De opnieuw ontworpen stoel van de Volvo FL is nu nog veiliger.

Ga goed zitten. Doe uw gordel om en rijd veilig

De versterkte stoel en de verstevigde stoelverankering zorgen dat de stoel nauwelijks naar voren schuift bij een ongeval. De speciaal ontworpen neksteun houdt uw hoofd stil en goed beschermd. De geïntegreerde veiligheidsgordel beschermt u door een eersteklas impactbestendigheid. Nu uw veiligheid is geregeld, hoeft u alleen maar de kleur van de veiligheidsgordel te kiezen. Zwart of opvallend rood?

Verstevigde cabine om u en uw medeweggebruikers te beschermen

Dubbel zo sterk

De gehele Volvo FL-cabine is verstevigd met maar liefst 31 kilo extra staal om u te beschermen wanneer u bij een ongeluk betrokken raakt. Om het gevaar van letsel bij een botsing te verminderen zijn het dashboard, het stuur en de bedieningen vrij van scherpe hoeken.

De onderrijbeveiligingssystemen achter op de Volvo FL

Bescherming voor u en anderen

De onderrijbeveiligingssystemen vóór en achter zijn ontworpen om te voorkomen dat personenwagens bij een botsing vast komen te zitten onder de truck. Dit verkleint de kans op letsel bij de inzittenden. Ons elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) verkleint het risico van slippen en kantelen op effectieve wijze. In risicovolle situaties grijpt het systeem onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel van de truck en de aanhanger afzonderlijk af te remmen.

Lees hier meer over onze veiligheidssystemen
Biedt de beste mogelijkheid om te zien en gezien te worden

Verbeterd zicht

Alles zien door de grote voorruit. Stel uw zicht af met de elektrisch of handmatig bediende buitenspiegels. Navigeer gemakkelijk door nauwe straten dankzij extra zijruiten. En houd uw lading in het oog door de ruit in de achterwand.

Driedelige bumper op de Volvo FL

Driedelige bumper

De stalen hoeken geven de bumper een uitmuntende schokbestendigheid. Dit vermindert de kans op beschadigingen en reparatiekosten. Bij een botsing isoleren de afzonderlijke delen de impact, waardoor u alleen de beschadigde delen hoeft te vervangen.

Volvo FL voorzien van een geavanceerd alarmsysteem met afstandsbediening

Een veilig systeem

Een uitgebreid alarmsysteem met afstandsbediening beveiligt de Volvo FL. Het systeem wordt eenvoudig geactiveerd als ongenode gasten de portieren proberen te openen of met het voertuig proberen te knoeien, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als u niet in de buurt van de truck bent.

Bekijk de optionele veiligheidsuitrusting van Volvo

Optionele extra's op het gebied van veiligheid

Verwarmde buitenspiegels nodig? Een EHBO-set? Of een beschermende tint voor de voorruit? We kunnen uw Volvo FL uitrusten met elke gewenste extra veiligheidsvoorziening.

VT

Veilig en wel

Ervaar zelf de meest robuuste cabine in zijn klasse. Bezoek uw lokale Volvo Trucks-dealer voor een proefrit.

Vind de dichtstbijzijnde dealer