Trucks

I-Shift

I-Shift biedt een reeks automatische transmissies die ontworpen zijn om het rijden eenvoudiger, veiliger en energiezuiniger te maken. Elke schakelmoment is perfect getimed en soepel om de energie optimaal te benutten. I-Shift-transmissies zijn beschikbaar voor elektrische, gas- en dieseltrucks. Functies voor offroad-rijden, extreem startvermogen en naadloze vermogensafgifte zijn beschikbaar.

Elk schakelmoment verloopt perfect

I-Shift schakelt elke keer perfect. Het systeem is gebaseerd op een niet-gesynchroniseerde handgeschakelde transmissie met een compact ontwerp en een hoge efficiëntie. De ware magie zit in de intelligente elektronische regeleenheid, die de koppeling bedient en schakelt. Elk schakelmoment wordt uiterst precies uitgevoerd door voortdurend informatie over snelheid, totaalgewicht, weghelling en vereiste koppel te evalueren. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor de toerentallen en de remmen worden aangepast voor optimale prestaties.

Naadloos vermogen met I-Shift Dual Clutch

Voor hoge prestaties van de aandrijflijn wanneer vaak moet worden geschakeld, is de I-Shift Dual Clutch de perfecte match. Deze schakelt in een fractie van een seconde, biedt een gestage vermogensstroom met naadloos schakelen en zorgt ervoor dat de motor optimaal presteert om de productiviteit te verhogen.

Een soepele rijervaring

Dankzij de ononderbroken koppelafgifte van I-Shift Dual Clutch kunt u vol vertrouwen midden in een bocht schakelen. Deze helpt ook om de lading stabiel te houden en het risico op verlies van grip wordt tot een minimum beperkt, zelfs bij afremmen op de motor en terugschakelen.

Kruipversnellingen voor zware ladingen

Starten met zware ladingen kan een uitdaging zijn, vooral op heuvelachtig terrein en bij slechte wegomstandigheden. I-Shift met kruipversnellingen verbetert het startvermogen en kan de belasting op de koppeling tot 75% verminderen.

Opties om te rijden tegen kruipsnelheid

Kies tussen één of twee kruipversnellingen en voeg extra achteruitversnellingen toe als optie. Met deze transmissie kunt u heel traag, van 0,5-2 km/u, rijden met totale controle over het motorkoppel.

Efficiënt en onder controle

I-Shift met kruipversnellingen levert zowel een hoge energie-efficiëntie als extreem startvermogen. U kunt een snellere achterasverhouding kiezen en de kruissnelheid bij veel lagere toerentallen aanhouden op goede wegen. Dit kan het comfort verbeteren en energie besparen.

Unieke I-Shift-functies

Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift afstemmen op uw behoeften. Uw Volvo Trucks-dealer helpt u de juiste opties te kiezen. Bovendien zijn er unieke kenmerken die ervoor zorgen dat de truck in specifieke situaties nog makkelijker te besturen is.

Change Direction

Regelmatig schakelen tussen vooruit en achteruit verloopt soepel en gemakkelijk met Change Direction. Rijd vooruit, schakel in achteruit en regel de remkracht met het gaspedaal zonder het rempedaal te gebruiken. Andersom werkt het natuurlijk ook, tot 20 km/u.

Terrain Brake

Terrain Brake is perfect voor offroad-rijden, waarbij de bestuurder zowel het motorgas als de wielremmen kan bedienen met alleen het gaspedaal. De truck stoppen en positioneren met een wiel op een rots of een ander obstakel is heel eenvoudig.

Active Grip Control

I-Shift biedt een geavanceerd tractiesysteem om de tractie en het startvermogen te verbeteren. Het systeem past het motorkoppel snel aan om doorslippen van de wielen te verminderen en werkt zowel op achterassen met sperdifferentieel als op achterassen zonder sperdifferentieel.

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.

KLAAR OM TE SCHAKELEN?

Overleg met ons over automatisch schakelen.