De Volvo FMX-motor is tot in de details ontworpen om brandstof te besparen

Onze zuinigste motoren

Onze motorreeks werd nauwgezet ontworpen om brandstof te besparen, zonder afbreuk te doen aan de prestaties. We optimaliseerden de verbrandingskamergeometrie. Ontwierpen verticale, centraal geplaatste pompverstuivers. Verhoogden de gasvullingsgraad...

We kunnen nog wel even doorgaan over onze technische resultaten. Maar het allerbelangrijkste van deze innovaties is het verschil dat ze uiteindelijk uitmaken. En de positieve invloed op het milieu.

Kennismaken met onze motoren
Automatic Traction Control geeft optimale brandstofefficiëntie

Automatic Traction Control

U heeft een aangedreven vooras nodig. Maar onze onderzoeken tonen aan dat dit slechts in 2–5% van de gevallen moet worden toegepast. In alle andere gevallen verspilt u brandstof. Automatic Traction Control helpt u om het brandstofverbruik te optimaliseren. Wanneer u de extra tractie niet nodig heeft, schakelt het systeem automatisch de vooras uit, waardoor uw brandstofverbruik wordt verlaagd.

Maak kennis met de Automatic Traction Control
I-Shift kan tot 5% besparen, in vergelijking met een handmatige versnellingsbak

I-Shift – eenvoudig, betrouwbaar en zeer zuinig

Met I-Shift worden de prestaties en de efficiency geoptimaliseerd, doordat voertuigmassa, hellingshoek van de weg, snelheid en acceleratie worden bijgehouden en daarop wordt gereageerd. Gekoppeld aan een Volvo-dieselmotor verlaagt dit het brandstofverbruik tot 5% in vergelijking met een handmatige versnellingsbak.

I-Shift is ook sterker gemaakt en uitgebreid om te voldoen aan de eisen van zeer zware toepassingen. Bovendien is I-Shift leverbaar voor alle asconfiguraties, waaronder trucks met een aangedreven vooras.

Maak kennis met I-Shift
Fuel Advice - ontworpen om te besparen

Fuel Advice – blijvend besparen

Bereik uw brandstofdoelstellingen, blijvend. En zie hoe het brandstofverbruik verder daalt naarmate u efficiënter wordt. Abonneer u op Fuel Advice en u wordt gekoppeld aan een persoonlijke brandstofcoach. Met hun regelmatige analyse, deskundige begeleiding en parate ondersteuning bespaart u al snel brandstof en weet u het verbruik elk jaar te verbeteren.

Hoeveel kunt u met Fuel Advice besparen?
Dynafleet en training werken samen voor een lager brandstofverbruik

Ontdek op gegevens gebaseerde kracht

Samen met Dynafleet en chauffeurstraining kunt u tot wel 7% brandstof besparen. 

Dynafleet – houd uw brandstofverbruik bij

Maak kennis met ons intelligente wagenparkbeheersysteem. Volg de prestaties van uw trucks en chauffeurs in real-time, bekijk automatisch gegenereerde scores in zuinig rijden. Maak vervolgens vergelijkingen, ontdek trends en implementeer winstgevende, brandstofbesparende veranderingen.

Maak kennis met Dynafleet

Chauffeurstraining – kleine veranderingen, grote besparingen

Onze cursus 'Zuinig rijden – Volvo expert Training' helpt u om elke druppel brandstof optimaal te benutten. De cursus maakt deel uit van het opleidingsprogramma Volvo Trucks Driver Development. De beproefde systematische benadering zorgt voor een zuiniger rijgedrag met blijvende besparingen op de lange termijn en is het meest effectief in combinatie met de rapporten van Dynafleet.

Chauffeursopleiding van Volvo

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Echte besparingen

Een goed begin is essentieel voor een laag brandstofverbruik. Uw lokale Volvo Trucks-dealer is een expert op het gebied van brandstof besparen. Waarom vraagt u hem niet om hulp?

Vind de dichtstbijzijnde dealer