Volvo Trucks

België

×

Persberichten

156 matches

1 of 8

 • Volvo Trucks heeft een bestelling voor honderd FM Electric-vrachtwagens ontvangen van DFDS, de grootste expeditie- en logistiekonderneming van Noord-Europa. De deal is Volvo’s grootste commerciële order tot nog toe voor elektrische vrachtwagens en een van de grootste ooit voor zware elektrische vrachtwagens wereldwijd.

 • Volvo Trucks benadrukt het belang van een snelle transitie naar elektrisch transport door een wereldwijd online evenement te organiseren. Zo wil het merk uitleggen hoe de transitie verloopt en transportbedrijven inspireren om aan de slag te gaan.

 • Met de recent gelanceerde Volvo FH, FM en FMX Electric is Volvo Trucks volledig klaar om een snelle verschuiving naar duurzamer transport in de hand te werken en de elektrificering van zwaar wegtransport gevoelig te versnellen. Baanbrekende technologie op basis van gedeelde platformen maakt ze uitermate geschikt voor uiteenlopende transportopdrachten, waardoor heel wat transportbedrijven makkelijker hun eigen elektrificeringstraject kunnen starten.

 • Katoen Natie heeft zopas de eerste exemplaren in ontvangst genomen van een serie van 38 Volvo Trucks. Van deze bestelling zijn 20 trekkers bestemd voor de containerdivisie Joosen Transport. De voertuigen worden gedekt door een Flexi Gold-contract, waarbij de onderhoudskosten per gereden kilometer aangerekend worden.

 • DFDS, de grootste expeditie- en logistiekonderneming van Noord-Europa, en Volvo Trucks bundelen hun krachten om zware vrachtwagentransporten te elektrificeren. Als eerste stap zal DFDS een volledig elektrische vrachtwagen gebruiken om onderdelen te leveren aan de Volvo-vrachtwagenfabriek in Göteborg. Het initiatief is een belangrijke stap naar een toeleveringsketen zonder fossiele brandstoffen voor Volvo Group.

 • Om de veiligheid te verhogen, voorziet Volvo Trucks zijn elektrische vrachtwagens van een akoestisch waarschuwingssysteem met unieke geluiden. Het alarm dat Volvo heeft ontworpen, verhoogt de veiligheid door voetgangers, fietsers en andere weggebruikers bewust te maken van naderende vrachtwagens, die anders nagenoeg onhoorbaar zouden zijn. De geluiden in kwestie zijn bovendien aangenaam en discreet, zowel voor de bestuurder als voor andere mensen in de buurt.

 • Holcim België heeft onlangs tien Volvo Trucks FM 460 6x4 trekkers en tien Automix opleggers in ontvangst genomen. Met deze aankoop rondt het bedrijf de vernieuwing van zijn volledige vloot van vrachtwagens voor betonleveringen af. "Laadvermogen, comfort voor de chauffeur en veiligheid waren de belangrijkste factoren in onze keuze", zegt Fabrice Swerdtfegers, vlootmanager van de betondivisie van Holcim België.

 • Kopers van vrachtwagens in Europa kunnen nu hun gebruikte Volvo-trucks kopen via één enkele website, www.VolvoSelected.com, die wordt beheerd door Volvo Trucks. De voertuigen kunnen over de hele wereld worden afgeleverd. Naast de vrachtwagens zijn ook aandrijflijndekking, servicecontracten en flexibele financieringsoplossingen beschikbaar.

 • Volvo Trucks start dit jaar met de verkoop van drie nieuwe volledig elektrische zware modellen en is ervan overtuigd dat de tijd rijp is voor een snelle toename in elektrische voertuigen voor zwaar gebruik. De vooruitzichten zijn positief omdat de elektrische voertuigen van Volvo Trucks aan uiteenlopende transportbehoeften voldoen. In de EU bijvoorbeeld kan nu al bijna de helft van al het vrachtwagentransport met elektrische vrachtwagens plaatsvinden.

 • Het nieuwe Volvo FM-model van Volvo Trucks heeft de Red Dot Award 2021 gewonnen in de categorie Productdesign voor bedrijfsvoertuigen. De nieuwe Volvo FM werd ontworpen met het oog op een compromisloze doelstelling: het optimale werkinstrument zijn voor een brede waaier aan transportopdrachten, waarbij de bestuurder steeds centraal staat.

 • Bevertrans uit Zedelgem investeert in 30 nieuwe FH-trekkers van Volvo Trucks. De eerste 20 exemplaren – 10 FH I-Save en 10 LNG-trekkers – zijn de afgelopen maanden geleverd. In het najaar volgen tien exemplaren van het nieuwe FH-model, eveneens in I-Save uitvoering. Duurzaamheid en brandstofbesparing speelden een belangrijke rol bij deze beslissing.

 • Volvo Trucks levert een volledig elektrische vrachtwagen aan de grootste supermarktketen van Zweden, ICA Sweden, in hun overgang naar elektrisch vervoer. De vrachtwagen zal gekoelde goederen afleveren in het stadsgebied van Stockholm. Behalve dat het voertuig fossielvrij is, zal het ook bijdragen aan een aanzienlijk lager geluidsniveau en minder luchtverontreiniging.

 • Volvo Trucks’ I-Shift bestaat dit jaar 20 jaar. De automatisch schakelende versnellingsbak heeft een revolutie teweeg gebracht op het gebied van brandstofverbruik, voertuigprestaties, veiligheid en chauffeurscomfort. Eind 2020 werden er wereldwijd reeds meer dan een miljoen Volvo Trucks verkocht met I-Shift. En ook twintig jaar na de introductie staat de ontwikkeling niet stil.

 • Londen heeft het terugdringen van verkeersongevallen tot topprioriteit verklaard. De stad wil ervoor zorgen dat er in 2041 geen ernstige ongevallen of verkeersdoden meer zijn. Vanaf 1 maart 2021 stelt Londen eisen aan het zichtveld. Alle zware voertuigen boven de 12 ton moeten beschikken over een veiligheidsvergunning (Direct Vision Standard, kortweg DVS) om in de stad te mogen rijden. Welke regels hanteert Londen precies en hoe vraagt u zo’n veiligheidsvergunning aan? Lees er hier alles over.

 • De nieuwe generatie zware vrachtwagens van Volvo Trucks - de Volvo FH, FH16, FM en FMX - gaan nu in serieproductie in de fabrieken van Volvo in Zweden, België en Rusland.

 • DHL Freight, een van de toonaangevende leveranciers van wegtransport in Europa, en Volvo Trucks werken samen om de introductie van zware elektrische vrachtwagens voor regionaal transport in Europa te versnellen. De gecombineerde inspanning markeert een nieuwe belangrijke stap in de richting van klimaatneutrale vervoersoplossingen.

 • Girteka Logistics, een van Europa's toonaangevende logistieke bedrijven, heeft besloten te investeren in niet minder dan 2.000 van de nieuwste generatie Volvo FH-trucks. Meer veiligheid, meer chauffeurscomfort en een lager brandstofverbruik behoren tot de verwachte voordelen van deze grote vlootvernieuwing.

 • Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met de nieuwste brandstofbesparende technologie, I-Save. Het bedrijf ziet mogelijkheden om het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.

 • De nieuwe Volvo FM en Volvo FMX trucks zijn nu beschikbaar voor gebruik als hulpdienstvoertuigen met een dubbele cabine voor maximaal negen personen. De nieuwe varianten van de twee modellen, ontwikkeld in nauwe samenwerking met carrosseriebouwers en de hulpdiensten, hebben een aantal verbeteringen die speciaal zijn ontworpen voor brandweer-en hulpdienstvoertuigen.

 • Het Zweedse AB Volvo, waartoe alle vestigingen in België van de Zweedse vrachtwagenbouwer behoren, schenkt jaarlijks in de kerstperiode een financiële gift aan één of meerdere goede doelen. Dit gebeurt in naam van alle Volvo Group medewerkers waardoor de Volvo-bedrijven wereldwijd projecten kunnen insturen. De gekozen inzendingen ontvangen een donatie van de Volvo Group. De Belgische inzending om de non-profit organisatie DigitalForYouth te ondersteunen werd dit jaar gekozen als één van de goede doelen.

156 matches

1 of 8