Bespaar brandstof

De Volvo FH met I-Save met onze nieuwe D13TC-motor biedt 300 Nm extra koppel, waarmee uw gemiddelde snelheid omhoog gaat, maar uw brandstofverbruik niet. Sterker nog: met I-Save kunt u uw brandstofkosten tot 7%* te verlagen, zonder in te leveren op productiviteit en rijcomfort. Naast onze meest efficiënte motor ooit, bevat I-Save het uitgebreide LH Fuel-pakket, met o.a. het verbeterde I-See en I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten. Hoe meer u rijdt, hoe meer I-Save u oplevert, hoe leuker het wordt.

Verlaag de brandstofkosten tot wel 7%

Verlaag de brandstofkosten tot wel 7%

Door de combinatie van de uiterst efficiënte D13TC-motor en brandstofbesparende functies, zoals
I-See op basis van kaarten, verlaagt Volvo FH met I-Save de brandstofkosten tot wel 7%* voor langeafstandstransporten.

* Brandstofcijfers worden berekend door de D13TC Euro 6 stap D met het LH Fuel-pakket (I-Save) te vergelijken met de D13 eSCR Euro 6 stap D zonder het LH Fuel pakket. De brandstofbesparingsreferentie van 7% is gebaseerd op de D13TC-motor en de kosten van diesel en AdBlue met het LH Fuel-pakket. Het werkelijke brandstofverbruik varieert afhankelijk van vele factoren, zoals het gebruik van cruise control, de voertuigspecificatie, de voertuigbelasting, de actuele topografie, de rijervaring van de chauffeur en de weersomstandigheden.

Wat zeggen de klanten over Volvo I-Save?

Wat zeggen de klanten over Volvo I-Save?

Heel wat klanten rijden intussen al met een Volvo FH I-Save. En ze zijn allemaal overtuigd: Dankzij hun Volvo I-Save verbruiken ze veel minder brandstof, soms tot zelfs wel 10%. En dat terwijl hun chauffeurs genieten van een hoger koppel, meer kracht en subliem rijcomfort.

Lees hun getuigenissen >

Een boost voor uw productiviteit

Een boost voor uw productiviteit

De krachtige D13TC-motor produceert bij lage toeren een 300 Nm hoger koppel. De truck hoeft dus minder te accelereren en verbruikt minder brandstof bij het aanhouden van een constante snelheid op snelwegen. In combinatie met I-See kan de motor heuvels en hellingen makkelijker aan in een hogere versnelling: bespaar brandstof zonder snelheid te verliezen. Het extra koppel zorgt ook voor een hogere gemiddelde snelheid, wat vooral merkbaar is bij klimmen.

Meer comfort voor de chauffeur

Meer comfort voor de chauffeur

De Volvo FH met I-Save kan langer rijden met een lager toerental en hogere versnellingen, wat bijdraagt aan een soepeler, stiller rijgedrag. Chauffeurs kunnen ook een snellere koppelrespons verwachten, waardoor deze truck nog aantrekkelijker wordt.

De pers over de Volvo I-Save

Pers unaniem lovend over laag verbruik I-Save

De pers is bijzonder lovend over de I-Save en het zeer lage verbruik. Onafhankelijke journalisten hebben al heel wat testen gedaan, en kunnen het rijcomfort en het verbruik op een objectieve manier vergelijken met vorige modellen, maar ook met andere merken. 

En hun meningen zijn unaniem: De Volvo FH I-Save biedt een fantastisch rijcomfort, een krachtig vermogen met een blijvend hoog koppel, en ... een zeer laag brandstofverbruik.

Lees zelf de persartikelen >

Dit is Volvo FH met I-Save

Dit is Volvo FH met I-Save

Volvo FH met I-Save is uitgerust met de uiterst efficiënte D13TC-motor en het uitgebreide LH Fuel-pakket. Elke functie van I-Save is ontworpen, getest en bewezen om brandstof te besparen voor internationale ritten.

Het LH Fuel-pakket bevat het verbeterde I-See op basis van kaarten, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten, I-Cruise met I-Roll, nieuwe zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst.

Volvo D13TC-motor – Krachtig en zuinig tegelijk

Volvo D13TC-motor – Krachtig en zuinig tegelijk

De D13TC is onze zuinigste motor tot nu toe. De motor is beschikbaar met een vermogen van 460 of 500 pk, en is voorzien van zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiëntie verhoogt. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1400 toeren.

De motorreeks van Volvo
Nieuwe versie van I-See op basis van kaarten

Nieuwe versie van I-See op basis van kaarten

I-See gebruikt kennis over de komende route om de bewegingsenergie van de truck optimaal te benutten bij het rijden in de heuvels. I-See regelt de versnellingskeuze, het optrekken en het afremmen op de motor wanneer I-Cruise is geactiveerd. I-See is voorzien van een nieuwe kaart met hoge resolutie voor een meer exacte topografische positionering.

Meer informatie
I-Shift bijgewerkt voor internationale transporten

I-Shift bijgewerkt voor internationale transporten

I-Shift is specifiek ontworpen voor efficiënt rijden op snelwegen. De geoptimaliseerde software voor lange trajecten helpt om brandstof te besparen. Bij het rijden in de Economy-modus wordt elke schakeling exact getimed zodat de motor met het meest efficiënte toerental kan draaien.

Meer informatie
I-Cruise met I-Roll

I-Cruise met I-Roll

I-Cruise helpt om de snelheid constant te houden en aan te passen voor een laag brandstofverbruik. Ook helpt I-Cruise om een hoge gemiddelde snelheid aan te houden met een hogere productiviteit, en om veiliger en comfortabel te rijden. Bij afdalingen zorgt I-Roll dat de motor automatisch wordt ontkoppeld om de bewegingsenergie van de truck te gebruiken in plaats van brandstof.

Meer informatie
Ervaar de Volvo FH I-Save

Beleef de Volvo FH met I-Save

Ontdek wat de nieuwe Volvo FH met I-Save voor u betekent: brandstofbesparing zonder afbreuk te doen aan rijeigenschappen en rijplezier.

Vind de dichtstbijzijnde dealer
Meer tips over hoe u brandstof kunt besparen

Meer tips over hoe u brandstof kunt besparen

Bekijk artikelen en inzichten van deskundigen

Spreek met een deskundige