VT

Carrosseriebouwers hebben een voorsprong

Beugels voor carrosseriebouwers, verschillende chassisuiteinden en de Volvo Bodybuilder Instructions besparen de carrosseriebouwer veel onnodig werk, wat u weer tijd scheelt.

Lees meer over de interface voor carrosseriebouwers
VT

Weggedrag van wereldklasse

De Volvo FM is gebaseerd op hetzelfde chassisplatform als de Volvo FH en de Volvo FH16. De verbeterde ophangingssystemen en stabilisatoren zorgen voor een weggedrag als van een personenauto. En dan is er nog de optie van Volvo Dynamic Steering, voor nauwkeurig en moeiteloos sturen bij alle snelheden.

Bekijk hoe dit in zijn werk gaat
VT

Liftbare tandemas.

Uw Volvo FM is nu beschikbaar met de geheel nieuwe liftbare tandemas, een revolutionaire voorziening waarmee de achterste aandrijfas kan worden ontkoppeld en omhoog gebracht als de truck is uitgeladen. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk en wordt het brandstofverbruik lager.

Meer over de liftbare tandemas
VT

Minder is meer

Door het optimaliseren van de standaardspecificaties, zoals van de 4×2-trekker, hebben we de truck een flink stuk lichter gemaakt: het scheelt 75 kg met zijn voorganger. Dit geeft een hoger laadvermogen en een lager brandstofverbruik.

VT

Meer lading. Betere marge

Zware lading? Geen probleem. De Volvo FM is ontworpen voor hogere asbelastingen. De bladvering voor kan nu ladingen tot 10 ton aan op een enkele as, en 20 ton op dubbele voorassen. Dit vergroot uw marges, en zware of ongelijkmatig verdeelde ladingen worden hierdoor makkelijker hanteerbaar.

VT

Vijf assen - rechtstreeks vanaf de fabriek

Zware ladingen vervoeren? U kunt kiezen voor een vijfassige truck die rechtstreeks door de fabriek wordt geleverd. U ontvangt de truck eerder. U heeft geen extra ombouwkosten. En u krijgt een truck met een volledige typegoedkeuring voor het voertuig. U profiteert ook van een volledige Volvo-garantie en onze aftermarketondersteuning, wat op de lange duur uw bedrijfskosten kan verlagen.

Lees over onze 10x4-configuratie met vijf assen
VT

De juiste specificatie. Maak een proefrit

Uw Volvo Trucks-dealer kan de opties voor de indeling toelichten. Hij geeft u ook de sleutels zodat u zelf het weggedrag kunt ervaren.

Vind de dichtstbijzijnde dealer