Trucks

Bereken uw ecologische voetafdruk

Zorg voor het milieu is een van onze kernwaarden en we willen u helpen om de juiste keuzes te maken door u een totaalbeeld te geven van uw impact op het milieu. We nemen onze verantwoordelijkheid en geven u daarom graag enkele feiten in verband met de impact gedurende de volledige levenscyclus.

Waarom moet ik mijn ecologische voetafdruk berekenen?


Als we praten over duurzaam transport, mogen we natuurlijk niet vergeten dat de totale ecologische voetafdruk van uw vrachtwagens niet beperkt blijft tot de CO2-uitstoot tijdens het rijden. We moeten immers rekening houden met alle factoren, van de winning van grondstoffen en andere hulpbronnen die bij de productie worden gebruikt, tot de uitstoot bij het recycleren.


Gebruik de calculator bij het plannen van uw nieuw vrachtwagenpark. U krijgt een totaalbeeld van de manier waarop de verschillende mogelijkheden uw ecologische voetafdruk veranderen, en u kunt de beschikbare alternatieven gemakkelijk vergelijken. Ontdek de gegevens voor een elektrische vrachtwagen van Volvo en voor benzine of diesel vrachtwagens in uw bedrijf op basis van uw kilometers en van uw energiemix. Als uw klanten duurzaamheid belangrijk vinden, kan de calculator aantonen dat uw vrachtwagens de ecologische voetafdruk in hun toeleveringsketen minimaliseren. En dit kan ook een troef zijn om potentiële klanten te overtuigen.

De impact wordt geanalyseerd op drie gebieden

Productie

Deze berekening omvat de volledige productie, zelfs de winning van grondstoffen, het transport van materialen en onderdelen, en de assemblage.

Gebruik

Dit deel behandelt de milieu-impact gedurende de levensduur van een vrachtwagen, met inbegrip van de productie van brandstoffen, het brandstofverbruik en de service.

Einde van de levenscyclus

Deze berekeningen betreffen de uitstoot bij het recycleren, en de afval en de positieve punten bij het recycleren

Volvo Trucks kan u alle cijfers geven voor de impact van de volledige levenscyclus. Op die manier nemen we onze volle verantwoordelijkheid.

Hoe maken we onze berekeningen?

Deze calculator helpt u bij het berekenen van de CO2-uitstoot van uw vrachtwagen. De berekeningen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en op testen met vrachtwagens. Er werden levenscyclusanalyses uitgevoerd en die vormen de basis. Ze omvatten de productie van materialen, vanaf de winning van de grondstoffen tot de productie van de onderdelen die in de fabrieken van onze leveranciers en in onze eigen productievestigingen in Europa worden gebruikt.

Er werd ook rekening gehouden met het onderhoud, de recyclage van materialen, het transport tussen de fabrieken, de productie van brandstof en de uitlaatemissies. In de sloopfase worden positieve punten toegekend voor het vermijden van de productie van nieuw metaal voor het volgende product.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.