Cabinespecificaties voor de Volvo FM

  • Afmetingen van cabines
  • Cabinevoorzieningen

  

Afmetingen van cabines

Dagcabine

Dagcabine (FM-DAY) met comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. Binnenhoogte 157 centimeter: 114 centimeter op de motortunnel.

Sleeper-cabine

Slaapcabine (FM-SLP) met comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon. Binnenhoogte 157 centimeter: 114 centimeter op de motortunnel.

Lage slaapcabine

De lage slaapcabine (FM-LSLP) biedt door het verlaagde dak extra laadruimte boven de cabine. Binnenhoogte 147 centimeter: 104 centimeter op de motortunnel.

Globetrotter-cabine

Globetrotter-cabine (FM-HSLP) biedt comfortabele slaapgelegenheid voor één of twee personen. De cabine met extra opbergruimte bovenin. Binnenhoogte 196 centimeter: 153 centimeter op de motortunnel.

Globetrotter LXL-cabine

Globetrotter LXL-cabine (FM-XHSL) biedt comfortabele slaapgelegenheid voor één of twee personen. De cabine biedt extra opbergruimte bovenin. Binnenhoogte 210 centimeter: 167 centimeter op de motortunnel.

 

Cabinevoorzieningen

Op vier punten afgeveerde cabine
Keuze uit spiraalveren met schokdempers rondom of luchtvering met automatische niveauregeling rondom. 

Luchtinlaten
Luchtinlaat aan de linkerkant en leverbaar met opties voor lage of hoge plaatsing. Luchtinlaat aan de voorzijde is ook leverbaar.

Cabinekleuren
Keuze uit zo'n 650 tinten.

Chauffeursstoel
Keuze uit drie verschillende comfortniveaus: Standard, Comfort en Deluxe. Elk kan worden besteld met optionele bekleding. De totale horizontale verstelling van de stoel bedraagt 200 mm en de hoogteverstelling is 100 mm. De chauffeursstoel is standaard voorzien van een hoofdsteun, een verstelbare en neerklapbare rugleuning en een verstelbare lendensteun. Ook kan de stoel verticaal en in hoogte worden versteld en is de hoek van de zitting verstelbaar. 

Passagiersstoel
Keuze uit twee niveaus: Standard en Comfort. Beide niveaus kunnen worden besteld met optionele bekleding. Standaard voorzien van hoofdsteunen.

Bedden
Benedenbed van 70×200 centimeter.
Matras van 16 cm met pocketvering en uitstekend comfort. Keuze uit drie varianten: Zacht, semi-stevig en stevig.
Twee typen matrasbescherming beschikbaar, deze verbeteren het comfort en hierdoor kunt u het bed gemakkelijker opmaken. 
Bovenbed in comfortuitvoering, bedafmetingen: 70×190 centimeter of 60×190 centimeter

 

Opbergruimte aan de binnenkant
De ruimte boven de voorruit bestaat uit twee opbergvakken met rolluiken en daarnaast vier ISO-vakken, waarvan er één is gereserveerd voor een tachograaf. Onder het bed van de slaapcabine en de Globetrotter-cabine vindt u twee grote opbergvakken, die van buitenaf toegankelijk zijn; het slaapgedeelte bevat twee opbergvakken voor tijdschriften en kleine voorwerpen. Het dashboard bevat vier open opbergvakken, een klein opbergvak, een DIN-sleuf, een opbergbakje bovenop het dashboard en een flessenhouder.

Opbergruimte aan de buitenkant
Achter de passagiers- en de chauffeursstoel is opbergruimte beschikbaar die van buitenaf toegankelijk is.

Dakluik
De cabine is uitgerust met een dakluik dat 50 millimeter kan worden geopend. Aan de binnenzijde zit een geperforeerde zonwering, die tevens dienst doet als horrengaas wanneer het dakluik openstaat. Het dakluik kan handmatig of elektrisch worden bediend (optioneel).

Stuur
Het stuur is leverbaar in twee verschillende maten, diameter van 450 mm of 500 mm, afhankelijk van de truckspecificatie. Het stuurwiel is 90 mm in hoogte verstelbaar. De hoekverstelling is 28 graden. Het stuurwiel is leverbaar met of zonder airbag. Bedieningselementen die zijn geïntegreerd in het stuur zorgen voor een veilige en comfortabele bediening van cruisecontrol-, claxon, telefoon en de functies in het centrale informatiedisplay en het secundaire informatiedisplay.


Klimaatregeling
De klimaatregeling is leverbaar in twee uitvoeringen voor uiteenlopende behoeften:

  • Handmatig bediende airconditioning (MCC).
  • Volautomatische airconditioning (ECC/ECC2). 

De klimaatregeling kan ook worden aangevuld met een standkachel voor de cabine en de motor.

Stoelbekleding

Robust Textiel, textiel/vinyl of leer
Dynamisch Textiel, textiel/vinyl of leer
Progressive Zacht textiel of leer
Alle comfortstoelen zijn leverbaar met stoelventilatie.

Wandbekleding

Robust Vinyl
Dynamisch Textiel
Progressive Textiel
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Voel uzelf helemaal thuis

Maak het u gemakkelijk. Probeer de stoel uit. Het bed. Kijk in alle kastjes. U zult niet geloven hoeveel ruimte er is.

Vind de dichtstbijzijnde dealer