Trucks

Meer controle, minder belastend

VOLVO DYNAMIC STEERING

Zoekt u perfecte stabiliteit en controle bij alle snelheden, gecombineerd met verminderde belasting voor uw spieren? Of wilt u ondersteuning om slippen en onbedoeld wisselen van rijstrook te voorkomen? Bekijk Volvo Dynamic Steering eens van dichterbij. Dit systeem geeft u dat allemaal, plus uw persoonlijke instellingen. En er is zelfs besturing op afstand mogelijk.

Hoe werkt het?

De Volvo Dynamic Steering combineert conventionele, hydraulische stuurkracht met een elektromotor, die is gemonteerd op de stuurinrichting. Op basis van gegevensverwerking van meerdere sensoren berekent het systeem waar de truck naartoe gaat en wat de bedoeling van de chauffeur is. De motor wordt 2000 keer per seconde aangestuurd. Hierdoor worden onbedoelde stuurbewegingen gecorrigeerd en extra stuurkoppel geboden wanneer dat nodig is.

Stabiel en moeiteloos

Bij hoge snelheden houdt Volvo Dynamic Steering u stabiel en op koers. En tijdens langzaam en behoedzaam manoeuvreren krijgt u de benodigde stuurkracht, ongeacht de lading. Zelfs achteruitrijden met een volledig beladen truck wordt veel minder zwaar en het stuur keert automatisch terug naar de neutraalstand. U kunt meer dan 100 meter achteruitrijden zonder van uw koers af te raken.

Kaarsrecht

De koerscorrecties die u moet maken na remmen op een ongelijkmatige ondergrond? Verleden tijd. Klappen van kuilen, hobbels en markeringen? Bijna niet waarneembaar. Volvo Dynamic Steering stelt zelfs het effect van sterke zijwind bij. U kunt het stuur wat losser vasthouden. De truck verandert alleen van richting wanneer u dat wilt.

Zoals u het wenst

Met persoonlijke instellingen heeft u de controle. U stelt de stuurweerstand in die geschikt is voor de rijomstandigheden en uw voorkeuren. U kunt een standaard instelling kiezen, of een volledig aangepaste. Het resultaat? U krijgt precies de rijervaring die u wilt.

Slippen voorkomen

Volvo Dynamic Steering met Stability Assist vermindert het risico op slipongevallen. Zodra het systeem detecteert dat de truck slipt, wordt een lichte stuurondersteuning gegeven. De truck wordt in de tegenovergestelde richting gestuurd en gestabiliseerd, nog voordat u merkt dat er iets staat te gebeuren.

Blijf in uw eigen baan

Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist helpt u op uw rijstrook te blijven. Als het systeem detecteert dat uw truck de rijstrookmarkeringen nadert, grijpt het actief in om u terug naar het midden van de rijstrook te brengen. U merkt het bijna niet, maar het verbetert toch de veiligheid.

Geef de afstandsbediening even!

Met Volvo Dynamic Steering met afstandsbediening kunt u de truck bedienen via een afstandsbediening. Dit is ideaal voor wanneer u kleine herhaalde bewegingen moet maken met uw truck in combinatie met werken buiten de cabine. Uw productiviteit verbetert en uw werkdag wordt er een stuk comfortabeler door.

BESCHIKBAAR VOOR DEZE TRUCKS

ONTDEK EEN NIEUWE MANIER

Laat ons u zien hoe het rijden gemakkelijker, veiliger en comfortabeler wordt.