Dynamic Steering vermindert de vermoeidheid doordat bij zware rijomstandigheden de grootste klappen worden opgevangen

Volvo Dynamic Steering

Vooruit. Keren. Achteruit. Keren. Was het manoeuvreren op een bouwlocatie maar zo gemakkelijk. Bij slechte omstandigheden en beperkte ruimtes krijgen nek, rug en schouders het te verduren. Althans, zo was het. Met Volvo Dynamic Steering worden oneffenheden geabsorbeerd voordat ze uw spieren bereiken. En u kunt sturen met één vinger, waardoor de vermoeidheidsverschijnselen met wel 85% afnemen.

Probeer Volvo Dynamic Steering
I-Shift-transmissie is uitermate geschikt voor ruw terrein

I-Shift – De slimste versnellingsbak ter wereld

Het betrouwbare en uiterst efficiënte I-Shift is ons populairste transmissiesysteem. Ruw terrein wordt minder zwaar, manoeuvreren verloopt gemakkelijker, u loopt minder risico om vast te raken en u bespaart ook nog tot 5% brandstof.

I-Shift is ook sterker gemaakt en uitgebreid om te voldoen aan de eisen van zeer zware toepassingen. Bovendien is I-Shift leverbaar voor alle asconfiguraties, waaronder trucks met een aangedreven vooras.

Schakel over op I-Shift
Dynafleet levert real-time gegevens voor uw trucks, waardoor u winstgevend kunt zijn

Dynafleet - maximaliseer uw productiviteit

Locaties, ladingen en niveaus. Rijtijden van de chauffeurs. Emissierapporten. Brandstofverbruik. Dynafleet geeft u in real-time gegevens over al uw trucks. Dit levert maximale productiviteit op en zorgt dat u de juiste beslissingen kunt nemen om de winst te verbeteren.

Maak kennis met Dynafleet
Lees hoe u optimaal profiteert van de Volvo FMX voor bouwwerkzaamheden

Verhoog uw vaardigheden

Rijden in de bouw is specialistisch werk, en de juiste vaardigheden maken een groot verschil uit. Met onze cursus ‘Werken in de bouw’, als onderdeel van het opleidingsprogramma Volvo Trucks Driver Development, verbetert u uw rijtechniek voor onverhard terrein. Daarmee kunt u ook het beste halen uit de truckvoorzieningen voor rijden op onverhard terrein en deze optimaal laten presteren. Zo wordt uw tijd op de bouwlocatie zo productief mogelijk.

Volg een rijopleiding
Slim chassis helpt productiviteit

Het slimme chassis

Kan een chassis u nog productiever maken? Deze in ieder geval wel. GRAS-G2 luchtvering achter biedt een ongeëvenaarde 300 millimeter bodemspeling, en de speciaal ontworpen onderkant is zo goed beschermd dat alleen de grootste rotsblokken uw vaart zullen verminderen. Betere tractie en minder trillingen geven een snellere en comfortabele rit. Zo kan de productiviteit toenemen doordat de gemiddelde snelheid 10 km/u hoger is.

Bekijk het chassis
Met meer laadcapaciteit bespaart u geld

Extra belasting

Een van de meest effectieve manieren om de productiviteit op te voeren, is het vergroten van de laadcapaciteit. Dus hebben we de voorwielophanging opgevoerd van 18 ton naar 20 ton. En als u zeer zware ladingen vervoert, kunt u nu vijfassige configuraties direct af fabriek bestellen, waardoor u bespaart op tijd en kosten voor de carrosseriebouwer.

Lees meer over de vijfassige configuraties
Met originele Volvo onderdelen verlengt u de levensduur van de truck en kunt u effectiever werken

Productieve onderdelen

Met originele Volvo-onderdelen behoudt u de Volvo-kwaliteit van uw truck. Ze zorgen dat de truck langer aan het werk blijft en efficiënter werkt zodat uw effectiviteit ook toeneemt. Met een netwerk van werkplaatsen in 140 markten wereldwijd en een geavanceerd logistiek systeem dat zorgt voor tijdige levering, is het onderdeel dat u nodig heeft nooit ver weg.

Ontdek Originele Volvo onderdelen
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Uw productiviteit optimaliseren

Bel of ga langs bij uw lokale Volvo Trucks-dealer. Hiermee haalt u het maximale uit elke kilometer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer