Onderhoud – één stap voor

Het onderhoudsschema voor de Volvo FMX: afgestemd op uw bedrijf

Op u afgestemd

Met een gratis Volvo Service Plan staat u niet in de garage wanneer u op de bouw moet zijn. Preventief onderhoud wordt van te voren ingepland en perfect afgestemd op uw werkzaamheden. En wanneer u naar onze werkplaatsen komt, ontvangt u onze Genuine Volvo Service van onze hoogopgeleide Volvo-gecertificeerde monteurs, die alleen maar gebruikmaken van originele Volvo-onderdelen.

Onderhoud, op de Volvo-manier
Contracten waarmee uw Volvo FMX in topconditie blijft

Volvo Blue-contract

Met ons Blue Service Contract blijft uw Volvo FMX in topconditie. Hierbij wordt preventief onderhoud uitgevoerd en bent u vooraf op de hoogte van de servicekosten, waardoor u meer overzicht heeft en een betere operationele controle. Het verhoogt ook de beschikbaarheid, vermindert uw totale eigendomskosten, en betekent dat u altijd een goed onderhouden truck heeft.

Het Volvo Blue-contract
De VAS On-Call-knop verbindt u rechtstreeks met onderhoudspersoneel

Volvo Action Service On-Call – met een druk op de knop

Gestrand? Druk op de VAS On-Call-knop en u wordt verbonden met een operator. Zij weten uw exacte locatie, uw chassis-ID en kunnen alle diagnostische storingscodes doorgeven aan de monteur. Geen paniek. Er is hulp onderweg en u bent zo weer aan de slag.

Meer over Volvo Action Service
Controle over uw wagenpark.

Totaalcontrole met Dynafleet

Met Dynafleet Vehicle Status krijgt de wagenparkbeheerder een overzicht met waarschuwingen en alarmen van het dashboard van uw trucks. Dit maakt niet alleen de planning van preventief onderhoud eenvoudiger, het verhoogt ook de beschikbaarheid.

I-Shift: veilige, tijdbesparende transmissie

Tijdbesparende transmissie

I-Shift biedt ultieme rijeigenschappen, maar er zijn nog veel meer voordelen. Bekrachtigd schakelen is minder belastend voor de aandrijving en de banden, en verhoogt de levensduur van de koppeling. Het olieverversingsinterval is vergroot naar 450.000 km. En we hebben ook de Guided Diagnostics verbeterd. Kies voor I-Shift in uw Volvo FMX zodat u minder tijd doorbrengt in de werkplaats en meer aan het werk bent.

Kijk wat I-Shift nog meer kan doen
De onderzijde van de Volvo FMX wordt beschermd tegen beschadigingen

Alle onderdelen beschermd

Wanneer u op de bouwlocatie werkt of op ruw terrein, loopt u altijd het risico iets te beschadigen aan de onderkant van uw truck. Zo was het althans. GRAS-G2 luchtvering achter heeft de Volvo FMX een bodemvrijheid van 300 mm gegeven. We hebben alle essentiële onderdelen, waaronder de remmen, boven de achteras geplaatst en de motor beschermd met een 3 mm dikke beschermingsplaat. Dus dan moet het wel iets omvangrijks zijn als u toch naar de werkplaats moet.

Maak kennis met het chassis
Stevige, gemakkelijk te repareren voorbumpers verlengen de beschikbaarheid van de truck

Het niet te stuiten front

Het front van de Volvo FMX is speciaal ontwikkeld voor maximale beschikbaarheid. De stalen bumper met polypropyleen coating behoudt zijn vorm na klappen en hobbels. En door de zichtbare bevestigingen kunt u tijd in de werkplaats uitsparen door de bumpers en panelen zelf te vervangen.

Wanneer u vastraakt, maakt u het gietijzeren afsleepoog vrij waarmee een ander voertuig u in no time los kan trekken. Het is zelfs moeilijk om een koplamp kapot te krijgen. Ze zijn hoger geplaatst en voorzien van verwisselbare beschermkappen voor op de weg en onverhard terrein.

Bekijk het front
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Tijd voor nog meer beschikbaarheid?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan alle functies van de Volvo FMX met u doornemen. Bel op of ga langs voor een gesprek.

Vind de dichtstbijzijnde dealer