Trucks

×

Persberichten

179 matches

1 of 9

 • Volvo Trucks test elektrische vrachtwagens met brandstofcellen die alleen waterdamp uitstoten en een actieradius hebben die vergelijkbaar is met die van dieselvrachtwagens, tot 1.000 km. Over enkele jaren volgt een tweede pilootfase met klantentests op de openbare weg.

 • Toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa beschouwen het wegtransport als de meest prioritaire sector om hun CO₂-uitstoot te verlagen. Uit een nieuw rapport van Ipsos en Volvo Trucks blijkt dat bedrijven bereid zijn meer te betalen voor transportleveranciers met een lagere CO₂-uitstoot.

 • Volvo Trucks onthulde op de IAA-transportbeurs in het Duitse Hannover een splinternieuwe, volledig elektrische achteras. Door ruimte vrij te maken voor meer batterijen biedt de nieuwe e-as een nog groter rijbereik voor de batterij-elektrische vrachtwagens van Volvo.

 • Volvo Trucks, IKEA Industry en Raben Group ondertekenden zopas een samenwerkingsovereenkomst voor emissievrij zwaar transport. IKEA zal zware elektrische Volvo-vrachtwagens inzetten voor de interne transporten tussen twee van zijn fabrieken in Zbąszynek (Polen), die zullen worden beheerd door Raben Group. De ervaringen van dit pilootproject zullen worden gebruikt voor de grootschalige elektrificering van de vervoersactiviteiten in een groter transportnetwerk.

 • Volvo Trucks demonstreert zijn sterke positie inzake elektromobiliteit op de IAA Transportation, 's werelds belangrijkste vakbeurs voor mobiliteit, transport en logistiek. Ook onthult de constructeur nieuwe veiligheidsoplossingen en de nieuwste technologie voor een koolstofvrij transport.

 • De Volvo's FL en FE, die het meest worden gebruikt voor distributie in steden en stedelijke gebieden, hebben nieuwe, geactualiseerde versnellingsbakken gekregen die een betere efficiëntie en een soepeler rijgedrag bieden.

 • Stel u een vrachtwagen voor die enkel waterdamp uitstoot, zijn eigen elektriciteit aan boord produceert en een rijbereik tot 1.000 km heeft. Dat is mogelijk met brandstofcellen op waterstof en Volvo Trucks is gestart met het testen van voertuigen met deze nieuwe technologie.

 • Volvo Trucks introduceert een reeks nieuwe functies die de veiligheid en rijeigenschappen verbeteren en die nauwkeurige manoeuvres ondersteunen in krappe ruimtes en op hobbelige of gladde wegen, bijvoorbeeld op bouwwerven.

 • Volvo Trucks introduceert nu een nieuw veiligheidssysteem om andere weggebruikers te detecteren die de dode hoek aan beide zijden van de vrachtwagen binnenrijden.

 • Als eerste vrachtwagenconstructeur ter wereld introduceert Volvo nu fossielvrij staal in zijn vrachtwagens. Het staal wordt geproduceerd door het Zweedse staalbedrijf SSAB en de zware elektrische vrachtwagens van Volvo zullen er als eerste gebruik van maken.

 • In verschillende onafhankelijke tests uitgevoerd door Duitse truckerbladen kwam de Volvo FH met I-Save als winnaar uit de bus op het vlak van zuinigheid. Er werd gekeken naar de combinatie van diesel- en AdBlue-verbruik, zelfs al ontbrak het de geteste vrachtwagen aan de allernieuwste verbruiksupdates van Volvo.

 • Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor batterijen. De fabriek in Gent zal gebruiksklare batterijen leveren voor de volledig elektrische zware vrachtwagens van Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks en Deutsche Post DHL Group hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de overstap naar emissievrije voertuigen te versnellen. DHL wil zijn transitie naar zware elektrische vrachtwagens intensiveren door in totaal 44 nieuwe elektrische Volvo-vrachtwagens in te zetten op Europese routes.

 • De intelligente en geautomatiseerde I-Shift-transmissie van Volvo Trucks werkt nu sneller dan ooit. De snellere respons verhoogt het rijgemak en de soepelheid van zware vrachtwagens op diesel en elektriciteit.

 • Volvo Trucks Noord-Amerika heeft een bestelling voor 110 Volvo VNR Electric-vrachtwagens gekregen van het wereldwijde logistieke bedrijf Maersk. De deal is een aanvulling op een eerdere bestelling van zestien exemplaren van hetzelfde model en vormt de grootste commerciële bestelling tot nu toe voor de elektrische vrachtwagens van Volvo.

 • Volvo Trucks verfijnt zijn I-Save-concept verder om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk te verlagen, het rijgedrag te verbeteren en zo een aangenamere rijervaring te bieden. Met I-Save optimaliseert Volvo Trucks onder andere de motortechnologie, de besturingssoftware en de luchtweerstand, allemaal met één doel voor ogen: de energie-efficiëntie zo veel mogelijk verhogen.

 • Nieuwe statistieken tonen aan dat Volvo Trucks Europees marktleider is in 2021 in zware volledig elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42%. In 2021 noteerde het bedrijf bestellingen, waaronder koopintentieverklaringen, voor meer dan 1.100 elektrische vrachtwagens wereldwijd.

 • Unicon, de grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, is van plan om de grootste privébestelling tot nu toe te plaatsen voor elektrische vrachtwagens die op de Deense wegen zullen rijden. De 11 Volvo FM Electric-vrachtwagens zullen vanaf eind dit jaar worden geleverd. Daarnaast zijn Unicon en Volvo Trucks het eens geworden over een samenwerking op lange termijn om complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en koetswerken te ontwikkelen en implementeren voor de betonindustrie.

 • De brandweer van Midden-Henegouwen heeft onlangs drie nieuwe tankwagens van een bestelling van zes stuks in ontvangst genomen. Met hun capaciteit van 8000 liter water worden ze ingezet voor zowel de brandbestrijding als het reinigen van het wegdek na een ongeval. De opbouw werd door Vanassche FFE uit Harelbeke (Kortrijk) uitgevoerd op een Volvo Trucks FM-chassis. Een mooie realisatie, ‘100% Made in Belgium’.

 • Volvo Trucks lanceert een nieuwe, gepatenteerde veiligheidsvoorziening voor elektrische vrachtwagens: Active Grip Control. Deze nieuwe technologie komt de stabiliteit, de acceleraties en het remgedrag in gladde omstandigheden sterk ten goede.

179 matches

1 of 9