Brandstofefficiëntie betekent controle houden over uw brandstofkosten en uw ecologische voetafdruk. Maar het is vooral zaak om een maximaal rendement te halen uit elke druppel. Neem niet genoegen met een verminderde productiviteit. Een truck met goede rijeigenschappen die de snelheid kan vasthouden en brandstof bespaart, is uw meest efficiënte oplossing. We hebben meer mogelijkheden dan ooit om een dergelijke oplossing voor u samen te stellen.

Brandstofefficiëntie van D13

Een motorreeks die presteert

Onze D13 Euro 6 Stap D-motorreeks is in alle details ontworpen om brandstof te besparen. Terwijl tegelijk veel aandacht is besteed aan de prestaties. Al onze motoren bieden uitstekende rijeigenschappen en zorgen ervoor dat u ook op hellingen in de hoogste versnelling kunt rijden om snelheid te houden en brandstof te besparen.

Kennismaken met onze motoren
I-Save

Lager brandstofverbruik op de lange afstand met I-Save

Onze laatste aanvullingen op de reeks zijn de I-Save aandrijflijnen voor internationale transporten. Hierin combineren we de D13TC-motoren van 460 of 500 pk met efficiënte achterassen en transmissiefuncties, om maar een paar voorbeelden te noemen. Door de combinatie met het LH Fuel-pakket kunt u zo tot 7%* besparen op de brandstofkosten.

 

* D13TC Euro 6 stap D met het LH Fuel-pakket (I-Save) versus D13 eSCR Euro 6 stap D. Het daadwerkelijke brandstofverbruik varieert afhankelijk van allerlei factoren, zoals het gebruik van cruise control, de actuele topografie, rijervaring van de chauffeur en weersomstandigheden.

I-See – kijk hoe uw brandstofrekening omlaag gaat

Welke route rijdt het zuinigst? I-See maakt gebruik van topografische informatie over de weg om de snelheid en het schakelen zo efficiënt mogelijk te regelen. Door de kinetische energie van de truck te benutten, kan het systeem uw brandstofverbruik tot wel 5% verminderen. I-See gebruikt kaartgegevens via de cloud voor de beste resultaten.

Achterasoverbrenging

Overbrenging voor uw opdrachten

De achteras vormt de laatste schakel in een efficiënte keten. We hebben onze achteras uitgerust met de juiste overbrenging voor lange afstanden, hierdoor werkt deze harmonieus samen met de D13-motor en I-Shift Dual Clutch. Het resultaat? Lagere toerentallen. Meer rijcomfort. En een beter brandstofverbruik.

I-Cruise

Gelijkmatige snelheid met I-Cruise

Intelligente cruisecontrol. I-Cruise past uw snelheid aan om het brandstofverbruik laag te houden. Het vasthouden van een hoge gemiddelde snelheid bevordert niet alleen uw productiviteit. Het draagt ook bij aan de veiligheid en het comfort tijdens de rit.

Zuinig rijden

Met de juiste banden, voorzien van de correcte spanning en goed uitgelijnde wielen en assen, kan het brandstofverbruik aanzienlijk worden verlaagd. Ons onderzoek over heel Europa geeft aan dat twee op de drie trucks met onjuist uitgelijnde assen en wielen rijden. Hier valt dus met weinig moeite veel te winnen.

Brandstof besparen met Dynafleet

Ontdek op gegevens gebaseerde kracht

Samen met Dynafleet en Chauffeurstraining kunt u tot wel 7% brandstof besparen.

Dynafleet – houd uw brandstofverbruik bij

Maak kennis met ons wagenparkbeheersysteem. Volg de prestaties van uw trucks en chauffeurs in real-time, bekijk automatisch gegenereerde scores in zuinig rijden. Maak vervolgens vergelijkingen, ontdek trends en implementeer winstgevende, brandstofbesparende veranderingen.

Chauffeurstraining – kleine veranderingen, grote besparingen

Onze opleiding 'Efficiënt rijden' helpt u om iedere druppel brandstof optimaal te benutten. Het is een combinatie van 4u klassikale opleiding, en 4u één op één praktijkopleiding in de truck, waar de chauffeur alle tips & tricks leert kennen om efficiënt met zijn vrachtwagen te rijden. De opleiding is goedgekeurd voor Code 95. en is zeer effectief in combinatie met de rapporten van Dynafleet.

Airflow-pakket

Een Airflow-pakket kan uw brandstofverbruik tot wel 8% verlagen. Het pakket vermindert de turbulentie en de luchtweerstand en buigt de wind af van de trailer. Behalve dat u brandstof en geld bespaart, worden ook de CO2-emissies verlaagd, wat goed nieuws is voor het milieu.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Begin meteen goed

Een goed begin is essentieel voor een laag brandstofverbruik. Uw dealer is expert op het gebied van brandstof besparen. Waarom vraagt u hem niet om hulp?

Vind de dichtstbijzijnde dealer