Volvo FH een precisie-instrument

Een precisie-instrument

Door het chassis wordt de Volvo FH een precisie-instrument op de weg. Volvo Dynamic Steering is ook beschikbaar op trucks met dubbele voorassen; dit vermindert de belasting op nek, rug en schouders van de chauffeur aanzienlijk. Ter verhoging van uw productiviteit en flexibiliteit, hebben we ook de asbelasting voor dubbele voorassen verhoogd van 18 naar 20 ton. En als u maximale bodemvrijheid nodig heeft, is luchtvering GRAS-G2 nu beschikbaar op de Volvo FH.

Lichter dan voorheen - het Volvo FH-chassis

Hoe lichter hoe beter

Indien nodig kan de Volvo FH worden geoptimaliseerd voor een laag leeg gewicht. Er is een optie met een 6×2-voorloopas met een lichtgewicht solo-aandrijfas. De lichtgewichtas in een 4×2-trekkerconfiguratie gecombineerd met een achterophanging met laag gewicht resulteren in een referentiegewicht van 7.250 kg, inclusief 405 liter brandstof in de tank.

Het Volvo-chassis is voorzien van de nieuwe Liftbare tandemas

Liftbare tandemas.

Uw Volvo FH is nu beschikbaar met de geheel nieuwe liftbare tandemas, een revolutionaire voorziening waarmee de achterste aandrijfas kan worden ontkoppeld en omhoog gebracht als de truck is uitgeladen. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk en wordt het brandstofverbruik lager.

Meer over de liftbare tandemas
Vijf assen, rechtstreeks leverbaar vanaf de fabriek

Vijf assen - rechtstreeks vanaf de fabriek

Zware ladingen vervoeren? U kunt kiezen voor een vijfassige truck die rechtstreeks door de fabriek wordt geleverd. U ontvangt de truck eerder. U heeft geen extra ombouwkosten. En u krijgt een truck met een volledige typegoedkeuring voor het voertuig. U profiteert ook van een volledige Volvo-garantie en onze aftermarketondersteuning, wat op de lange duur uw bedrijfskosten kan verlagen.

Lees over onze 10x4-configuratie
De mogelijkheden voor carrosseriebouw maken uw Volvo FH gereed voor elke toepassing

Meer opties. Sneller gebouwd

De talloze specificatie-opties zorgen ervoor dat de Volvo FH snel en eenvoudig kan worden voorbereid voor elke toepassing, waaronder wissellaadbakken. U krijgt eenvoudig verbinding met de nieuwe elektronische Bodybuilder Module, terwijl u via VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) online toegang heeft tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingsschema´s.

Bekijk onze Volvo Bodybuilder Instructions

De nieuwe chassisopstelling

Volvo FH trekkerchassis

Trekkerchassis

1. Twee accu's
Een optionele installatie met twee accu's biedt extra vermogen in toepassingen waar dit nodig is.

2. Accubak (BBOX-EF)
Optionele plaatsing achterin tussen de chassisframes.

3. AdBlue-tank
Kan boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd, voor extra brandstofcapaciteit (ADTP-BC).

4. De Air Production Modulator (APM)
Plaatsing tussen de chassisbalken om meer ruimte te creëren voor uitrusting die op het chassis wordt gemonteerd, zoals brandstoftanks.

Het bakwagenchassis

Bakwagenchassis

1. Vrije chassisruimte
Chassisuitrusting kan naar achteren worden verplaatst om ruimte te creëren voor kraanpoten of andere uitrusting. (FAA10 – circa 500 mm; FAA20 – circa 600 mm).

2. Gatenrij in frame voor carrosseriebouwer
De bovenste rij met gaten is gereserveerd voor de carrosseriebouwer. Alle steunen zijn uit het middelpunt geplaatst en voorzien van een afstandsbus van 8 millimeter. Er zijn geen klinknagels toegepast.

3. Kraanvoorbereiding
Het chassis kan af fabriek worden gemonteerd met bevestigingsplaten voor de kraan.

4. Luchtvering achter met een korte achteroverbouw. Een nieuw ontworpen naar voren gemonteerde stabilisator kan de achteroverbouw verkleinen. Dit is een voordeel voor bouwtoepassingen, asfaltkippers en wissellaadsystemen.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer

Bevalt het u? Maak een proefrit

De enige manier om ons dynamische nieuwe chassis te ervaren is achter het stuur. Uw lokale Volvo Trucks-dealer heeft de sleutels.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer