Volvo Trucks

België

×

Persberichten

169 matches

1 of 9

 • In verschillende onafhankelijke tests uitgevoerd door Duitse truckerbladen kwam de Volvo FH met I-Save als winnaar uit de bus op het vlak van zuinigheid. Er werd gekeken naar de combinatie van diesel- en AdBlue-verbruik, zelfs al ontbrak het de geteste vrachtwagen aan de allernieuwste verbruiksupdates van Volvo.

 • Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor batterijen. De fabriek in Gent zal gebruiksklare batterijen leveren voor de volledig elektrische zware vrachtwagens van Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks en Deutsche Post DHL Group hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de overstap naar emissievrije voertuigen te versnellen. DHL wil zijn transitie naar zware elektrische vrachtwagens intensiveren door in totaal 44 nieuwe elektrische Volvo-vrachtwagens in te zetten op Europese routes.

 • De intelligente en geautomatiseerde I-Shift-transmissie van Volvo Trucks werkt nu sneller dan ooit. De snellere respons verhoogt het rijgemak en de soepelheid van zware vrachtwagens op diesel en elektriciteit.

 • Volvo Trucks Noord-Amerika heeft een bestelling voor 110 Volvo VNR Electric-vrachtwagens gekregen van het wereldwijde logistieke bedrijf Maersk. De deal is een aanvulling op een eerdere bestelling van zestien exemplaren van hetzelfde model en vormt de grootste commerciële bestelling tot nu toe voor de elektrische vrachtwagens van Volvo.

 • Volvo Trucks verfijnt zijn I-Save-concept verder om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk te verlagen, het rijgedrag te verbeteren en zo een aangenamere rijervaring te bieden. Met I-Save optimaliseert Volvo Trucks onder andere de motortechnologie, de besturingssoftware en de luchtweerstand, allemaal met één doel voor ogen: de energie-efficiëntie zo veel mogelijk verhogen.

 • Nieuwe statistieken tonen aan dat Volvo Trucks Europees marktleider is in 2021 in zware volledig elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42%. In 2021 noteerde het bedrijf bestellingen, waaronder koopintentieverklaringen, voor meer dan 1.100 elektrische vrachtwagens wereldwijd.

 • Unicon, de grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, is van plan om de grootste privébestelling tot nu toe te plaatsen voor elektrische vrachtwagens die op de Deense wegen zullen rijden. De 11 Volvo FM Electric-vrachtwagens zullen vanaf eind dit jaar worden geleverd. Daarnaast zijn Unicon en Volvo Trucks het eens geworden over een samenwerking op lange termijn om complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en koetswerken te ontwikkelen en implementeren voor de betonindustrie.

 • De brandweer van Midden-Henegouwen heeft onlangs drie nieuwe tankwagens van een bestelling van zes stuks in ontvangst genomen. Met hun capaciteit van 8000 liter water worden ze ingezet voor zowel de brandbestrijding als het reinigen van het wegdek na een ongeval. De opbouw werd door Vanassche FFE uit Harelbeke (Kortrijk) uitgevoerd op een Volvo Trucks FM-chassis. Een mooie realisatie, ‘100% Made in Belgium’.

 • Volvo Trucks lanceert een nieuwe, gepatenteerde veiligheidsvoorziening voor elektrische vrachtwagens: Active Grip Control. Deze nieuwe technologie komt de stabiliteit, de acceleraties en het remgedrag in gladde omstandigheden sterk ten goede.

 • In Duitsland werd de eerste onafhankelijke energie-efficiëntietest met een volledig beladen elektrische zware Volvo-vrachtwagen uitgevoerd.. De elektrische vrachtwagen overschreed zijn officiële rijbereik en verbruikte 50% minder energie dan zijn dieseltegenhanger.

 • Velen van ons hebben het meegemaakt: de batterij in de telefoon verliest stroom wanneer de blakende koude zich aandient. Om hetzelfde lot te vermijden, heeft Volvo Trucks zijn elektrische vrachtwagens getest bij extreem koud weer in de buurt van de poolcirkel. Het resultaat? Een functie om de batterijprestaties op peil te houden, zelfs wanneer de temperatuur ver onder nul is.

 • Volvo Trucks introduceert een aantal belangrijke nieuwe updates voor zijn 11- en 13-litermotoren conform Euro 6, die de voordelen van een lager brandstofverbruik en een beter rijgedrag weten te combineren.

 • Volvo Trucks heeft een bestelling voor honderd FM Electric-vrachtwagens ontvangen van DFDS, de grootste expeditie- en logistiekonderneming van Noord-Europa. De deal is Volvo’s grootste commerciële order tot nog toe voor elektrische vrachtwagens en een van de grootste ooit voor zware elektrische vrachtwagens wereldwijd.

 • Volvo Trucks benadrukt het belang van een snelle transitie naar elektrisch transport door een wereldwijd online evenement te organiseren. Zo wil het merk uitleggen hoe de transitie verloopt en transportbedrijven inspireren om aan de slag te gaan.

 • Met de recent gelanceerde Volvo FH, FM en FMX Electric is Volvo Trucks volledig klaar om een snelle verschuiving naar duurzamer transport in de hand te werken en de elektrificering van zwaar wegtransport gevoelig te versnellen. Baanbrekende technologie op basis van gedeelde platformen maakt ze uitermate geschikt voor uiteenlopende transportopdrachten, waardoor heel wat transportbedrijven makkelijker hun eigen elektrificeringstraject kunnen starten.

 • Katoen Natie heeft zopas de eerste exemplaren in ontvangst genomen van een serie van 38 Volvo Trucks. Van deze bestelling zijn 20 trekkers bestemd voor de containerdivisie Joosen Transport. De voertuigen worden gedekt door een Flexi Gold-contract, waarbij de onderhoudskosten per gereden kilometer aangerekend worden.

 • DFDS, de grootste expeditie- en logistiekonderneming van Noord-Europa, en Volvo Trucks bundelen hun krachten om zware vrachtwagentransporten te elektrificeren. Als eerste stap zal DFDS een volledig elektrische vrachtwagen gebruiken om onderdelen te leveren aan de Volvo-vrachtwagenfabriek in Göteborg. Het initiatief is een belangrijke stap naar een toeleveringsketen zonder fossiele brandstoffen voor Volvo Group.

 • Om de veiligheid te verhogen, voorziet Volvo Trucks zijn elektrische vrachtwagens van een akoestisch waarschuwingssysteem met unieke geluiden. Het alarm dat Volvo heeft ontworpen, verhoogt de veiligheid door voetgangers, fietsers en andere weggebruikers bewust te maken van naderende vrachtwagens, die anders nagenoeg onhoorbaar zouden zijn. De geluiden in kwestie zijn bovendien aangenaam en discreet, zowel voor de bestuurder als voor andere mensen in de buurt.

 • Holcim België heeft onlangs tien Volvo Trucks FM 460 6x4 trekkers en tien Automix opleggers in ontvangst genomen. Met deze aankoop rondt het bedrijf de vernieuwing van zijn volledige vloot van vrachtwagens voor betonleveringen af. "Laadvermogen, comfort voor de chauffeur en veiligheid waren de belangrijkste factoren in onze keuze", zegt Fabrice Swerdtfegers, vlootmanager van de betondivisie van Holcim België.

169 matches

1 of 9