Zo ziet de liftbare tandemas eruit

Optimale rijmodus

De Liftbare tandemas is ideaal als u met een zware lading op de heenweg rijdt en leeg op de terugweg. Wanneer de truck niet is geladen, drukt u een knop op het dashboard om de aandrijfas te ontkoppelen en omhoog te brengen. Zodra u de truck belast, wordt de aandrijfas automatisch omlaag gebracht en geactiveerd om maximale tractie en rijeigenschappen te leveren. Dit neemt slechts 15 seconden in beslag, dus u bent geen waardevolle tijd kwijt.

De liftbare tandemas kan ook bijdragen brandstof te besparen

Bespaar tot 4% brandstof

Aandrijfassen produceren wrijving en rolweerstand. Hierdoor neemt het brandstofverbruik toe. Door de as los te koppelen en omhoog te brengen als u deze niet nodig heeft, kunt u het brandstofverbruik op de terugreis met maximaal 4% verlagen. En uw resultaten aanzienlijk verbeteren. 

Liftbare tandemas in actie

Betere manoeuvreerbaarheid

Wanneer de as omhoog is gebracht, gedraagt de truck zich als een 4x2 of 6x2, met een kleinere draaicirkel en een aanzienlijk verbeterde manoeuvreerbaarheid. Een 6×4 met een wielbasis van 4,6 meter kan de draaicirkel bijvoorbeeld met meer dan één meter verkleinen.

Houd uw truck op de weg

Meer grip nodig? Als de belastingslimieten voor de as dat toestaan, drukt u op een knop op het dashboard om het gewicht te verschuiven naar één aandrijfas. Dit kan ook terwijl u met een lage snelheid rijdt.

Dealer Finder Teaser

Breng de as omhoog. Verhoog uw winst

Ervaar zelf de liftbare tandemas bij uw lokale Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer