×

Persberichten

188 matches

1 of 10

 • Volvo Trucks lanceert nu een nieuwe, krachtigere vrachtwagen die op vloeibaar biogas kan rijden. De nieuwe vrachtwagen kan veeleisende transportopdrachten over lange afstanden uitvoeren en tegelijk de totale CO2-uitstoot verlagen.

 • Bakker Belgium voerde vandaag hun eerste rit uit voor Delhaize met hun nieuwe Volvo FH Electric.

 • In Duitsland heeft een nieuwe, onafhankelijke zuinigheidstest met Volvo’s vlaggenschip, de onlangs vernieuwde Volvo FH met I-Save, aangetoond dat hij bijna 18 procent minder brandstof verbruikt* dan bij dezelfde test vier jaar geleden.

 • Volvo Trucks breidt zijn gamma verder uit met diverse nieuwe elektrische vrachtwagens, om zo nog meer transportroutes in steden en regio’s te elektrificeren. Deze jongste toevoeging van robuuste* vrachtwagens versterkt Volvo’s positie als marktleider inzake elektrisch vrachtwagentransport.

 • Zuiver elektrisch van München naar Berlijn: in een recente ‘Miles Challenge’ in Duitsland trotseerde Volvo Trucks zelfs lange afstanden zonder CO₂-uitstoot. De Challenge, gecontroleerd door de onafhankelijke testonderneming Dekra, bewijst dat de Volvo FH Electric in het dagelijkse verkeer gemakkelijk 600 kilometer kan afleggen met één tussentijdse laadbeurt.

 • DFDS heeft vandaag de allereerste rit uitgevoerd met een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo FH Electric. Die zal voortaan ingezet worden om onderdelen vanuit de DFDS terminal naar de fabriek van Volvo Cars in Gent te brengen. De Volvo FH Electric zal een dieselvrachtwagen vervangen en daarmee bijdragen tot een vermindering van de CO² uitstoot en de geluidsoverlast.

 • Als ‘s werelds eerste vrachtwagenconstructeur introduceerde Volvo fossielvrij staal in zijn vrachtwagens. De eerste elektrische vrachtwagens met fossielvrij staal worden nu aan klanten geleverd

 • In 2025 start Volvo Trucks in Gent met het bouwen van batterijmodules voor batterijpacks. Tot op vandaag worden zowel de cellen als de modules voor de vrachtwagenbatterijen aangeleverd. Onderzoek loopt om de cellen in een Volvo fabriek in Zweden te bouwen, dichtbij de huidige motorenfabriek in Skövde. Het samenstellen van de modules met de “Zweedse” cellen wordt de nieuwe activiteit in Gent. Op die manier wil de Volvo Group de know-how in eigen handen nemen. Vandaag ontwerpt en bouwt het bedrijf zelf haar eigen vrachtwagenmotoren. In de toekomst willen ze hetzelfde doen met de batterijen.

 • Press release

  10/26/2022

  Pionier op gebied van duurzaamheid 

  “Om een wereld te creëren waarin wij en toekomstige generaties willen leven, zullen we ook verder investeren in duurzame en hernieuwbare energie. In 2007 waren we in Gent het eerste automotive bedrijf wereldwijd dat CO2 neutraal produceerde, nu willen we een stap verder gaan en als eerste CO2 positief zijn,” aldus Koen Leemans, VP van de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek

 • Volvo Trucks test elektrische vrachtwagens met brandstofcellen die alleen waterdamp uitstoten en een actieradius hebben die vergelijkbaar is met die van dieselvrachtwagens, tot 1.000 km. Over enkele jaren volgt een tweede pilootfase met klantentests op de openbare weg.

 • Toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa beschouwen het wegtransport als de meest prioritaire sector om hun CO₂-uitstoot te verlagen. Uit een nieuw rapport van Ipsos en Volvo Trucks blijkt dat bedrijven bereid zijn meer te betalen voor transportleveranciers met een lagere CO₂-uitstoot.

 • Volvo Trucks onthulde op de IAA-transportbeurs in het Duitse Hannover een splinternieuwe, volledig elektrische achteras. Door ruimte vrij te maken voor meer batterijen biedt de nieuwe e-as een nog groter rijbereik voor de batterij-elektrische vrachtwagens van Volvo.

 • Volvo Trucks, IKEA Industry en Raben Group ondertekenden zopas een samenwerkingsovereenkomst voor emissievrij zwaar transport. IKEA zal zware elektrische Volvo-vrachtwagens inzetten voor de interne transporten tussen twee van zijn fabrieken in Zbąszynek (Polen), die zullen worden beheerd door Raben Group. De ervaringen van dit pilootproject zullen worden gebruikt voor de grootschalige elektrificering van de vervoersactiviteiten in een groter transportnetwerk.

 • Volvo Trucks demonstreert zijn sterke positie inzake elektromobiliteit op de IAA Transportation, 's werelds belangrijkste vakbeurs voor mobiliteit, transport en logistiek. Ook onthult de constructeur nieuwe veiligheidsoplossingen en de nieuwste technologie voor een koolstofvrij transport.

 • De Volvo's FL en FE, die het meest worden gebruikt voor distributie in steden en stedelijke gebieden, hebben nieuwe, geactualiseerde versnellingsbakken gekregen die een betere efficiëntie en een soepeler rijgedrag bieden.

 • Stel u een vrachtwagen voor die enkel waterdamp uitstoot, zijn eigen elektriciteit aan boord produceert en een rijbereik tot 1.000 km heeft. Dat is mogelijk met brandstofcellen op waterstof en Volvo Trucks is gestart met het testen van voertuigen met deze nieuwe technologie.

 • Volvo Trucks introduceert een reeks nieuwe functies die de veiligheid en rijeigenschappen verbeteren en die nauwkeurige manoeuvres ondersteunen in krappe ruimtes en op hobbelige of gladde wegen, bijvoorbeeld op bouwwerven.

 • Volvo Trucks introduceert nu een nieuw veiligheidssysteem om andere weggebruikers te detecteren die de dode hoek aan beide zijden van de vrachtwagen binnenrijden.

 • Als eerste vrachtwagenconstructeur ter wereld introduceert Volvo nu fossielvrij staal in zijn vrachtwagens. Het staal wordt geproduceerd door het Zweedse staalbedrijf SSAB en de zware elektrische vrachtwagens van Volvo zullen er als eerste gebruik van maken.

 • In verschillende onafhankelijke tests uitgevoerd door Duitse truckerbladen kwam de Volvo FH met I-Save als winnaar uit de bus op het vlak van zuinigheid. Er werd gekeken naar de combinatie van diesel- en AdBlue-verbruik, zelfs al ontbrak het de geteste vrachtwagen aan de allernieuwste verbruiksupdates van Volvo.

188 matches

1 of 10