Trucks

Chassis

Uw Volvo-truck is een precisie-instrument en het chassis is de ruggengraat. Of u nu een truck nodig heeft om extreme lasten te trekken onder zware omstandigheden, een starre kipper of een lichtgewicht trekker voor gebruik op de weg, wij kunnen deze voor u bouwen op basis van hetzelfde chassisconcept voor alle trucks op diesel. Kies uit een reeks opties voor lucht- en bladvering, onderdelen met een geoptimaliseerd gewicht en voorbereidingen voor opbouw, precies zoals het bij uw transport en uw vereisten past.

Een chassis met betrouwbare onderdelen

We passen uw chassis aan met onderdelen en systemen die gemaakt zijn om nog vele jaren betrouwbaar te werken.

Uw chassis op maat

Kipper of tanker? Kraan, autotransporter of brandweerwagen? Lichtgewicht of met een extreem laadvermogen? Ongeacht de toepassing waarvoor u de truck u nodig heeft, het Volvo-chassis is er klaar voor. Het uitgebreide assortiment specificatieopties zorgen dat u het truckchassis eenvoudig kunt optimaliseren volgens uw exacte vereisten.

Ruime keuzemogelijkheden

Alle Volvo-trucks zijn ontworpen om het opbouwen te vereenvoudigen en het werk van carrosseriebouwers te vergemakkelijken. Dankzij de ruime keuze aan asconfiguraties, chassishoogtes, wielbasissen en extra versteviging kan de ultieme truck eenvoudig op maat voor uw gewenste toepassing worden gemaakt.

Snellere opbouw

Wanneer u een truck bestelt, bieden we uw carrosseriebouwer direct toegang tot de online VBI-portal (Volvo Bodybuilder Instruction). Zij kunnen aan de slag terwijl wij uw truck bouwen, wat leidt tot een snellere, kostenefficiëntere levering en een truck die klaar is voor gebruik.

Mobiliteit onder zware omstandigheden

Voorzieningen voor veeleisend terrein

Ongeacht de omstandigheden op het terrein of de weg is een Volvo-truck gemaakt om u vooruit te helpen. De liftbare tandemas, de aangedreven vooras en I-Shift met Terrain Brake en kruipversnellingen zijn enkele voorbeelden uit het hele assortiment aan truckopties om het leven gemakkelijker te maken op veeleisend terrein en slechte wegen.

Aangedreven vooras

De aangedreven vooras met automatische tractiecontrole schakelt de vooras automatisch in op het exacte moment dat u deze nodig heeft, en schakelt deze uit als u hem niet nodig heeft. De robuuste asbehuizing is het laagste punt van het voertuig en zorgt voor een grote bodemvrijheid bij volledige belading.

Luchtvering voor gebruik in de bouw

De luchtvering achter is gemaakt voor bouwtrucks en geeft u tot 300 mm bodemvrijheid en minder trillingen dan een bladvering. Veerplaten, luchtbalgen en stabilisatoren zijn goed beschermd bovenop de assen geplaatst om uw beschikbaarheid te garanderen.

Assen voor uw lading

Voorassen voor 10 ton

Zwaar beladen? Geen probleem. Ongeacht of u luchtvering of bladvering kiest, een enkele vooras kan tot 10 ton dragen en dubbele voorassen kunnen 20 ton dragen. Op die manier kunt u uw winstmarges verbeteren - en kunt u makkelijker zware of ongelijkmatig verdeelde ladingen transporteren.

38 tons bogie

Maximaliseer uw laadvermogen en productiviteit met een stevige en duurzame oplossing voor de achterassen. Onze heavy duty-bogie kan met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aan.

Af fabriek geleverd met max. vijf assen

Als u een hoog laadvermogen nodig heeft, kunt u een vijfassig voertuig krijgen dat rechtstreeks af fabriek wordt geleverd. U krijgt uw truck sneller en reduceert de kosten voor aanpassingen. De truck wordt geleverd met een volledige typegoedkeuring voor het voertuig.

Lichtgewicht-trucks

Voorzieningen voor een laag gewicht

Elke kilo laadvermogen telt. Dus waarom zou u rijden met een gewicht dat niet loont? Door lichtgewicht voorzieningen te combineren, zoals voor- en achterasinstallaties met geoptimaliseerd gewicht en uw truck te specificeren voor gladde wegen, krijgt u de ultieme machine om geld mee te verdienen: Maximaal laadvermogen met behoud van betrouwbaarheid.

Hoe licht is lichtgewicht?

Als u onze lichtgewicht-oplossingen combineert, kunt u een Volvo FM 4×2-trekker krijgen met een gewicht van 6 ton of een Volvo FH 4×2-trekker met een gewicht van 6,6 ton. Dat betekent meer laadvermogen binnen de gewichtsbeperkingen, wat uw winst kan verhogen.

Liftbare tandemas

Tandemaandrijving wanneer dat nodig is

Minder brandstof, betere tractie en een krappere draaicirkel. Met de liftbare tandemas kunt u de achterste aandrijfas loskoppelen en omhoog brengen. Hierdoor krijgt u de tractie en laadcapaciteit van een tandemas en de efficiency van een enkele aandrijfas. Zodra u uw truck opnieuw laadt, wordt de as automatisch neergelaten en ingeschakeld.

Bespaar brandstof met minder weerstand

De liftbare tandemas zorgt voor een betere energie-efficiëntie wanneer u de as uitschakelt en omhoog brengt wanneer u deze niet nodig heeft. Op de terugreis kan het brandstofverbruik worden verlaagd als de as omhoog is. Uiteindelijk kan dat u meer winst opleveren.

Krappe bochten en meer tractie

Hef de achterste aandrijfas op en de truck gedraagt zich zoals een 4×2 of een 6×2, waardoor een aanzienlijk verbeterde draaicirkel en wendbaarheid ontstaat in vergelijking met een 6x4. Het zorgt ook voor minder bandenslijtage. Meer grip nodig? Druk gewoon op de knop op het dashboard en als de belastingslimieten voor de as dat toestaan, kunt u het gewicht verschuiven naar één aandrijfas.

De Work Remote

Werken op afstand

De Work Remote is een handig hulpmiddel werkzaamheden buiten de cabine. Het geeft u controle over de aandrijflijn- en carrosseriefuncties. De Work Remote is draadloos en robuust, met een bereik tot 25 meter en een lange batterijduur. Het apparaat wordt opgeladen in het dockingstation in de cabine.

Verklein uw risico's

De Work Remote bespaart tijd bij het laden en lossen en helpt u om fouten tijdens het laden, zoals overbelading of een ongelijkmatige verdeling van de lading, te voorkomen. Voor de veiligheid en beveiliging is het radiosignaal gecodeerd volgens dezelfde strenge norm als de sleutel van de truck.

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.