Volvo Trucks

België

×

Persberichten

137 matches

1 of 7

 • Het Zweedse AB Volvo, waartoe alle vestigingen in België van de Zweedse vrachtwagenbouwer behoren, schenkt jaarlijks in de kerstperiode een financiële gift aan één of meerdere goede doelen. Dit gebeurt in naam van alle Volvo Group medewerkers waardoor de Volvo-bedrijven wereldwijd projecten kunnen insturen. De gekozen inzendingen ontvangen een donatie van de Volvo Group. De Belgische inzending om de non-profit organisatie DigitalForYouth te ondersteunen werd dit jaar gekozen als één van de goede doelen.

  `
 • AB InBev heeft zopas de allereerste Belgische in serie geproduceerde elektrische vrachtwagen in gebruik genomen.

  `
 • Volgend jaar kunnen transporteurs in Europa volledig elektrische versies van Volvo's zware voertuigen bestellen. Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 een compleet gamma met elektrische aandrijflijnen voor zwaar gebruik zal aanbieden in Europa. De enorme gedrevenheid van Volvo Trucks op het vlak van elektrificatie betekent een belangrijke stap voorwaarts op de weg naar fossielvrij transport.

  `
 • Volvo Trucks en ICA Zweden, de grootste supermarktketen van het land, bundelen hun krachten om te onderzoeken welke transportstromen van het bedrijf elektrisch kunnen worden. Op lange termijn zal de samenwerking worden uitgebreid naar andere gebieden die kunnen bijdragen aan het verminderen van de milieugevolgen van het transport.

  `
 • Volvo Group voorziet al in elektrische medium vrachtwagens. De logische volgende stap is dan ook het zware gamma uitbreiden met elektrische Volvo vrachtwagens. Volvo Group besliste om de batterijpacks die hiervoor nodig zijn, zelf te gaan assembleren. Powertrain Production in Zweden is proceseigenaar, de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek zal de batterijpacks bouwen voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van Volvo Group.

  `
 • Michel Petit & Fils, een distributiebedrijf voor stookolie en pellets uit Baranzy, heeft onlangs een ADR trekker-tankopleggercombinatie met een totaal toegestane massa van 50 ton in gebruik genomen. Dankzij de Volvo FH I-Save trekker kan het familiebedrijf niet alleen 6.000 liter extra stookolie vervoeren, wat neerkomt op een totaal van 43.000 liter, maar ook het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen.

  `
 • De groep Magetra International nam onlangs 21 nieuwe Volvo Trucks in ontvangst. "Ondanks een daling van de activiteit van maart tot juni als gevolg van de sanitaire crisis, houden we ook dit jaar vast aan ons beleid om jaarlijks ongeveer een vijfde van de vloot te vernieuwen", zegt Damien Schils, algemeen directeur van de transportgroep uit Eupen.

  `
 • In oktober start Volvo Trucks met livetests van een volledig elektrisch voertuig in de bouwsector. Volvo Trucks levert twee voertuigen voor zwaar gebruik aan zijn klant Swerock. Hiermee wil het bedrijf tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar transport met minder lawaai en minder uitstoot, vooral in stedelijke gebieden.

  `
 • Volvo Trucks is recentelijk begonnen met de verkoop van haar meest robuuste bouwvoertuig ooit – de nieuwe Volvo FMX. Dit is de derde versie van de Volvo FMX en beschikt over een volledig nieuwe cabine, hoger laadvermogen en innovatieve veiligheidsvoorzieningen. Met verhoogde voorasbelastingen tot 20 ton en een tandemstel van 38 ton is hij gebouwd voor de meest veeleisende opdrachten, zelfs op zeer ruw terrein. De nieuwe Volvo FMX is ontworpen voor toekomstige elektrische aandrijflijnen en gecertificeerd voor het gebruik van HVO, een fossielvrij alternatief voor diesel.

  `
 • Vervoerders en transportinkopers zijn steeds meer geïnteresseerd in het verminderen van hun CO2-uitstoot en kosten door het gebruik van gekoeld vloeibaar gemaakt gas (LNG) als brandstof. Daarom zullen de nieuwe trucks Volvo FH en Volvo FM beschikbaar zijn met motoren die draaien op vloeibaar aardgas en biogas, die dezelfde hoge prestaties bieden als dieselmotoren. Door het gebruik van biogas kan klimaatneutraal transport gerealiseerd worden en kan de CO2-uitstoot tot 100% verminderd worden.

  `
 • Het nieuwe gamma zware Volvo Trucks, is ontwikkeld om chauffeurs maximaal de kans te geven hun werk efficiënt, veilig en verantwoord uit te voeren. Alle modellen - de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX - hebben een nieuwe, flexibele gebruikersinterface met een digitaal instrumentenpaneel dat de bestuurder in elke situatie relevante informatie geeft. Bovendien hebben de Volvo FM en FMX nieuwe cabines die de bestuurder meer ruimte en beter direct zicht geven.

  `
 • De Volvo FH met I-Save wordt nu gelanceerd in een nog zuinigere versie die de brandstofkosten tot tien procent kan verlagen. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van drie procentpunten ten opzichte van de vorige generatie.

  `
 • Press release

  08/21/2020

  Mooiste Volvo Truck van België

  De Volvo FH500 6X2 van Bram Buys (firma IntraBu - Buggenhout) is dinsdagavond verkozen tot ‘Mooiste Volvo Truck’ van België. Buys wist met zijn truck de meeste punten te scoren tijdens de verkiezing van Passion4Trucks, een initiatief van Transportmedia. Ferre Cools (Fecotra) en Jurgen Lins (LJD Trans) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

  `
 • Eskatrans, een transportbedrijf gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers in al zijn facetten heeft in het kader van hun strategie duurzaam ondernemen beslist om 2 Volvo FH LNG toe te voegen aan hun vloot.

  `
 • De Belgische dochter van de Franse wegenbouwer Colas gaat meebouwen aan de tram in Luik. Voor die opdracht heeft de tak Colas Transport 13 nieuwe bakwagens bij Volvo Trucks België gekocht. De voertuigen zijn onlangs geleverd. Met een paar weken vertraging door de coronacrisis.

  `
 • M’TRA uit Meulebeke heeft onlangs twee Volvo Trucks FH in gebruik genomen met een indrukwekkend vermogen van maar liefst 750 pk. “Dat lijkt veel voor trekkers die ingezet worden in koelvervoer. Maar het was een zeer bewuste keuze. Wij zijn gespecialiseerd in moeilijke opdrachten met scherpe deadlines. Met zo’n vermogen ligt de gemiddelde snelheid hoger en kunnen we de beloftes waarmaken”, zegt zaakvoerder Pascal Maes.

  `
 • De Maut-vrijstelling voor LNG-trucks is verlengd. Tot eind 2023 moeten trucks op LNG (Liquified Natural Gas) en CNG (Compressed Natural Gas) geen Maut betalen op de Duitse wegen. Dat heeft de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, definitief besloten. Op 5 juni 2020 heeft de Bondsraad het voorstel definitief goedgekeurd. De besparing voor transportbedrijven kan, afhankelijk van de gewichtsklasse, oplopen tot 18,7 eurocent per kilometer.

  `
 • Volvo Trucks Belux introduceert de Unlimited Edition, een uniek concept voor extra comfort en luxe, beschikbaar op met de Volvo FM en Volvo FMX.

  `
 • Press release

  05/20/2020

  128 hybride bussen voor MIVB Brussel

  Volvo Bus bekrachtigt verder de elektromobiliteit in Brussel en ontvangt order voor 128 hybride bussen

  `
 • Volvo Trucks België levert momenteel aan Comfort Energy de laatste exemplaren van een grote bestelling van 50 vrachtwagens gespreid over twee jaar. Deze investering kadert in het permanent vernieuwen van de vloot.

  `

137 matches

1 of 7