Volvo Trucks

België

×

Persberichten

148 matches

1 of 8

 • Volvo Trucks start dit jaar met de verkoop van drie nieuwe volledig elektrische zware modellen en is ervan overtuigd dat de tijd rijp is voor een snelle toename in elektrische voertuigen voor zwaar gebruik. De vooruitzichten zijn positief omdat de elektrische voertuigen van Volvo Trucks aan uiteenlopende transportbehoeften voldoen. In de EU bijvoorbeeld kan nu al bijna de helft van al het vrachtwagentransport met elektrische vrachtwagens plaatsvinden.

  `
 • Het nieuwe Volvo FM-model van Volvo Trucks heeft de Red Dot Award 2021 gewonnen in de categorie Productdesign voor bedrijfsvoertuigen. De nieuwe Volvo FM werd ontworpen met het oog op een compromisloze doelstelling: het optimale werkinstrument zijn voor een brede waaier aan transportopdrachten, waarbij de bestuurder steeds centraal staat.

  `
 • Bevertrans uit Zedelgem investeert in 30 nieuwe FH-trekkers van Volvo Trucks. De eerste 20 exemplaren – 10 FH I-Save en 10 LNG-trekkers – zijn de afgelopen maanden geleverd. In het najaar volgen tien exemplaren van het nieuwe FH-model, eveneens in I-Save uitvoering. Duurzaamheid en brandstofbesparing speelden een belangrijke rol bij deze beslissing.

  `
 • Volvo Trucks levert een volledig elektrische vrachtwagen aan de grootste supermarktketen van Zweden, ICA Sweden, in hun overgang naar elektrisch vervoer. De vrachtwagen zal gekoelde goederen afleveren in het stadsgebied van Stockholm. Behalve dat het voertuig fossielvrij is, zal het ook bijdragen aan een aanzienlijk lager geluidsniveau en minder luchtverontreiniging.

  `
 • Volvo Trucks’ I-Shift bestaat dit jaar 20 jaar. De automatisch schakelende versnellingsbak heeft een revolutie teweeg gebracht op het gebied van brandstofverbruik, voertuigprestaties, veiligheid en chauffeurscomfort. Eind 2020 werden er wereldwijd reeds meer dan een miljoen Volvo Trucks verkocht met I-Shift. En ook twintig jaar na de introductie staat de ontwikkeling niet stil.

  `
 • Londen heeft het terugdringen van verkeersongevallen tot topprioriteit verklaard. De stad wil ervoor zorgen dat er in 2041 geen ernstige ongevallen of verkeersdoden meer zijn. Vanaf 1 maart 2021 stelt Londen eisen aan het zichtveld. Alle zware voertuigen boven de 12 ton moeten beschikken over een veiligheidsvergunning (Direct Vision Standard, kortweg DVS) om in de stad te mogen rijden. Welke regels hanteert Londen precies en hoe vraagt u zo’n veiligheidsvergunning aan? Lees er hier alles over.

  `
 • De nieuwe generatie zware vrachtwagens van Volvo Trucks - de Volvo FH, FH16, FM en FMX - gaan nu in serieproductie in de fabrieken van Volvo in Zweden, België en Rusland.

  `
 • DHL Freight, een van de toonaangevende leveranciers van wegtransport in Europa, en Volvo Trucks werken samen om de introductie van zware elektrische vrachtwagens voor regionaal transport in Europa te versnellen. De gecombineerde inspanning markeert een nieuwe belangrijke stap in de richting van klimaatneutrale vervoersoplossingen.

  `
 • Girteka Logistics, een van Europa's toonaangevende logistieke bedrijven, heeft besloten te investeren in niet minder dan 2.000 van de nieuwste generatie Volvo FH-trucks. Meer veiligheid, meer chauffeurscomfort en een lager brandstofverbruik behoren tot de verwachte voordelen van deze grote vlootvernieuwing.

  `
 • Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met de nieuwste brandstofbesparende technologie, I-Save. Het bedrijf ziet mogelijkheden om het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.

  `
 • De nieuwe Volvo FM en Volvo FMX trucks zijn nu beschikbaar voor gebruik als hulpdienstvoertuigen met een dubbele cabine voor maximaal negen personen. De nieuwe varianten van de twee modellen, ontwikkeld in nauwe samenwerking met carrosseriebouwers en de hulpdiensten, hebben een aantal verbeteringen die speciaal zijn ontworpen voor brandweer-en hulpdienstvoertuigen.

  `
 • Het Zweedse AB Volvo, waartoe alle vestigingen in België van de Zweedse vrachtwagenbouwer behoren, schenkt jaarlijks in de kerstperiode een financiële gift aan één of meerdere goede doelen. Dit gebeurt in naam van alle Volvo Group medewerkers waardoor de Volvo-bedrijven wereldwijd projecten kunnen insturen. De gekozen inzendingen ontvangen een donatie van de Volvo Group. De Belgische inzending om de non-profit organisatie DigitalForYouth te ondersteunen werd dit jaar gekozen als één van de goede doelen.

  `
 • AB InBev heeft zopas de allereerste Belgische in serie geproduceerde elektrische vrachtwagen in gebruik genomen.

  `
 • Volgend jaar kunnen transporteurs in Europa volledig elektrische versies van Volvo's zware voertuigen bestellen. Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 een compleet gamma met elektrische aandrijflijnen voor zwaar gebruik zal aanbieden in Europa. De enorme gedrevenheid van Volvo Trucks op het vlak van elektrificatie betekent een belangrijke stap voorwaarts op de weg naar fossielvrij transport.

  `
 • Volvo Trucks en ICA Zweden, de grootste supermarktketen van het land, bundelen hun krachten om te onderzoeken welke transportstromen van het bedrijf elektrisch kunnen worden. Op lange termijn zal de samenwerking worden uitgebreid naar andere gebieden die kunnen bijdragen aan het verminderen van de milieugevolgen van het transport.

  `
 • Volvo Group voorziet al in elektrische medium vrachtwagens. De logische volgende stap is dan ook het zware gamma uitbreiden met elektrische Volvo vrachtwagens. Volvo Group besliste om de batterijpacks die hiervoor nodig zijn, zelf te gaan assembleren. Powertrain Production in Zweden is proceseigenaar, de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek zal de batterijpacks bouwen voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van Volvo Group.

  `
 • Michel Petit & Fils, een distributiebedrijf voor stookolie en pellets uit Baranzy, heeft onlangs een ADR trekker-tankopleggercombinatie met een totaal toegestane massa van 50 ton in gebruik genomen. Dankzij de Volvo FH I-Save trekker kan het familiebedrijf niet alleen 6.000 liter extra stookolie vervoeren, wat neerkomt op een totaal van 43.000 liter, maar ook het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen.

  `
 • De groep Magetra International nam onlangs 21 nieuwe Volvo Trucks in ontvangst. "Ondanks een daling van de activiteit van maart tot juni als gevolg van de sanitaire crisis, houden we ook dit jaar vast aan ons beleid om jaarlijks ongeveer een vijfde van de vloot te vernieuwen", zegt Damien Schils, algemeen directeur van de transportgroep uit Eupen.

  `
 • In oktober start Volvo Trucks met livetests van een volledig elektrisch voertuig in de bouwsector. Volvo Trucks levert twee voertuigen voor zwaar gebruik aan zijn klant Swerock. Hiermee wil het bedrijf tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar transport met minder lawaai en minder uitstoot, vooral in stedelijke gebieden.

  `
 • Volvo Trucks is recentelijk begonnen met de verkoop van haar meest robuuste bouwvoertuig ooit – de nieuwe Volvo FMX. Dit is de derde versie van de Volvo FMX en beschikt over een volledig nieuwe cabine, hoger laadvermogen en innovatieve veiligheidsvoorzieningen. Met verhoogde voorasbelastingen tot 20 ton en een tandemstel van 38 ton is hij gebouwd voor de meest veeleisende opdrachten, zelfs op zeer ruw terrein. De nieuwe Volvo FMX is ontworpen voor toekomstige elektrische aandrijflijnen en gecertificeerd voor het gebruik van HVO, een fossielvrij alternatief voor diesel.

  `

148 matches

1 of 8