Trucks

×

Volvo Trucks inzichten

Een forum voor inzichten en informatie over trucks, transport en technologie.
Krijg inzichten en antwoorden van onze experts over de onderwerpen die belangrijk zijn voor u en uw bedrijf. 

18 matches

1 of 1

 • Connectiviteit en data-analyse creëren nieuwe kansen in de opleiding en coaching van chauffeurs. Of u nu een eigenaar-chauffeur of een wagenparkbeheerder bent, dit heeft het potentieel om het brandstofverbruik, de inzetbaarheid en de veiligheid te verbeteren.

 • Jaarlijks komen wereldwijd ongeveer 1,35 miljoen mensen om in het verkeer. Meer dan de helft van hen zijn kwetsbare weggebruikers (voetgangers, fietsers, brom- en motorrijders). Wanneer bij dit type ongeval een zwaar voertuig is betrokken, is de kans groot dat de gevolgen ernstig zijn. Hoewel de redenen voor deze ongevallen complex en gevarieerd zijn, kunnen acties van een vrachtwagenchauffeur in het verkeer helpen om levens te redden.

 • Wanneer u investeert in elektrische voertuigen, is het essentieel om uw routes en activiteiten te plannen. Als dit op een doeltreffende manier gebeurt, kan dit helpen om de overgang soepel te laten verlopen en het bereik van een elektrisch voertuig uit te breiden.

 • Laadstations voor personenauto’s komen steeds vaker voor, maar dezelfde publieke infrastructuur voor vrachtwagens is vrijwel onbestaande. Recente ontwikkelingen wijzen er echter op dat dit gaat veranderen.

 • Het kiezen van het meest duurzame voertuig voor uw toepassing is niet altijd eenvoudig, maar het kan een stuk eenvoudiger zijn met een levenscyclusanalyse. Deze schept immers een holistisch beeld, dat rekening houdt met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur van het voertuig.

 • Slimme tachografen van de eerste generatie zijn sinds juni 2019 verplicht in alle nieuwe zware vrachtwagens. Nu introduceert de Europese Unie (EU) verdere regelgeving waarbij de installatie van tachografen van de tweede generatie vanaf augustus 2023 vereist wordt.

 • Elke minuut uitvaltijd kost geld. We bespreken zes manieren om uw voertuig zo lang mogelijk op de weg te houden, van een eenvoudige en ongecompliceerde aanpak tot het gebruikmaken van alle voordelen van connectiviteit.

 • Een goed onderhouden truck is een zuinige truck. We geven hier enkele voorbeelden van toepassingen waar een regelmatig onderhoud uw voertuig in goede staat houdt en een onnodige verhoging van het brandstofverbruik voorkomt.

 • Door verschillende investeringen en stimuleringsmaatregelen van overheden wordt de infrastructuur voor LNG snel uitgebreid. Naarmate de productie van Bio-LNG ook toeneemt, blijkt vloeibaar gas al snel een levensvatbaar alternatief voor diesel te zijn in het internationaal transport.

 • Elektrische trucks zijn een realiteit en een noodzaak geworden voor vele transportopdrachten. Bent u actief in stedelijke gebieden en heeft u begeleiding nodig bij uw volgende stap naar oplossingen voor elektrisch transport? Hier zijn enkele vragen ter overweging.

 • De hele transportsector wordt geconfronteerd met strenge eisen om de impact op het klimaat te verbeteren. Om de overgang naar duurzamer transport te versnellen, heeft Volvo Trucks zich ten doel gesteld om in 2040 het hele productassortiment fossielvrij te hebben. Elektrische trucks zullen daarbij een sleutelrol spelen. Het klinkt misschien als een onrealistisch doel, maar in feite zal de overschakeling op elektrische voertuigen veel sneller gaan dan de meesten hebben voorzien. Hier zijn enkele redenen waarom.

 • De gedachte om de weg op te gaan en nooit te hoeven tanken is zeker een prettige. En dit is precies wat elektrische wegen beweren te kunnen doen. Door voertuigen op te laden terwijl ze over de snelweg rijden, zeggen voorstanders van elektrische snelwegen dat de technologie ervoor kan zorgen dat opladen sneller gaat en dat je langer met je voertuig kunt rijden. Maar zijn elektrische wegen echt alles wat men ervan verwacht? Of zijn ze gewoon een niche-oplossing voor beperkte gebieden?

 • Er is veel belangstelling voor waterstof en voor de vraag of het in de toekomst diesel zou kunnen vervangen. Maar hoe werkt de technologie? Wat zijn de voor- en nadelen van waterstof? Hoe verhoudt het zich tot elektrische trucks? Hier zijn de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over waterstofbrandstofcellen.

 • De transportsector begint stilaan het potentieel in te zien van bio-LNG als veelbelovend alternatief voor diesel. En terecht. Hier zijn enkele redenen waarom bio-LNG (vloeibaar aardgas) de brandstof voor het toekomstige langeafstandsvervoer zou kunnen worden.

 • Als het lijkt alsof steeds minder mensen het over biodiesel hebben, heeft u geen ongelijk. Er zijn duidelijke politieke en technologische trends die erop wijzen dat het potentieel van biodiesel als belangrijk alternatief voor diesel wellicht beperkt is. Hier volgen enkele van de redenen waarom biodiesel aan belang inboet en wat ervoor in de plaats zou kunnen komen.

 • Nu er zoveel wordt gesproken over de opkomst van elektrische voertuigen, leken waterstof en zijn potentieel in de transportsector een tijdlang terrein te verliezen in het debat over schoner vervoer. Maar is dit echt zo? Laten we eens kijken naar waterstofbrandstofceltechnologie en het potentieel ervan als een alternatieve brandstof.

 • In het debat rond elektrische trucks is het meestal de batterij die de grootste aandacht krijgt als het om duurzaamheid gaat. Dus hoe schoon zijn de batterijen van elektrische trucks?

 • Vanaf juli 2024* moeten alle nieuwe vrachtwagens die in de EU worden verkocht, voldoen aan de bijgewerkte Algemene veiligheidsvoorschriften (GSR). De regelgeving vereist een reeks verplichte geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Wat zijn dat en hoe zullen ze uw transportbedrijf beïnvloeden?

18 matches

1 of 1