Trucks

Volvo Dynamic Steering

Een unieke stuurhulp die de inspanning verlicht en tegelijkertijd stabiliteit aan uw rijgedrag toevoegt. Volvo Dynamic Steering verbetert de controle bij alle snelheden, zorgt voor actieve besturing van uw ondersteuningssystemen voor de chauffeur en verhoogt uw veiligheid. Het systeem biedt u ook de mogelijkheid om uw truck met een afstandsbediening te besturen. 

Stabiel en moeiteloos op koers

Volvo Dynamic Steering houdt de truck stabiel bij hoge snelheden en maakt het sturen gemakkelijker bij langzaam rijden. Het combineert conventionele hydraulische stuurbekrachtiging met een elektromotor die op de stuurinrichting is gemonteerd en heeft ook sensoren die de bewegingen van de truck en de bedoelingen van de chauffeur detecteren. De motor wordt 2000 keer per seconde aangestuurd en levert direct extra stuurkoppel wanneer dat nodig is.

Recht en gestaag vooruit

Als u remt op een oneffen ondergrond, hoeft u geen koerscorrecties uit te voeren als uw truck is uitgerust met Volvo Dynamic Steering. Het systeem filtert ook schokken van kuilen, hobbels en markeringen, balanceert de impact van sterke zijwind en de chauffeur hoeft het stuur minder strak vast te houden.

Nauwkeurig achteruitrijden met gemak

Zelfs achteruitrijden met een volledig beladen truck wordt veel minder zwaar dankzij dit systeem en het stuur keert automatisch terug naar de neutraalstand. U kunt zo ver achteruit rijden als u wilt, zonder uit koers te raken.

Pilot Assist

Onbedoelde veranderingen van rijstrook of afwijkingen van de koers kunnen leiden tot ongevallen. Volvo Dynamic Steering met Pilot Assist gebruikt de camera aan de voorzijde van de cabine om de rijstrookmarkeringen te lezen. Het systeem is proactief en helpt u de rijstrook te volgen, waarbij actieve stuurondersteuning wordt toegepast om u te begeleiden en op koers te blijven.

Waarschuwing en stuurcorrectie bij rijbaanafwijking

Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist helpt u op uw rijstrook te blijven. Als het systeem detecteert dat uw truck de rijstrookmarkeringen nadert, helpt het u actief terug naar het midden van de rijstrook.

Stability Assist

Volvo Dynamic Steering met Stability Assist is ontworpen om te detecteren wanneer de truck begint te slippen. Vervolgens stuurt de truck onmiddellijk tegen om de voertuigcombinatie te stabiliseren en de situatie te verhinderen.

Sturen met afstandsbediening

Volvo Dynamic Steering kan worden verbonden met sturen op afstand. Ideaal wanneer u kleine, repetitieve bewegingen met uw truck moet maken wanneer u buiten de cabine werkt. Het verhoogt de productiviteit, de veiligheid en het comfort.

Uw persoonlijke instellingen

Met persoonlijke instellingen heeft u de controle. U stelt de stuurweerstand in die geschikt is voor de rijomstandigheden en uw voorkeuren. U kunt een standaardinstelling, of een volledig aangepaste instelling kiezen. Het resultaat? U krijgt precies de rijervaring die u wenst.

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.

ONTDEK EEN NIEUWE MANIER

Laat ons u zien hoe het rijden gemakkelijker, veiliger en comfortabeler wordt.