Volvo Trucks

België

×

Volvo Trucks inzichten

Een forum voor inzichten en informatie over trucks, transport en technologie.
Krijg inzichten en antwoorden van onze experts over de onderwerpen die belangrijk zijn voor u en uw bedrijf. 

8 matches

1 of 1

  • Elektrische trucks zijn een realiteit en een noodzaak geworden voor vele transportopdrachten. Bent u actief in stedelijke gebieden en heeft u begeleiding nodig bij uw volgende stap naar oplossingen voor elektrisch transport? Hier zijn enkele vragen ter overweging.

  • De hele transportsector wordt geconfronteerd met strenge eisen om de impact op het klimaat te verbeteren. Om de overgang naar duurzamer transport te versnellen, heeft Volvo Trucks zich ten doel gesteld om in 2040 het hele productassortiment fossielvrij te hebben. Elektrische trucks zullen daarbij een sleutelrol spelen. Het klinkt misschien als een onrealistisch doel, maar in feite zal de overschakeling op elektrische voertuigen veel sneller gaan dan de meesten hebben voorzien. Hier zijn enkele redenen waarom.

  • De gedachte om de weg op te gaan en nooit te hoeven tanken is zeker een prettige. En dit is precies wat elektrische wegen beweren te kunnen doen. Door voertuigen op te laden terwijl ze over de snelweg rijden, zeggen voorstanders van elektrische snelwegen dat de technologie ervoor kan zorgen dat opladen sneller gaat en dat je langer met je voertuig kunt rijden. Maar zijn elektrische wegen echt alles wat men ervan verwacht? Of zijn ze gewoon een niche-oplossing voor beperkte gebieden?

  • Er is veel belangstelling voor waterstof en voor de vraag of het in de toekomst diesel zou kunnen vervangen. Maar hoe werkt de technologie? Wat zijn de voor- en nadelen van waterstof? Hoe verhoudt het zich tot elektrische trucks? Hier zijn de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over waterstofbrandstofcellen.

  • De transportsector begint stilaan het potentieel in te zien van bio-LNG als veelbelovend alternatief voor diesel. En terecht. Hier zijn enkele redenen waarom bio-LNG (vloeibaar aardgas) de brandstof voor het toekomstige langeafstandsvervoer zou kunnen worden.

  • Als het lijkt alsof steeds minder mensen het over biodiesel hebben, heeft u geen ongelijk. Er zijn duidelijke politieke en technologische trends die erop wijzen dat het potentieel van biodiesel als belangrijk alternatief voor diesel wellicht beperkt is. Hier volgen enkele van de redenen waarom biodiesel aan belang inboet en wat ervoor in de plaats zou kunnen komen.

  • Nu er zoveel wordt gesproken over de opkomst van elektrische voertuigen, leken waterstof en zijn potentieel in de transportsector een tijdlang terrein te verliezen in het debat over schoner vervoer. Maar is dit echt zo? Laten we eens kijken naar waterstofbrandstofceltechnologie en het potentieel ervan als een alternatieve brandstof.

  • In het debat rond elektrische trucks is het meestal de batterij die de grootste aandacht krijgt als het om duurzaamheid gaat. Dus hoe schoon zijn de batterijen van elektrische trucks?

8 matches

1 of 1