Trucks

Voorbereid voor de opbouw

Kipper, tanker, kraan, machinetransporter of brandweerwagen? Het flexibele Volvo-chassis en de lange lijst met specificatieopties zorgen dat u de truck eenvoudig kunt aanpassen aan uw vereisten. Om het proces te versnellen en de kwaliteit te verbeteren, krijgt uw carrosseriebouwer onmiddellijk toegang tot de online portal Volvo Bodybuilder Instructions.

Opbouwvoorzieningen

Alle chassis van Volvo-trucks zijn goed voorbereid voor carrosseriebouw voor een ruim aantal toepassingen. Zo wordt de hoge kwaliteit van de complete truck gegarandeerd en kan het opbouwproces van de carrosserie worden versneld. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van oplossingen.

Specificatie-opties

Er zijn veel mogelijke combinaties, waardoor de truck eenvoudig kan worden aangepast. Daarom bieden we een uitgebreide reeks aan opties voor asconfiguraties, chassishoogten en wielbasissen.

Volvo Bodybuilder Instructions

Volvo Bodybuilder Instructions is de klok rond toegankelijk en is beschikbaar in 12 talen. Het is een essentieel hulpmiddel voor carrosseriebouwers om hun werk voor te bereiden en te optimaliseren terwijl wij uw truck bouwen. Opbouwinstructies omvatten chassistekeningen, bedradingsschema's, informatiebladen en accessoires.

Body Builder Module

Met deze functie kan de carrosseriebouwer eenvoudig verbinding maken met het elektrische systeem van het voertuig om functies aan te passen. U krijgt gemakkelijk toegang tot de Body Builder Module via de flexibele dashboardschakelaars en de Work Remote.

Recht chassis

Het Volvo-chassis is helemaal recht en loopt parallel achter de cabine, waardoor het werk van de carrosseriebouwer veel eenvoudiger wordt.

Chassishoogtes en binnenbekleding

Kies tussen een frame van 266 mm en 300 mm afhankelijk van de eisen voor uw opbouw. Zware toepassingen betekenen veel belasting op het chassis. Daarom bieden we een uitgebreide reeks binnenbekleding om alle benodigde versterking te bieden.

Speciale gaten

Het chassis wordt geleverd met bovenop een rij gaten die zijn bedoeld voor de opbouw. Aangezien we geen klinknagels gebruiken, kan de carrosseriebouwer eenvoudig apparatuur bevestigen.

Voorbereid voor een kraan

Een laag chassis en hoge asbelastingen staan op het verlanglijstje van elke kraanbouwer. Ons chassis wordt met allebei geleverd. We kunnen ook chassisruimte bij de cabine vrij laten en uw truck leveren met af fabriek gemonteerde kraanplaten.

PTO's

Er is een breed scala aan koppelingsonafhankelijke en koppelingsafhankelijke PTO's beschikbaar, voor de aandrijving van allerlei opbouwonderdelen. Voor elektrische trucks zijn er elektrische PTO's verkrijgbaar met een vermogen van 600 V DC of 400 V AC.

Perfect voor wissellaadbakken

In combinatie met het extra lage chassis is de slag van 295 mm van de nieuwe luchtvering achter de perfecte oplossing als u tijdelijke bakken vervoert.

Achteroverbouw en aanpassingen

Het achterchassis kan nu af fabriek worden aangepast in stappen van 50 mm. Kies af fabriek tussen vier verschillende chassisuiteinden achteraan: boven (voor kippers, haakarmen en vuilniswagens), onder (voor middenasaanhangers), gebogen (voor trekkers) of recht (voor bakwagens).

Positie onderrijbeveiliging achteraan

Om de mogelijkheden voor het achteruiteinde nog verder te vergroten, kan de onderrijbeveiliging achteraan op verschillende posities worden geplaatst.

Opbouwbevestigingen

Het chassis kan af fabriek voorbereid worden met opbouwbevestigingen, die op het chassis worden gemonteerd. Nu zijn ze niet alleen beschikbaar in het wielbasisgedeelte maar ook op de achteroverbouw.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.

Klaar voor een nieuwe opbouw?

Uw maatwerk begint bij de dealer