Wij weten wat er van belang is. We weten hoe ongevallen eruitzien. Daarom voeren we zoveel extra tests uit, terwijl de wetgeving daar niet eens om vraagt.

Carl Johan Almqvist

Traffic & Product Safety Director, Volvo Trucks

Interieur

Volvo FM nachtmodus

Nachtmodus

Bij het overschakelen naar de nachtmodus wordt alle dashboardverlichting gedimd, met uitzondering van de snelheidsmeter. Geen afleiding: alleen focussen op de weg voor u.

Volvo FM veiligheidsgordel

Veiligheidsgordel

Circa de helft van de ongevallen met fatale afloop waarbij trucks zijn betrokken, had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een veiligheidsgordel. Vergeet dat niet als u weer op weg gaat. 

Volvo FM alcolock

Alcolock

Alcohol hoort niet in het verkeer. Het alcolock kan af fabriek worden gemonteerd en geeft een duidelijke boodschap af aan chauffeurs en transportklanten hoe belangrijk u verkeersveiligheid vindt. 

Exterieur

Volvo FM frontale onderrijbeveiliging

Front Underrun Protection System (FUPS)

Absorbeert bij een botsing een gedeelte van de kracht door achteruit te wijken onder de truck. Nu gemaakt van lichtere en sterkere materialen en ook effectief bij hogere snelheden. 

Verlichting Volvo FM

Verlichting

We hebben de positielichten voor en de dagrijverlichting geïntegreerd. Het resultaat is een eenheid met een intelligente verlichting in een compact pakket. De truck is altijd zichtbaar voor andere weggebruikers. 

Spiegels en zicht van de Volvo FM

Spiegels en zicht

Er is een reeks slimme functies ontworpen om de chauffeur echt 360-graden zicht te bieden. Maar de ruiten en spiegels bieden ook een uitstekend zichtbereik. 

Onderrijbeveiliging aan de zijkant en achterkant van de Volvo FM

Onderrijbeveiliging aan de zijkant

De onderrijbeveiligingsystemen aan de achterzijde en de zijkanten voorkomen dat kleinere voertuigen bij een botsing vast komen te zitten onder de truck. 

Actieve veiligheidssystemen Volvo FM

Actieve veiligheidssystemen

Uw truck helpt u. Bekijk dit korte overzicht van de Active Safety-systemen van Volvo Trucks. 

Over de veiligheid van de Volvo FM

Wat als?

Traffic & Product Safety Director onthult de geheimen van onze actieve veiligheidssystemen en hoe ze werken.

VT

Bekijk zelf de veiligheid

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer