Trucks

Persberichten

205 matches

1 of 11

 • Sud Fresh, specialist in temperatuurgecontroleerd transport van voeding uit Rhisnes, investeert in 12 nieuwe FH I Save-trekkers van Volvo Trucks. De investering kadert in een grotere bestelling van in totaal 31 voertuigen, inclusief 19 bakwagens van het type 6X2 en 4X2. De bestelde voertuigen dienen deels ter uitbreiding en deels ter vervanging van de bestaande vloot.

 • Volvo lanceert zijn eerste truckmodel ooit dat uitsluitend met een elektrische aandrijving is ontwikkeld. Met een laadvermogen voor zware lasten en uitstekend zicht voor de chauffeur is de FM Low Entry een elektrische truck die geoptimaliseerd is voor veilig en efficiënt rijden in stedelijke gebieden.

 • Volvo Trucks lanceert een nieuwe motor voor zijn iconische FH16-truck. Met maximaal 780 pk en 3800 Nm kan de nieuwe 17-liter motor met gemak de zwaarste transportopdrachten aan, terwijl hij een uitstekend brandstofverbruik en duurzaamheid biedt. De nieuwe motor is gecertificeerd voor gebruik op biobrandstoffen.

 • Volvo's iconische reeks van FH-trucks krijgt er met de Volvo FH Aero een nieuw familielid bij. Met zijn aerodynamisch ontwerp en innovatieve kenmerken biedt de FH Aero een nieuw niveau van energie-efficiëntie, verkrijgbaar in vier uitvoeringen, waaronder biobrandstof en de bekroonde elektrische versie.

 • Holcim, de wereldleider in bouwmaterialen, neemt de eerste 100% elektrische betonmixer in gebruik. De Volvo FM Electric 8x4 Tridem maakt deel uit van een bestelling van 1.000 Volvo Trucks die tegen 2030 in gebruik zullen worden genomen door de Holcim Groep, volgend op de aankondiging van 22 mei 2023.

 • Volvo Group België kondigt, in samenwerking met Air Products en Milence, de intentie aan om een zero-emissie mobiliteitshub te ontwikkelen op haar Gentse site, en zet zo de volgende stap in haar duurzame transformatie.

 • Volvo Trucks heeft de prestigieuze industry award gewonnen met zijn Volvo FH Electric. Het is de eerste keer ooit dat een elektrische truck deze award wint.

 • Met een elektrisch rijbereik tot 450 kilometer, een 50 procent kortere laadtijd en nieuwe actieve veiligheidsvoorzieningen richt het ontwerp van Volvo’s opgewaardeerde elektrische middelzware vrachtwagens zich op de stedelijke omgeving, wat een veilig, emissievrij transport in de stad mogelijk maakt.

 • Volvo Trucks biedt nu zijn middelzware vrachtwagen Volvo FL nu aan met een krachtigere motor van 320 pk, waardoor het voertuig zelfs zwaardere taken aankan.

 • Wijngaard Natie, een logistieke dienstverlener in de Antwerpse haven, neemt vanaf 7 oktober de eerste, uit een reeks van 4, Volvo FM Electric in gebruik voor transporten binnen de port of Antwerp-Bruges. Dit is meteen een primeur voor de Antwerpse haven en markeert hiermee een belangrijke stap in de transitie naar een duurzamere, groenere toekomst voor de transportsector in België.

 • Volvo Trucks Gent, de enige vrachtwagenfabriek in België en de grootste van Volvo Group, introduceert de eerste elektrische vrachtwagen die in België is gebouwd. Na de succesvolle productiestart van elektrische vrachtwagens in Zweden, heeft Volvo Trucks Gent de eerste Belgische elekrische truck gebouwd voor logistiek dienstverlener, Katoen Natie. Deze mijlpaal is de eerste stap richting de serieproductie van batterij-elektrische, zware vrachtwagens voor de Gentse fabriek.

 • Volvo Trucks heeft een elektrische vrachtwagen voor zwaar transport geleverd aan een transportbedrijf in Göteborg, Zweden. De vrachtwagen kan een totaalgewicht van 74 ton aan.

 • Vrachtwagens met brandstofcellen op waterstof die enkel waterdamp uitstoten zullen een belangrijk deel uitmaken van het emissievrije productgamma van Volvo Trucks. Nu hebben de voertuigen een belangrijke mijlpaal bereikt – namelijk testrijden op de openbare weg.

 • Eind 2022 kondigde Colruyt Group haar nieuwste klimaatambitie aan, namelijk dat het tegen 2035 al haar goederentransport zero-emissie zal organiseren. De retailgroep ondertekende op 19 april 2023 eveneens de Brusselse Green Deal ''Emissiearme stadslogistiek'', een project dat ernaar streeft om de overgang te maken naar emissiearme mobiliteit. Deze ambitie wordt kracht bijgezet door de aankoop van één Volvo FM Electric en drie Volvo FE Electric koelwagens.

 • Vanaf mei 2023 zal de vrachtwagenfabriek van Volvo Trucks in Gent de productie verhogen. Om het hogere aantal vrachtwagens te kunnen bouwen, gaat de Gentse fabriek op zoek naar extra medewerkers die aan de slag kunnen als productiemedewerker of materiaalbehandelaar.

 • Vorig jaar groeide het aantal zware elektrische vrachtwagens op de wegen in Europa en de Verenigde Staten sneller dan ooit tevoren. Volvo Trucks heeft wereldwijd al meer dan 4.300 elektrische vrachtwagens verkocht in meer dan 38 landen. In Europa is Volvo Trucks marktleider met een marktaandeel van 32% voor zware elektrische vrachtwagens, en in Noord-Amerika waren bijna de helft van alle geregistreerde zware elektrische vrachtwagens Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks realiseerde in 2022 zijn beste prestaties in de geschiedenis van het bedrijf. De wereldwijde vrachtwagenconstructeur bracht in 2022 maar liefst 145.195 vrachtwagens aan de man, een stijging met 19% ten opzichte van 2021, toen 122.525 vrachtwagens werden geleverd. In het segment van de zware vrachtwagens (≥ 16 ton) verhoogde Volvo Trucks ook zijn marktaandeel in 41 markten wereldwijd.

 • Volvo Trucks lanceert nu een nieuwe, krachtigere vrachtwagen die op vloeibaar biogas kan rijden. De nieuwe vrachtwagen kan veeleisende transportopdrachten over lange afstanden uitvoeren en tegelijk de totale CO2-uitstoot verlagen.

 • Bakker Belgium voerde vandaag hun eerste rit uit voor Delhaize met hun nieuwe Volvo FH Electric.

 • In Duitsland heeft een nieuwe, onafhankelijke zuinigheidstest met Volvo’s vlaggenschip, de onlangs vernieuwde Volvo FH met I-Save, aangetoond dat hij bijna 18 procent minder brandstof verbruikt* dan bij dezelfde test vier jaar geleden.

205 matches

1 of 11