Bodybuilder Instructions - voor een verkorte doorlooptijd

Kortere doorlooptijd bij de carrosseriebouwer

Wanneer u een Volvo FE bestelt, kan de carrosseriebouwer zich onmiddellijk aanmelden bij Volvo Bodybuilder Instructions. Op basis van de exacte specificaties en 3D-tekeningen in het systeem kan met de werkzaamheden worden gestart nog voordat de truck de fabriek heeft verlaten. De truck kan zo sneller en kostenefficiënter worden afgeleverd.

Volvo Bodybuilder Instructions
Het ECS (elektronische regelsysteem) van de Volvo FE

Snel en gemakkelijk laden

De ECS (elektronisch geregelde vering) kan worden gebruikt om het niveau van de luchtvering te regelen, met schakelaars op het dashboard of een bedieningskast. Dit betekent snel en efficiënt laden op elke hoogte.

Kies tussen mechanische of luchtvering voor de cabine

Ultramoderne vering

Een gegarandeerd soepele rit. Kies uit een mechanische cabinevering, met spiraalveren en schokdempers zowel voor als achter, of volledige luchtvering voor de cabine, met luchtbalgen voor en achter.

Volvo FE's elektronische remsysteem

EBS (Electronic Brake System)

De Volvo FE heeft luchtbekrachtigde remmen met lichtgewicht remschijven voor en achter. Het elektronisch geregelde remsysteem (EBS) levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat ABS en Brake Blending dat de diverse remmen van de truck benut voor een gelijkmatiger remtoepassing en minder slijtage van zowel de remmen als de banden. Het uitgebreide EBS-pakket bevat bovendien de Hill Hold functie, die het wegrijden op hellingen vergemakkelijkt.

VT

Begin met bouwen

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer om de diverse indelingsopties door te nemen en uw perfecte Volvo FE te configureren.

Vind de dichtstbijzijnde dealer