Moeilijke rijomstandigheden zijn geen probleem voor de Volvo FMX

Extreme mobiliteit

Wanneer de weg bedekt is met modder en zand, kun je alleen door te bewegen uit de problemen blijven. Met Automatic Traction Control (ATC) is dat precies wat u doet. Deze revolutionaire voorziening activeert automatisch de vooras wanneer dat nodig is, en schakelt deze vervolgens weer uit. Dan is er ook nog Volvo Dynamic Steering, waardoor u moeiteloos kunt sturen en de hobbels in de weg niet voelt.

ATC levert alle voordelen van een selecteerbare, aangedreven vooras, terwijl het net zo gemakkelijk is als een permanent systeem.

Jonas Odermalm

Construction Segment Manager, Volvo Trucks

Automatic Traction Control helpt u als het moeilijk wordt

Zonder compromissen

Een aangedreven vooras haalt u uit de problemen. Maar een ingeschakelde vooras heeft negatieve gevolgen voor de manoeuvreerbaarheid. In tegenstelling tot permanente aandrijving op alle wielen geeft Automatic Traction Control u het beste van beide werelden. Wanneer de vooras wordt geactiveerd, krijgt alle tractie die u nodig heeft. En bij uitschakeling (wat in de meeste tijd het geval is) verkrijgt u een betere manoeuvreerbaarheid.

Maak kennis met de Automatic Traction Control
Volvo Dynamic Steering: geeft u meer en gemakkelijker controle

Sturen zonder zorgen

Wanneer het er onder de wielen ruw aan toe gaat, wilt u Volvo Dynamic Steering. De slimme technologie levert tot 85% extra stuurkracht en nivelleert oneffenheden. U kunt dus achteroverleunen om te genieten van een soepele, stabiele en minder inspannende rit.

Nog meer redenen waarom Volvo Dynamic Steering aantrekkelijk is
Liftbare tandemas

Breng de as omhoog. Krappere bochten

Met de Liftbare tandemas kunt u één van de aandrijfassen uitschakelen en omhoogbrengen. Wanneer de as omhoog is gebracht, gedraagt de truck zich als een 4x2 of een 6x2, met een krappere draaicirkel en een aanzienlijk verbeterde manoeuvreerbaarheid. Dit vermindert ook het brandstofverbruik met maximaal 3%.

Lees meer over de Liftbare tandemas
Volvo FMX-trucks hebben een indrukwekkende bodemvrijheid bij volle lading

Steilere hellingen, diepere kuilen

We verplaatsten de aangedreven vooras 100 millimeter naar voren, waardoor de truck een betere oploophoek krijgt. En we ontwierpen deze opnieuw (van kroonwiel en pignon tot lagers) om de as krachtiger en gestroomlijnder te maken. We integreerden ook de parallelstang achter de asbalk, waardoor het stevige ashuis het laagste punt van het voertuig wordt, wat de bodemvrijheid bij volledige lading aanzienlijk verbeterd.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

U hoeft ons niet te geloven

Ervaar zelf de extreme mobiliteit door uw lokale Volvo Trucks-dealer te bezoeken.

Vind de dichtstbijzijnde dealer