Trucks

Persberichten

195 matches

1 of 10

 • Volvo Trucks Gent, de enige vrachtwagenfabriek in België en de grootste van Volvo Group, introduceert de eerste elektrische vrachtwagen die in België is gebouwd. Na de succesvolle productiestart van elektrische vrachtwagens in Zweden, heeft Volvo Trucks Gent de eerste Belgische elekrische truck gebouwd voor logistiek dienstverlener, Katoen Natie. Deze mijlpaal is de eerste stap richting de serieproductie van batterij-elektrische, zware vrachtwagens voor de Gentse fabriek.

 • Volvo Trucks heeft een elektrische vrachtwagen voor zwaar transport geleverd aan een transportbedrijf in Göteborg, Zweden. De vrachtwagen kan een totaalgewicht van 74 ton aan.

 • Vrachtwagens met brandstofcellen op waterstof die enkel waterdamp uitstoten zullen een belangrijk deel uitmaken van het emissievrije productgamma van Volvo Trucks. Nu hebben de voertuigen een belangrijke mijlpaal bereikt – namelijk testrijden op de openbare weg.

 • Eind 2022 kondigde Colruyt Group haar nieuwste klimaatambitie aan, namelijk dat het tegen 2035 al haar goederentransport zero-emissie zal organiseren. De retailgroep ondertekende op 19 april 2023 eveneens de Brusselse Green Deal ''Emissiearme stadslogistiek'', een project dat ernaar streeft om de overgang te maken naar emissiearme mobiliteit. Deze ambitie wordt kracht bijgezet door de aankoop van één Volvo FM Electric en drie Volvo FE Electric koelwagens.

 • Vanaf mei 2023 zal de vrachtwagenfabriek van Volvo Trucks in Gent de productie verhogen. Om het hogere aantal vrachtwagens te kunnen bouwen, gaat de Gentse fabriek op zoek naar extra medewerkers die aan de slag kunnen als productiemedewerker of materiaalbehandelaar.

 • Vorig jaar groeide het aantal zware elektrische vrachtwagens op de wegen in Europa en de Verenigde Staten sneller dan ooit tevoren. Volvo Trucks heeft wereldwijd al meer dan 4.300 elektrische vrachtwagens verkocht in meer dan 38 landen. In Europa is Volvo Trucks marktleider met een marktaandeel van 32% voor zware elektrische vrachtwagens, en in Noord-Amerika waren bijna de helft van alle geregistreerde zware elektrische vrachtwagens Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks realiseerde in 2022 zijn beste prestaties in de geschiedenis van het bedrijf. De wereldwijde vrachtwagenconstructeur bracht in 2022 maar liefst 145.195 vrachtwagens aan de man, een stijging met 19% ten opzichte van 2021, toen 122.525 vrachtwagens werden geleverd. In het segment van de zware vrachtwagens (≥ 16 ton) verhoogde Volvo Trucks ook zijn marktaandeel in 41 markten wereldwijd.

 • Volvo Trucks lanceert nu een nieuwe, krachtigere vrachtwagen die op vloeibaar biogas kan rijden. De nieuwe vrachtwagen kan veeleisende transportopdrachten over lange afstanden uitvoeren en tegelijk de totale CO2-uitstoot verlagen.

 • Bakker Belgium voerde vandaag hun eerste rit uit voor Delhaize met hun nieuwe Volvo FH Electric.

 • In Duitsland heeft een nieuwe, onafhankelijke zuinigheidstest met Volvo’s vlaggenschip, de onlangs vernieuwde Volvo FH met I-Save, aangetoond dat hij bijna 18 procent minder brandstof verbruikt* dan bij dezelfde test vier jaar geleden.

 • Volvo Trucks breidt zijn gamma verder uit met diverse nieuwe elektrische vrachtwagens, om zo nog meer transportroutes in steden en regio’s te elektrificeren. Deze jongste toevoeging van robuuste* vrachtwagens versterkt Volvo’s positie als marktleider inzake elektrisch vrachtwagentransport.

 • Zuiver elektrisch van München naar Berlijn: in een recente ‘Miles Challenge’ in Duitsland trotseerde Volvo Trucks zelfs lange afstanden zonder CO₂-uitstoot. De Challenge, gecontroleerd door de onafhankelijke testonderneming Dekra, bewijst dat de Volvo FH Electric in het dagelijkse verkeer gemakkelijk 600 kilometer kan afleggen met één tussentijdse laadbeurt.

 • DFDS heeft vandaag de allereerste rit uitgevoerd met een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo FH Electric. Die zal voortaan ingezet worden om onderdelen vanuit de DFDS terminal naar de fabriek van Volvo Cars in Gent te brengen. De Volvo FH Electric zal een dieselvrachtwagen vervangen en daarmee bijdragen tot een vermindering van de CO² uitstoot en de geluidsoverlast.

 • Als ‘s werelds eerste vrachtwagenconstructeur introduceerde Volvo fossielvrij staal in zijn vrachtwagens. De eerste elektrische vrachtwagens met fossielvrij staal worden nu aan klanten geleverd

 • In 2025 start Volvo Trucks in Gent met het bouwen van batterijmodules voor batterijpacks. Tot op vandaag worden zowel de cellen als de modules voor de vrachtwagenbatterijen aangeleverd. Onderzoek loopt om de cellen in een Volvo fabriek in Zweden te bouwen, dichtbij de huidige motorenfabriek in Skövde. Het samenstellen van de modules met de “Zweedse” cellen wordt de nieuwe activiteit in Gent. Op die manier wil de Volvo Group de know-how in eigen handen nemen. Vandaag ontwerpt en bouwt het bedrijf zelf haar eigen vrachtwagenmotoren. In de toekomst willen ze hetzelfde doen met de batterijen.

 • Press release

  10/26/2022

  Pionier op gebied van duurzaamheid

  “Om een wereld te creëren waarin wij en toekomstige generaties willen leven, zullen we ook verder investeren in duurzame en hernieuwbare energie. In 2007 waren we in Gent het eerste automotive bedrijf wereldwijd dat CO2 neutraal produceerde, nu willen we een stap verder gaan en als eerste CO2 positief zijn,” aldus Koen Leemans, VP van de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek

 • Volvo Trucks test elektrische vrachtwagens met brandstofcellen die alleen waterdamp uitstoten en een actieradius hebben die vergelijkbaar is met die van dieselvrachtwagens, tot 1.000 km. Over enkele jaren volgt een tweede pilootfase met klantentests op de openbare weg.

 • Toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa beschouwen het wegtransport als de meest prioritaire sector om hun CO₂-uitstoot te verlagen. Uit een nieuw rapport van Ipsos en Volvo Trucks blijkt dat bedrijven bereid zijn meer te betalen voor transportleveranciers met een lagere CO₂-uitstoot.

 • Volvo Trucks onthulde op de IAA-transportbeurs in het Duitse Hannover een splinternieuwe, volledig elektrische achteras. Door ruimte vrij te maken voor meer batterijen biedt de nieuwe e-as een nog groter rijbereik voor de batterij-elektrische vrachtwagens van Volvo.

 • Volvo Trucks, IKEA Industry en Raben Group ondertekenden zopas een samenwerkingsovereenkomst voor emissievrij zwaar transport. IKEA zal zware elektrische Volvo-vrachtwagens inzetten voor de interne transporten tussen twee van zijn fabrieken in Zbąszynek (Polen), die zullen worden beheerd door Raben Group. De ervaringen van dit pilootproject zullen worden gebruikt voor de grootschalige elektrificering van de vervoersactiviteiten in een groter transportnetwerk.

195 matches

1 of 10