Trucks

I-See

I-See bespaart brandstof door uw snelheid, schakelen en uitrollen te optimaliseren volgens de topografie, bochten, rotondes en maximumsnelheden op de weg die voor u ligt. Dat betekent dat u cruisecontrol in meer rijsituaties dan ooit tevoren kunt gebruiken om vanaf dag één al brandstof te besparen en uw CO2-voetafdruk te verkleinen.

Energie besparen door aanpassing aan uw routes

Bekwame chauffeurs hebben de snelheid en het schakelen altijd al aangepast aan de route die voor hen ligt. Maar het is vrijwel onmogelijk om dat altijd perfect en consequent te doen. I-See helpt u daarbij zodra u de cruisecontrol activeert.

Heuvels, bochten en maximumsnelheden

I-See optimaliseert het schakelen en uw snelheid op basis van de route. Wanneer u rijdt met de cruisecontrol geactiveerd, past I-See het systeem aan de topografie aan om de bewegingsenergie van uw truck efficiënt te gebruiken. Bij het naderen van een bocht of rotonde past I-See de snelheid aan, zodat u op de meest energiezuinige manier kunt rijden. Het systeem wordt ook automatisch aangepast aan komende maximumsnelheden.

Meer dan rijden op de snelweg

Omdat I-See zich aanpast aan de topografie, bochten en maximumsnelheden, kan het op vrijwel elk type openbare weg worden gebruikt en niet alleen op snelwegen. Hoe meer u het gebruikt, hoe minder u onnodig hoef te schakelen, te remmen en te accelereren.

Gebaseerd op de recentste kaarten

I-See maakt gebruik van commerciële kaarten met een hoge resolutie met informatie over de topografie, bochten en maximumsnelheden, die automatisch bijgewerkt worden naar de truck.

Zo werkt I-See op heuvels

Bergop rijden

I-See weet dat er een heuvel op komst is. De truck accelereert en blijft langer in een hogere versnelling rijden.

I-See voorkomt onnodig schakelen en zorgt dat de beklimming van de heuvel vlot en zuinig verloopt.

Zodra de afdaling nadert, voorkomt I-See onnodig accelereren.

Bergaf rijden

Om energie te besparen schakelt I-See tijdelijk de aandrijflijn of de motorremmen uit om uit te rollen voor een helling.

Na de helling

I-See weet waar de ene helling eindigt en waar de volgende begint. Wanneer u op het punt staat om een heuvel op te rijden, laat I-See de truck uitrollen om vaart te maken en bewegingsenergie op te bouwen.

Bochten en rotondes nemen

Wanneer de truck een bocht of rotonde nadert waarvoor een lagere snelheid nodig is om veilig te kunnen passeren, past I-See de versnellingskeuze en de snelheid vooraf aan, zodat de chauffeur het rempedaal niet hoeft te gebruiken. Na het verlaten van de bocht of rotonde past I-See het systeem op de meest efficiënte manier aan de maximumsnelheid aan.

Maximumsnelheden naleven

Bij het naderen van een positie waar de toegestane maximumsnelheid verandert, past I-See de versnellingskeuze en de snelheid op de meest energiezuinige manier aan. Dat helpt u onnodig remmen of snel accelereren te voorkomen.

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.