Trucks

Volvo Trucks-motorreeks

U kunt kiezen uit voertuigen die worden aangedreven op elektriciteit, diesel of gas. De motoren in onze met diesel of gas aangedreven voertuigen zijn ontworpen om hoge prestaties en efficiëntie te leveren en zware bedrijfsomstandigheden te doorstaan met een minimum aan onderhoud, jaar na jaar. Zo doen we dat.

Een algemeen concept

Al onze dieselmotoren, behalve de kleinste D5-motor in de Volvo FL, delen hetzelfde concept. Het zijn allemaal lijnmotoren met zes cilinders, gebaseerd op hetzelfde ontwerpprincipe – ongeacht of u kiest voor een D16-, D13-, G13-, D11-, G9- of D8-motor.

Uw vermogen optimaal benutten

Om een uitstekende aandrijflijn te creëren, zijn er niet alleen geweldige motoren nodig, maar ook een aandrijflijn die het motorvermogen op de meest efficiënte manier benut. Ons assortiment I-Shift-uitvoeringen en -functies, samen met innovaties zoals de I-Save, zorgt ervoor dat u het meeste kunt halen uit wat uw motor biedt.

Lange onderhoudsintervallen

Beschikbaarheid is waardevol en u koopt een voertuig om er toegang toe te hebben, niet om ermee naar de werkplaats te gaan. Daarom bouwen we onze motoren om hoge prestaties en duurzaamheid te bieden met onderhoudsintervallen tot 150.000 km.

Delen binnen het gezin

Door een gemeenschappelijk motorconcept te gebruiken voor een hele familie van motoren, kunnen we de evolutie van de motor voortdurend stap voor stap aansturen. We werken onze motoren continu bij en met elke aanpassing die we maken voor verbeteringen aan een van onze motoren, doen we ervaring op en leren we bij, zodat we dan verbeteringen aan een andere motor kunnen aanbrengen. Elke stap die een beter ontwerp oplevert, is een stap in de evolutie.

Duurzaam presterende lijnmotor met zes cilinders

Vergeleken met andere motorconcepten biedt de lijnmotor met zes cilinders veel voordelen die cruciaal zijn voor een duurzame motor met een hoog vermogen. Ten eerste biedt het lijnconcept meer lageroppervlak voor de krukas om de belasting te weerstaan, wat een duurzame motor oplevert. Ten tweede is het lijnconcept minder compact, waardoor het betere mogelijkheden biedt om de juiste bedrijfstemperatuur te behouden en optimale prestaties te leveren in warme omstandigheden. Bovendien is een Volvo-motor gemaakt van hoogwaardige materialen en kan hij na de levensduur worden gereviseerd. 

Diesel, gas of elektrisch?

De keuze tussen elektrisch, gas of diesel heeft natuurlijk te maken met factoren zoals emissieniveaus, investeringskosten, geluid en actieradius, om er maar enkele te noemen. Deze alternatieven bieden echter ook verschillende vermogensafgiftes en rijeigenschappen die aansluiten bij de verschillende behoeften voor het vereiste laadvermogen.

Welke verschillen zijn er?

Er is geen algemene manier om te zeggen welk soort energie u nodig hebt. Maar er zijn een paar belangrijke parameters om de verschillende soorten energie te evalueren. Als u langeafstandsroutes moet afleggen zonder te tanken voordat u naar huis terugkeert, zijn dieselbrandstoffen moeilijk te evenaren, terwijl gas een bereik tot 1000 km biedt en elektrische voertuigen vaker moeten worden opgeladen. Gas biedt een sterke actieradius ten opzichte van de klimaatscore, vooral wanneer biogas wordt gebruikt. En elektrische voertuigen kunnen veel vermogen leveren zonder uitlaatgassen, maar met een beperktere actieradius. De klimaatscores zijn gebaseerd op CO2-emissies van bron tot wiel.

Welke alternatieven passen bij u?

Onze voertuigen en hun vermogensbereik

Van de Volvo FL tot en met de Volvo FH16, ons assortiment strekt zich uit van 175 pk tot 750 pk. Elk voertuigmodel heeft zijn eigen specialiteiten op basis van het aanwezige vermogen, naast andere kwaliteiten zoals laadvermogen, wendbaarheid en offroad-capaciteiten. Zoals u kunt zien, zijn er overlappingen in vermogen evenals verschillende alternatieven wat energie betreft.

Ontdek alternatieve motoren

Bekijk de verschillende beschikbare alternatieven voor energie en vermogen per voertuigmodel. Vergelijk de opties en ontdek welke oplossing het beste bij uw behoeften past.

 

Ontdek de verschillende motoropties voor onze voertuigen

Volvo FH 16Volvo FHVolvo FMXVolvo FMVolvo FEVolvo FL

Motoren voor de Volvo FH16

De Volvo FH16 is leverbaar met dieselmotoren tot 750 pk. Dat betekent dat de Volvo FH16 de zwaarste en meest veeleisende transportopdrachten aankan.

Maak kennis met de Volvo FH16

D16K

De D16K is verkrijgbaar met een vermogen van 550 pk, 650 pk of 750 pk, waardoor de Volvo FH16 een van de krachtigste voertuigen op de markt is. Het topmodel biedt een koppel tot 3550 Nm, wat het efficiënt trekken van extreme lasten met uitstekende controle over uw voertuigcombinatie mogelijk maakt.

Motoren voor de Volvo FH

De Volvo FH is verkrijgbaar met een elektrische, gas- of dieselmotor, variërend van 420 pk tot 666 pk. Kies uit twee elektrische opties en twee opties op gas. Dieselmotoren zijn verkrijgbaar met vier verschillende vermogens. Drie van de vermogensniveaus voor dieselmotoren zijn beschikbaar met Turbo Compound-technologie om brandstof te besparen, als onderdeel van het I-Save-aanbod

Maak kennis met de Volvo FH

  Elektrisch voor zware toepassingen

  De elektrische aandrijflijnen met twee of drie motoren zijn een uitstekende keuze voor veeleisend regionaal transport. Ze bieden direct een hoog koppel, een stille werking en geen uitlaatemissies. Ze zijn verkrijgbaar in vermogensversies van 330 kW (450 pk) of 490 kW (666 pk).

  G13C

  De met gas aangedreven G13C-motor biedt prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de D13K-motoren, maar met een kleinere ecologische voetafdruk, vooral bij gebruik van biogas. Het is een populaire keuze voor veeleisend regionaal transport. Deze wordt geleverd in versies van 420 pk, 460 pk en 500 pk.

  D13K TC

  De D13K TC maakt gebruik van Turbo Compound-technologie, wat betekent dat de uitlaatenergie wordt teruggevoerd naar de krukas om de efficiëntie te verbeteren. Dit is een uitstekende keuze voor veeleisend langeafstandstransport waar aanzienlijke brandstofbesparingen mogelijk zijn. Dit model is verkrijgbaar in versies van 420 pk, 460 pk en 500 pk en maakt deel uit van het I-Save-aanbod.

  D13K

  De D13K-motor is een efficiënte en zeer krachtige keuze voor veeleisende opdrachten. Dit model biedt een hoger vermogen en koppel over het hele bereik en is verkrijgbaar in versies van 420 pk, 460 pk, 500 pk en 540 pk voor de Volvo FH.

Motoren voor de Volvo FMX

De Volvo FMX is beschikbaar met elektrische of dieselaandrijflijnen. Kies uit twee elektrische opties en twee dieselmotoren met in totaal acht vermogensniveaus. Het assortiment gaat van 330 pk tot 666 pk.

Maak kennis met de Volvo FMX

  Elektrisch voor zware toepassingen

  De elektrische aandrijflijnen met twee of drie motoren zijn een uitstekende keuze voor veeleisend regionaal transport. Ze bieden direct een hoog koppel, een stille werking en geen uitlaatemissies. Ze zijn verkrijgbaar in versies met een vermogen van 330 kW (450 pk) of 490 kW (666 pk) continu vermogen.

  D11K

  De D11K-motor is een efficiënte keuze wanneer u uw opdrachten kunt uitvoeren met iets minder vermogen en koppel dan de D13K-motor biedt. In plaats daarvan kunt u uw voertuiggewicht optimaliseren. De D11K is er in versies van 330 pk, 380 pk, 430 pk en 460 pk.

  D13K

  De D13K-motor is een efficiënte en zeer krachtige keuze voor zwaardere en meer veeleisende taken. Vergeleken met de D11K biedt deze versie een hoger vermogen en koppel over het hele bereik en is verkrijgbaar in versies van 420 pk, 460 pk, 500 pk en 540 pk voor de Volvo FMX.

Motoren voor de Volvo FM

De Volvo FM is verkrijgbaar met elektrische, gas- of dieselaandrijflijnen. Kies uit twee elektrische opties, twee opties op gas en twee dieselmotoren met in totaal zeven vermogensniveaus. Het assortiment gaat van 330 pk tot 666 pk.

Maak kennis met de Volvo FM

  Elektrisch voor zware toepassingen

  De elektrische aandrijflijnen met twee of drie motoren zijn een uitstekende keuze voor veeleisend regionaal transport. Ze bieden direct een hoog koppel, een stille werking en geen uitlaatemissies. Ze zijn verkrijgbaar in versies met een vermogen van 330 kW (450 pk) of 490 kW (666 pk) continu vermogen.

   

  G13C

  De met gas aangedreven G13C-motor biedt prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de D13K-motoren, maar met een kleinere ecologische voetafdruk, vooral bij gebruik van biogas. Het is een populaire keuze voor veeleisend regionaal transport. Deze wordt geleverd in versies van 420 pk, 460 pk en 500 pk.

  D11K

  De D11K-motor is een efficiënte keuze wanneer u uw opdrachten kunt uitvoeren met iets minder vermogen en koppel dan de D13K-motor biedt. In plaats daarvan kunt u uw voertuiggewicht optimaliseren. De D11K is er in versies van 330 pk, 380 pk, 430 pk en 460 pk.

  D13K

  De D13K-motor is een efficiënte, krachtige keuze voor zwaardere en meer veeleisende taken. Vergeleken met de D11K biedt dit model een hoger vermogen en koppel over het hele bereik en is verkrijgbaar in versies van 420 pk, 460 pk en 500 pk voor de Volvo FM.

Motoren voor de Volvo FE

De Volvo FE is verkrijgbaar met elektrische, gas- of dieselaandrijflijnen. Er is één elektrische optie, één op gas en één op diesel. Het assortiment gaat van 250 pk tot 350 pk.

Maak kennis met de Volvo FE

  Elektrisch voor middelzwaar gebruik

  De dubbele elektromotor is een uitstekende keuze voor meer veeleisende toepassingen met combinatiegewichten tot 27 ton in steden en stedelijke gebieden – met een laag geluidsniveau en zonder uitlaatemissies. Deze motor biedt een vermogen van 225 kW (300 pk).

  G9K

  De met gas aangedreven zescilinder 9-liter G9K-motor is een efficiënte en duurzame keuze voor veeleisende toepassingen in steden en stedelijke gebieden, vooral wanneer deze op biogas werkt. Dit model biedt een vermogen van 320 pk.

  D8K

  De zescilinder 8-liter D8K-motor is de keuze voor de meer veeleisende toepassingen en hogere combinatiegewichten. Kies tussen 250 pk, 280 pk, 320 pk en 350 pk voor een voertuig dat geoptimaliseerd is voor uw behoeften.

Motoren voor de Volvo FL

De Volvo FL is verkrijgbaar met zowel elektrische als dieselaandrijflijnen. Er is één elektrische optie en twee alternatieven op diesel: de viercilinder D5K-motor en de zescilinder D8K. Het assortiment gaat van 175 pk tot 280 pk.

Maak kennis met de Volvo FL

  Elektrisch voor middelzwaar gebruik

  De enkele elektromotor is een uitstekende keuze voor huis-aan-huisleveringen met voertuiggewichten tot 16,7 ton in steden en stedelijke gebieden – met een laag geluidsniveau en zonder uitlaatemissies. Deze motor biedt een vermogen van 130 kW (175 pk).

  D5K

  De viercilinder 5-liter D5K-motor is een efficiënte keuze voor lagere voertuiggewichten en minder veeleisende toepassingen tot 16 ton. Kies tussen 210 pk en 240 pk voor een voertuig dat geoptimaliseerd is voor uw behoeften.

  D8K

  De zescilinder 8-liter D8K-motor is de keuze voor veeleisende toepassingen en hogere voertuiggewichten tot 18 ton. Kies tussen 250 pk en 280 pk voor een voertuig dat geoptimaliseerd is voor uw behoeften.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.