Film waarin de voordelen van de Stretch Brake worden toegelicht

Stretch Brake

Als u keert of afdaalt op een gladde weg, treedt de nieuwe Stretch Brake van de Volvo FM in werking om scharen te voorkomen. De aanhanger wordt pulserend afgeremd, waardoor de voertuigcombinatie als het ware wordt uitgerekt. U kunt ervoor kiezen om de Stretch Brake automatisch te activeren in risicovolle situaties, bij snelheden tot 50 km/u. Stretch Brake is leverbaar voor zowel bakwagens als trekkers.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van Driver Alert Support

Driver Alert Support

Driver Alert Support is een intelligent systeem dat uw rijgedrag in de gaten houdt. Als dit anders is dan normaal en op vermoeidheid duidt, wordt u gewaarschuwd door een signaal en een melding op het dashboard met het advies om te pauzeren.
Film waarin de voordelen worden vermeld van Adaptive Cruise Control en Forward Collision Warning met noodremfunctie

Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning

In het verkeer helpt de op radar gebaseerde Adaptive Cruise Control u om een veilige afstand tot het voorgaande voertuig te houden door het gaspedaal en alle beschikbare remmen automatisch te regelen. Bij gevaar voor een botsing worden waarschuwingslampen op de voorruit geprojecteerd.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van Lane Changing Support

Lane Change Support

Wanneer dit is ingeschakeld, maakt Lane Change Support gebruik van radartechnologie om de blinde hoek aan de passagierszijde te scannen op andere weggebruikers. Als het niet veilig is om van rijstrook te veranderen, wordt u gewaarschuwd met een zoemer en een knipperend pictogram naast de passagiersspiegel.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma)

Electronic Stability Program

Ons Electronic Stability Program (ESP) verkleint het risico van slippen en kantelen op effectieve wijze. In risicovolle situaties grijpt het systeem onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel van de truck en de aanhanger afzonderlijk af te remmen. ESP is leverbaar voor de meeste truckspecificaties – voor zowel trekkers als bakwagens.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van het noodremlicht

Noodremlicht

Wanneer u het rempedaal hard intrapt, gaan de remlichten snel knipperen om het achteropkomend verkeer te waarschuwen – een eenvoudige manier om kop-staartbotsingen te voorkomen.

Active Safety-pakket

ACC – Adaptive Cruise Control
Lane Change Support
Driver Alert Support
VT

Kies voor meer veiligheid

Bezoek uw lokale Volvo Trucks-dealer om onze ondersteuningssystemen voor de chauffeur in actie te zien.

Vind de dichtstbijzijnde dealer