De lage brandstofcijfers moeilijk te geloven?

Wat zeggen onze klanten over I-Save?

De enigen die echt kunnen vertellen wat I-Save voor hen betekent, zijn onze klanten. Meer en meer klanten rijden intussen met een Volvo FH I-Save. En ze zijn allemaal bijzonder onder de indruk van het lage brandstofverbruik. De chauffeurs op hun beurt zijn dan weer zeer te spreken over het hoge koppel en het zalige rijcomfort.

LDA "I-Save bespaart ons zeker 2 l / 100 km"

Laiteries des Ardennes

Zeker 2 l/100 km minder verbruik

José Thomas, Responsable Technique is overtuigd. We besparen zeker 2 liter met onze nieuwe Volvo FH I-Save tov de Volvo FH zonder I-Save. De vrachtwagen haalt melk op bij de boerderijen, en transporteert deze naar onze fabriek in Libramont. "We belonen onze goede chauffeurs door hen te laten rijden met onze Volvo's. Zij zijn niet alleen enthousiast over het lage verbruik, maar ook over de kracht en het comfort. En we zien dat ze dankzij I-Save ook defensiever rijden, wat de veiligheid ten goed komt."

Van Tittelboom "Ik bespaar 10% diesel met I-Save"

Van Tittelboom NV

Ik bespaar effectief ruim 10% diesel met Volvo I-Save

“Na enkele maanden zijn de verbruiksresultaten overduidelijk: het verbruik is ruim 10% lager”, zegt Marnix Van Tittelboom. "Ik kende het comfort van de FH met Globetrotter-cabine al, maar ik ben nu ook bijzonder enthousiast over de extra trekkracht. De truck is ook voelbaar sterker. Ik denk wel dat dit een argument is om nieuwe chauffeurs aan te trekken.”

Mazout Expres "I-Save verbruikt 2-3 liter minder dan andere FH trekker"

Mazout Expres

I-Save verbruikt 2-3 l minder dan andere FH trekker

Tom Lambert, CEO Mazout Expres: "Sinds enkele maanden rijden we met een Volvo FH I-Save uitgerust met de D13 TC-motor, en nu reeds hebben we een besparing van 2 à 3 liter rijdend verbruik in vergelijking met onze andere FH-trekker die gelijkaardig werk doet. Bij het rijden op cruise control merk je ook echt hoe de I-See anticipeert op bijvoorbeeld hellingen.” 

Lees hun getuigenis >

Karel Neyrinck forse daling verrbuik met I-Save

Veevoedertransporteur Karel Neirynck

4-5 liter minder dan met mijn FH van 2009

Veevoedertransporteur Karel Neirynck uit Meulebeke nabij Roeselare rijdt nu al een tijdje met een nieuwe Volvo Trucks FH-trekker van 500 pk met I-Save. “Ik merk duidelijk het verschil aan de pomp: Ik verbruik nu 27,5 l/100 km, wat vier à vijf liter per 100 km minder is dan met zijn voorganger”, zegt hij. "In het veevoedertransport is verbruik superbelangrijk, want we moeten veel met de PTO (krachtafnemer) werken om te blazen. Om een idee te geven: een PTO verbruikt 13 liter per uur. Dat brengt ons gemiddeld verbruik ‘all-in’ op 34,6 liter."