×

Volvo Trucks inzichten

Een forum voor inzichten en informatie over trucks, transport en technologie.
Krijg inzichten en antwoorden van onze experts over de onderwerpen die belangrijk zijn voor u en uw bedrijf. 

24 matches

1 of 2

 • Met de huidige beperkingen van het bereik van elektrische voertuigen, wijzen velen ze al snel af als een haalbare optie voor langere afstanden. Toch legt ongeveer 45 procent van de goederen die tegenwoordig in Europa worden vervoerd, kleinere afstanden af, wat erop wijst dat elektrische voertuigen met een groot bereik veel meer kunnen dan mensen zich realiseren.

 • Zelfs in goede tijden is het minimaliseren van het brandstofverbruik van een voertuig essentieel voor een winstgevend bedrijf. Maar als u te maken krijgt met inflatie, hoge energieprijzen en een crisis van de levenskosten, dan is geen enkele besparing te klein. Het goede nieuws is dat u meteen veel kunt doen om het brandstofverbruik van uw voertuig te verbeteren.

 • Brandstof besparen

  11/11/2022 5,5 min

  Waarom aerodynamica belangrijk is voor uw transportbedrijf 

  Aerodynamische weerstand heeft een grote invloed op het brandstofverbruik van uw voertuig, vooral wanneer het sneller dan 50 km/u rijdt. De sleutel tot het verminderen van deze impact en het verlagen van uw brandstofkosten is begrijpen hoe de voertuigaerodynamica werkt.

 • Vrachtwagenchauffeurs spelen een sleutelrol bij het verbeteren van het brandstofverbruik van elk bedrijf, maar wat is de beste manier om ze gemotiveerd en geïnspireerd te houden?

 • Stelt u zich eens voor dat u wist wanneer uw truck defect zou raken voordat het gebeurde? In hoeverre zou dit de beschikbaarheid en productiviteit van uw bedrijf verbeteren? Met behulp van gegevens verbetert ons begrip van hoe voertuigen werken snel. En met behulp van artificiële intelligentie (AI) en machine learning wordt het mogelijk om storingen nog nauwkeuriger te voorspellen.

 • Elektromobiliteit

  09/09/2022 5,5 min 5,5 min

  7 veelvoorkomende mythes over batterijen van elektrische voertuigen 

  Tegenwoordig zijn er veel misvattingen en misverstanden over elektrische voertuigen. Veel daarvan hebben betrekking op de batterijen en de impact ervan op het milieu. Om goed geïnformeerde beslissingen te nemen en investeringen te doen, is het belangrijk feiten van mythes te onderscheiden

 • Technologie en innovatie

  06/20/2022 4 min 2 min

  Hoe technologie bijdraagt aan efficiënt rijden 

  Connectiviteit en data-analyse creëren nieuwe kansen in de opleiding en coaching van chauffeurs. Of u nu een eigenaar-chauffeur of een wagenparkbeheerder bent, dit heeft het potentieel om het brandstofverbruik, de inzetbaarheid en de veiligheid te verbeteren.

 • Jaarlijks komen wereldwijd ongeveer 1,35 miljoen mensen om in het verkeer. Meer dan de helft van hen zijn kwetsbare weggebruikers (voetgangers, fietsers, brom- en motorrijders). Wanneer bij dit type ongeval een zwaar voertuig is betrokken, is de kans groot dat de gevolgen ernstig zijn. Hoewel de redenen voor deze ongevallen complex en gevarieerd zijn, kunnen acties van een vrachtwagenchauffeur in het verkeer helpen om levens te redden.

 • Elektromobiliteit

  05/27/2022 4 minuten 4 minuten

  Hoe een elektrisch voertuig dankzij een goede planning verder kan rijden 

  Wanneer u investeert in elektrische voertuigen, is het essentieel om uw routes en activiteiten te plannen. Als dit op een doeltreffende manier gebeurt, kan dit helpen om de overgang soepel te laten verlopen en het bereik van een elektrisch voertuig uit te breiden.

 • Laadstations voor personenauto’s komen steeds vaker voor, maar dezelfde publieke infrastructuur voor vrachtwagens is vrijwel onbestaande. Recente ontwikkelingen wijzen er echter op dat dit gaat veranderen.

 • Elektromobiliteit

  04/27/2022 3 minuten 3 minuten

  De werkelijke impact van een voertuig op het klimaat berekenen 

  Het kiezen van het meest duurzame voertuig voor uw toepassing is niet altijd eenvoudig, maar het kan een stuk eenvoudiger zijn met een levenscyclusanalyse. Deze schept immers een holistisch beeld, dat rekening houdt met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur van het voertuig.

 • Slimme tachografen van de eerste generatie zijn sinds juni 2019 verplicht in alle nieuwe zware vrachtwagens. Nu introduceert de Europese Unie (EU) verdere regelgeving waarbij de installatie van tachografen van de tweede generatie vanaf augustus 2023 vereist wordt.

 • Elke minuut uitvaltijd kost geld. We bespreken zes manieren om uw voertuig zo lang mogelijk op de weg te houden, van een eenvoudige en ongecompliceerde aanpak tot het gebruikmaken van alle voordelen van connectiviteit.

 • Brandstof besparen

  03/24/2022 4 min 3 min

  Hoe een goed onderhoud van uw voertuig brandstof kan besparen 

  Een goed onderhouden truck is een zuinige truck. We geven hier enkele voorbeelden van toepassingen waar een regelmatig onderhoud uw voertuig in goede staat houdt en een onnodige verhoging van het brandstofverbruik voorkomt.

 • Door verschillende investeringen en stimuleringsmaatregelen van overheden wordt de infrastructuur voor LNG snel uitgebreid. Naarmate de productie van Bio-LNG ook toeneemt, blijkt vloeibaar gas al snel een levensvatbaar alternatief voor diesel te zijn in het internationaal transport.

 • Elektrische trucks zijn een realiteit en een noodzaak geworden voor vele transportopdrachten. Bent u actief in stedelijke gebieden en heeft u begeleiding nodig bij uw volgende stap naar oplossingen voor elektrisch transport? Hier zijn enkele vragen ter overweging.

 • De hele transportsector wordt geconfronteerd met strenge eisen om de impact op het klimaat te verbeteren. Om de overgang naar duurzamer transport te versnellen, heeft Volvo Trucks zich ten doel gesteld om in 2040 het hele productassortiment fossielvrij te hebben. Elektrische trucks zullen daarbij een sleutelrol spelen. Het klinkt misschien als een onrealistisch doel, maar in feite zal de overschakeling op elektrische voertuigen veel sneller gaan dan de meesten hebben voorzien. Hier zijn enkele redenen waarom.

 • Technologie en innovatie

  07/09/2020 11 min

  Elektrische wegen: Een niche-oplossing voor beperkte gebieden? 

  De gedachte om de weg op te gaan en nooit te hoeven tanken is zeker een prettige. En dit is precies wat elektrische wegen beweren te kunnen doen. Door voertuigen op te laden terwijl ze over de snelweg rijden, zeggen voorstanders van elektrische snelwegen dat de technologie ervoor kan zorgen dat opladen sneller gaat en dat je langer met je voertuig kunt rijden. Maar zijn elektrische wegen echt alles wat men ervan verwacht? Of zijn ze gewoon een niche-oplossing voor beperkte gebieden?

 • Technologie en innovatie

  06/15/2020 12 min

  Waterstofbrandstofcellen: Al uw vragen beantwoord 

  Er is veel belangstelling voor waterstof en voor de vraag of het in de toekomst diesel zou kunnen vervangen. Maar hoe werkt de technologie? Wat zijn de voor- en nadelen van waterstof? Hoe verhoudt het zich tot elektrische trucks? Hier zijn de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over waterstofbrandstofcellen.

 • De transportsector begint stilaan het potentieel in te zien van bio-LNG als veelbelovend alternatief voor diesel. En terecht. Hier zijn enkele redenen waarom bio-LNG (vloeibaar aardgas) de brandstof voor het toekomstige langeafstandsvervoer zou kunnen worden.

24 matches

1 of 2