Trucks

Focus op rijden

I-SHIFT DOOR VOLVO TRUCKS

I-Shift omvat een reeks automatische versnellingsbakken van Volvo Trucks die zijn ontworpen om het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler te maken. Elk schakelmoment wordt perfect getimed - automatisch - en de nieuwste generatie schakelt sneller en soepeler dan ooit. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift afstemmen op uw eisen. Er zijn functies beschikbaar voor de I-Shift waarmee in bepaalde situaties met één pedaal kan worden gereden. En afhankelijk van het truckmodel zijn er uitvoeringen van I-Shift die nieuwe mogelijkheden bieden, zoals I-Shift met kruipversnellingen en I-Shift Dual Clutch.

Hoe werkt I-Shift?

I-Shift is gebaseerd op een ”klassieke” ongesynchroniseerde, handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de hoge efficiency. De ware magie zit in de intelligente elektronische regeleenheid, die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door constant gegevens over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling uiterst precies uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor de toerentallen en de remmen worden aangepast voor optimale prestaties.

I-Shift is beschikbaar voor de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX en Volvo FE.

I-Shift met kruipversnellingen – wegrijden waar dan ook

Moet u zware ladingen trekken? Vormt wegrijden vanuit stilstand een probleem op heuvelachtig terrein of bij een slechte toestand van het wegdek? Rust uw truck uit met I-Shift met kruipversnellingen en u heeft een zorg minder. Het startvermogen is verbeterd en de belasting op de koppeling tot 75% verminderd. Keuze uit een of twee kruipversnellingen, plus de aanvullende optie voor extra achteruitversnellingen. Door de overbrengingsverhouding kunt u heel traag, van 0,5-2 km/u, rijden met totale controle over uw motorkoppel.


Langzaam kruipen, zuinig rijden


Met I-Shift met kruipversnellingen hoeft u geen concessies te doen aan brandstofefficiency of startvermogen. U krijgt het allebei. Kies een snellere achterasoverbrenging, waarmee u ook bij lagere toeren de kruissnelheid kunt aanhouden op goede wegen. Dat rijdt comfortabeler en is beter voor de brandstofefficiency.

 

I-Shift met kruipversnellingen is beschikbaar voor de Volvo F16, Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX

 

 

I-Shift Dual Clutch: een nieuwe manier van rijden

Vereisen uw taken een hoge gemiddelde snelheid en moet u vaak schakelen? Kies dan I-Shift Dual Clutch voor echt soepel accelereren met naadloos schakelen. Er wordt geschakeld in een fractie van een seconde.

 

U krijgt een stabiele krachtoverbrenging die uw manier van rijden verandert en uw productiviteit verhoogt. Het koppel is constant, dus u kunt met een gerust hart halverwege een bocht schakelen. Het vermogen zonder merkbare overgangen houdt ook de lading stabiel. Het vermogen wordt continu op de wielen overgebracht. Dat betekent een minimale kans dat u vast komt te zitten of grip verliest bij gladde omstandigheden. Zelfs als u terugschakelt bij het gebruik van de motorrem bij een afdaling, kunt u zeker zijn van een stevige grip en veiliger rijgedrag.

 

Een constante krachtoverbrenging
 

I-Shift Dual Clutch kan de volgende versnelling alvast selecteren, terwijl in de huidige versnelling wordt gereden. Één koppeling staat in zijn vrij terwijl de ander is geactiveerd. Dankzij de twee prise-assen en een ingenieuze opstelling van tandwielen en selectie-elementen, kunnen er dan twee versnellingen tegelijk worden geselecteerd. Het resultaat? Naadloze schakelovergangen in een fractie van een seconde, zonder onderbreking in het geleverde vermogen.

 

I-Shift Dual Clutch is beschikbaar voor de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

Terrain Brake en rijden met één pedaal

Als u aan lage snelheden op veeleisend terrein rijdt en nauwkeurige controle over zowel het motorkoppel als het remvermogen nodig hebt, is de Terrain Brake een handige optie. Het zorgt ervoor dat u uw voertuig met één pedaal kunt besturen, doordat u zowel gas kunt geven als remmen op de wielen met alleen het gaspedaal. Het helpt u uw voertuig te stoppen en te positioneren met een wiel op een rots of een ander obstakel zonder eraf te glijden. De Terrain Brake is beschikbaar voor de Volvo FH16 en Volvo FMX en is actief tot 4 km/u.

Change Direction met rijden met één pedaal

Wanneer u regelmatig manoeuvreert en schakelt tussen vooruit en achteruit, wordt de functie Change Direction voor I-Shift uw beste vriend. Hiermee kunt u vooruit rijden, schakelen naar achteruit en het remvermogen regelen met het gaspedaal zonder het rempedaal te gebruiken. Andersom werkt het natuurlijk ook bij het schakelen van achteruit naar vooruit. Deze functie is actief bij snelheden tot 20 km/u.

Active Grip Control in alle omstandigheden

I-Shift biedt een geavanceerd tractiesysteem dat de tractie en het startvermogen verbetert, zowel op de weg als offroad. Dit wordt mogelijk gemaakt door het motorkoppel snel aan te passen zodat de wielen minder doorslippen. Het systeem werkt voor zowel achterassen met sperdifferentieel als voor achterassen zonder sperdifferentieel.

Beschikbaar voor deze voertuigen

KLAAR OM TE SCHAKELEN?

Overleg met ons over automatisch schakelen.