De Volvo FMX is een uitzonderlijk sterke truck, voor zwaar werk

De meest robuuste truck die we ooit hebben gebouwd

Sterk genoeg om 32 ton te trekken. Stevig genoeg om tegen een betonnen wand te botsen en daarna door te rijden. De hoeken van de bumper zijn gemaakt van 3 mm dik hoogwaardig staal. De koplampen zijn hoog geplaatst, uit de buurt van obstakels. Als het u al lukt er flinke schade aan toe te brengen (wat onwaarschijnlijk is), houden aparte chassispanelen dit beperkt. En door de zichtbare schroeven kunt u het onderdeel zelf vervangen. Dit alles zorgt ervoor dat uw Volvo FMX aan het werk blijft, op de bouwlocatie waar hij thuishoort.

Er zijn veel stalen onderdelen toegevoegd, maar de gewichtstoename is minimaal: hooguit vijf tot zes kilo. Terwijl de robuustheid veel meer is toegenomen.

Hans Bergqvist

Volvo FMX Designer, Volvo Trucks

Sterkte in het ontwerp

Doosvorm met een reden

De nieuwe trekbalk, de nieuwe bullbar, de nieuwe beschermingsplaat: alles is met grote beugels aan de voorste beveiligingsbalk bevestigd. Het resultaat is een ongelooflijk robuust, doosvormig front. Stoten bij lage snelheden worden geabsorbeerd en eigen trillingen worden bijna volledig geëlimineerd, evenals het bijbehorende schudden van de cabine. 

Tonnen aan trekkracht

Het afsleepoog

Eén stuk gietstaal, zo sterk dat dit tot 32 ton kan duwen of trekken. Zo sterk dat wanneer uw truck op de assen rust met doorslippende wielen, een graafmachine, of een andere Volvo FMX, u in no time weer op weg helpt. En omdat het afsleepoog niet is afgedekt, kunt u het gebruiken als steun om op het front van de truck te klimmen.

Er is nog meer te zeggen over ons afsleepoog
Presteert goed in crashtests

Voldoet aan de veiligheidseisen van Volvo

We hebben geprobeerd door het front te dringen met een stalen pen met bijna 3 ton drukkracht. (De doosvormige constructie gedraagt zich als een veer en neemt bijna helemaal de oorspronkelijke vorm weer aan). We reden ermee op een zwaar betonblok. (Het stalen front buigt enigszins, maar krijgt zijn vorm grotendeels weer terug.) En we hebben nog tientallen andere ontzagwekkende crashtests in ons repertoire uitgevoerd. Dus wanneer we zeggen dat de Volvo FMX onze meest robuuste truck ooit is, dan menen we dat ook echt.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Kunt u robuustheid aan?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer laat u graag alle voorzieningen zien die de Volvo FMX tot onze meest robuuste truck ooit maken.

Vind de dichtstbijzijnde dealer