Volvo Trucks

België

×

Persberichten

124 matches

1 of 7

 • Eskatrans, een transportbedrijf gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers in al zijn facetten heeft in het kader van hun strategie duurzaam ondernemen beslist om 2 Volvo FH LNG toe te voegen aan hun vloot.

  `
 • De Belgische dochter van de Franse wegenbouwer Colas gaat meebouwen aan de tram in Luik. Voor die opdracht heeft de tak Colas Transport 13 nieuwe bakwagens bij Volvo Trucks België gekocht. De voertuigen zijn onlangs geleverd. Met een paar weken vertraging door de coronacrisis.

  `
 • M’TRA uit Meulebeke heeft onlangs twee Volvo Trucks FH in gebruik genomen met een indrukwekkend vermogen van maar liefst 750 pk. “Dat lijkt veel voor trekkers die ingezet worden in koelvervoer. Maar het was een zeer bewuste keuze. Wij zijn gespecialiseerd in moeilijke opdrachten met scherpe deadlines. Met zo’n vermogen ligt de gemiddelde snelheid hoger en kunnen we de beloftes waarmaken”, zegt zaakvoerder Pascal Maes.

  `
 • De Maut-vrijstelling voor LNG-trucks is verlengd. Tot eind 2023 moeten trucks op LNG (Liquified Natural Gas) en CNG (Compressed Natural Gas) geen Maut betalen op de Duitse wegen. Dat heeft de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, definitief besloten. Op 5 juni 2020 heeft de Bondsraad het voorstel definitief goedgekeurd. De besparing voor transportbedrijven kan, afhankelijk van de gewichtsklasse, oplopen tot 18,7 eurocent per kilometer.

  `
 • Volvo Trucks Belux introduceert de Unlimited Edition, een uniek concept voor extra comfort en luxe, beschikbaar op met de Volvo FM en Volvo FMX.

  `
 • Press release

  05/20/2020

  128 hybride bussen voor MIVB Brussel

  Volvo Bus bekrachtigt verder de elektromobiliteit in Brussel en ontvangt order voor 128 hybride bussen

  `
 • Volvo Trucks België levert momenteel aan Comfort Energy de laatste exemplaren van een grote bestelling van 50 vrachtwagens gespreid over twee jaar. Deze investering kadert in het permanent vernieuwen van de vloot.

  `
 • Press release

  05/12/2020

  De Volvo FMX viert zijn 10de verjaardag

  10 jaar geleden, in april 2010, introduceerde Volvo Trucks een truck specifiek voor het bouwsegment, de Volvo FMX. Dankzij de vele innovatieve features, is deze truck al 10 jaar één van de belangrijkste spelers in de constructiewereld.

  `
 • Ekotrax uit Sint-Katelijne-Waver heeft twee FH 460 LNG in gebruik genomen. Het familiebedrijf koos voor vloeibaar aardgas o.a. door de lage CO2-uitstoot. “De transportsector heeft vaak een negatief imago op gebied van klimaat. Wij willen die perceptie helpen ombuigen”, zegt zaakvoerder Koen Dierckx.

  `
 • Press release

  04/30/2020

  Volvo Trucks start productie weer op

  De fabrieken van Volvo Trucks in België en Zweden, die sinds half maart zijn gesloten, starten momenteel langzaam weer op met inachtneming van maatregelen om de gezondheid en veiligheid van werknemers te beschermen.

  `
 • Volvo Trucks heeft zopas drie FM-trekkers op LNG aan Waeslantnatie geleverd. Zij worden hoofdzakelijk ingezet voor het transport van staalproducten in containers binnen de haven van Antwerpen. “Ook een relatief klein bedrijf als het onze kan zijn steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen”, zegt natiebaas Georges Brys.

  `
 • Daimler Truck AG en Volvo Group hebben een intentieverklaring getekend voor een joint-venture voor de grootschalige productie van brandstofcellen. Die brandstofcellen moeten de basis vormen voor de waterstoftrucks die beide merken in de toekomst op de markt willen brengen.

  `
 • Ú rijdend houden is prioriteit nummer 1 voor Volvo Trucks. Daarnaast nemen we tijdens de Corona-crisis natuurlijk alle benodigde maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van u (onze klanten en chauffeurs) en onze medewerkers. U kunt bij uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks dealer terecht voor specifieke vragen per vestiging.

  `
 • Op vraag van de Vrije Universiteit Brussel schenkt Volvo Trucks 102 ruitenwissermotoren. Doel is om deze motoren te gebruiken als motor voor beademingsapparatuur.

  `
 • Groupe Dupont, de Volvo Trucks-dealer voor Henegouwen, heeft zojuist een gloednieuwe FH trekker afgeleverd aan Autotech in Houdeng-Goegnies ... die nooit zal rijden. Het is inderdaad een didactische FH, bedoeld voor het Forem trainingscentrum gespecialiseerd in voertuigonderhoud. Werkzoekenden zullen zich vertrouwd kunnen maken met het onderhoud en de reparatie van hoogtechnologische vrachtwagens.

  `
 • Philippe en Quentin Pâquet zijn de tweede en derde generatie van het Belgische familiebedrijf dat steeds meer marktsegmenten inpalmt. En Volvo Trucks en zijn concessiehouder Garage Arnould zijn de partners sinds 1963 die ze nodig hebben.

  `
 • Volvo Trucks introduceert vier volledig nieuwe voertuigen, met een sterke focus op de chauffeursomgeving, veiligheid en productiviteit. “We zijn bijzonder trots op deze grote toekomstgerichte investering. Ons doel is om de beste businesspartner van onze klanten te zijn door hen nog concurrerender te maken en hen te helpen de beste chauffeurs aan te trekken in een markt die steeds moeilijker wordt”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks. De nieuwe Volvo FH, FH16, FM en FMX vertegenwoordigen ongeveer tweederde van de leveringen van Volvo Trucks.

  `
 • Volvo Trucks brengt de nieuwe Volvo FH uit met een volledig vernieuwde cabine, innovatieve veiligheidsvoorzieningen en een op de chauffeur gerichte werkomgeving. Een belangrijk doel van het nieuwe ontwerp is een productiever, veiliger en comfortabeler chauffeursleven onderweg.

  `
 • Volvo Trucks introduceert een nieuwe generatie van de Volvo FH16. Deze succesvolle combinatie van nieuwe veiligheidsfuncties, een op de chauffeur gerichte werkomgeving en de nieuwste technologieën maakt een verhoogde productiviteit mogelijk. De nieuwe uitvoering van het vlaggenschip behoort tot de volgende generatie voertuigen van Volvo Trucks, ontworpen rondom de chauffeur.

  `
 • Volvo Trucks introduceert de nieuwe Volvo FM. Het vernieuwde ontwerp zit boordevol verbeteringen in de chauffeursomgeving en innovaties die een hoger niveau van comfort, veiligheid en productiviteit bieden. “De nieuwe Volvo FM biedt extra ruimte en een uitzonderlijk goed gezichtsveld. Het is de ultieme bedrijfspartner voor alle segmenten”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

  `

124 matches

1 of 7