De koppelkromme van de dieselmotor

Bekijk onze curven

Een uitstekend koppel bij lage toerentallen. Het maximumkoppel is beschikbaar over een uiterst breed toerengebied. En maximaal koppel dat het maximumvermogen overlapt in het middelste toerenbereik. Vergelijk onze koppelkrommes en u ziet het verschil. Klim in de cabine en u merkt het meteen: ongelooflijke acceleratie, ongeëvenaarde trekkracht, en aangenaam rijden bij kruissnelheid. 

 

Bekijk de volledige specificaties voor de aandrijflijn

Een laag brandstofverbruik levert u geld op en draagt ook bij aan de duurzaamheid.

Ingebouwde brandstofzuinigheid en zorg voor het milieu

Verhoogde compressieverhouding op de 420- en 460-motoren. Geoptimaliseerde turbo op de 500- en 540-motoren. Common-rail inspuitsysteem voor alle motoren en afgestemde software geven de beste motorregeling plus minder interne wrijving. Alles voor het optimaliseren van de brandstofefficiëntie en het verkrijgen van een verbeterd motorkoppel en een snellere respons bij lage toeren. Dit maakt echt verschil voor uw bedrijfsresultaten. En de positieve invloed op het milieu.

Volvo FH-motoruitval

Volvo Engine Brake – VEB+

Onze gepatenteerde motorrem VEB+ maakt gebruik van een uniek nokkenasontwerp, dat tot 375 kW (510 pk) kan opnemen in de D13. Gekoppeld aan ons I-Shift-transmissiesysteem en de slimme cruisecontrol kunt u een hogere gemiddelde snelheid aanhouden zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid of het brandstofverbruik.

Volvo FH paardenkrachten

Kies uw vermogen

Kies uit vier verschillende vermogens: 420, 460, 500 of 540 hp.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Meer vermogen Minder brandstof

Ervaar het vermogen en de efficiency van onze motorreeks bij uw lokale Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer