×

Waar u altijd mooie truckverhalen kunt vinden

Mobilis

Alle artikelen

142 matches

1 of 8

 • In twee afzonderlijke tests, uitgevoerd door Duitse truckmagazines, kwam de Volvo FH met I-Save als beste uit de bus wat brandstofverbruik betreft. “Dit bevestigt echt dat ons harde werk zijn vruchten afwerpt. En met onze nieuwe motorupdates zal de Volvo FH met I-Save nog zuiniger zijn”, zegt Peter Franzén, Product Manager Engines bij Volvo Trucks.

 • Afslaan aan passagierszijde is een van de moeilijkste verkeerssituaties bij het besturen van een vrachtwagen in een stad. Uit onderzoek van Volvo Trucks over ongevallen blijkt dat er zelfs een ongeluk kan gebeuren als de chauffeur heeft gekeken of er geen fietser of voetganger aan komt. Anna Wrige Berling, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks, vertelt hoe deze observaties hebben geleid tot de ontwikkeling van de dodehoekcamera.

 • Het aantal dodelijke ongevallen met zware vrachtwagens is de afgelopen decennia sterk afgenomen. Ze vormen echter nog steeds ongeveer 15% van alle verkeersdoden in de EU. Het Volvo Trucks Accident Research Team (ART) heeft diepgaande kennis over welke ongevallen het meest voorkomen en waarom ze gebeuren.

 • Aanpassingen aan het aerodynamische ontwerp van de Volvo FH zorgen voor nog minder stroomscheiding en drukweerstand. Hierdoor daalt ook het brandstofverbruik bij transport over lange afstanden.

 • Of u nu in het internationaal transport, regionaal transport, in de distributie of in de bouw werkt, deze nieuwste updates voor Euro 6 Step E betekenen serieuze brandstofbesparingen voor iedereen. Volvo heeft de hele aandrijflijn onder de loep genomen en een aantal upgrades doorgevoerd die niet alleen het brandstofverbruik verbeteren, maar ook zorgen voor een soepelere, plezierigere rijervaring, op verharde en onverharde wegen.

 • Een elektrische vrachtwagen van Volvo moet perfect presteren in elk type klimaat. Daarom testen wij onze vrachtwagens in extreme weersomstandigheden, zoals de sneeuwrijke koude winternachten in het Noord-Zweedse Arjeplog, bij de poolcirkel.

 • In Duitsland werd de eerste onafhankelijke energie-efficiëntietest met een volgeladen elektrische zware Volvo-vrachtwagen uitgevoerd. De elektrische vrachtwagen overschreed zijn officiële rijbereik en verbruikte 50% minder energie dan zijn dieseltegenhanger.

 • Sinds jaar en dag is Christian De Vos verknocht aan Volvo. En voor wat wellicht zijn laatste vrachtwagen voor zijn pensioen zal zijn koos hij voor de XXL-cabine. “Een meerkost waar heel wat comfort tegenover staat”, noemt hij het. Een gesprek met deze 'fox on the run'.

 • Tech Product

  09/17/2020 1 min. om te lezen 1 min. om te lezen

  De nieuwe Volvo FMX, FH, FH16 en FM vormen samen “The Tower” 

  De grootste lancering ooit van Volvo Trucks verdiende een grote aankondiging. In de film “The Tower” zien we de nieuwe Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FH16 en Volvo FM op elkaar gestapeld, met de president die er bovenop staat.

 • Transport story

  09/17/2020 1 min. om te lezen 1 min. om te lezen

  Vooruitgang door Volvo Trucks 

  De steeds veranderende constante. Volvo voertuigen evolueren voortdurend. Elke nieuwe generatie gaat vergezeld van een reeks zorgvuldig ontworpen en doordachte verbeteringen.

 • Feedback van chauffeurs vormde de sleutel tot het gemoderniseerde cabine-interieur van de Volvo FH- en FH16-truck. Zodra je achter het stuur plaatsneemt, wordt het duidelijk dat de verbeteringen bijdragen aan een veiligere en gebruiksvriendelijkere rijervaring.

 • Transport story

  09/04/2020 6 min. om te lezen 6 min. om te lezen

  Het cabine-interieur van de nieuwe Volvo FM: het ultieme chauffeurscomfort 

  Het is de eerste keer sinds de introductie van de Volvo FM eind jaren negentig dat het cabine-interieur volledig werd vernieuwd. Carina Byström, Chief Designer Interior bij Volvo Trucks, legt uit wat haar en haar collega's inspireerde bij deze update van vloer tot plafond.

 • Performance & Fuel

  09/04/2020 2 min. om te lezen 2 min. om te lezen

  “Onze zuinigste truckreeks ooit” 

  Met zuinige aandrijflijnen en chassisconfiguraties maakt het nieuwe Volvo Trucks gamma aanzienlijke brandstofbesparingen en een lagere CO2-uitstoot mogelijk. De nieuwe trucks maken ook onderdeel uit van de langetermijnvisie voor zero emission.

 • Tech Product

  09/04/2020 1 min. om te lezen 1 min. om te lezen

  Het nieuwe instrumentenpaneel vereenvoudigt interacties en vermindert afleidingen 

  Het 12-inch digitale instrumentenpaneel van het nieuwe Volvo Trucks gamma is zo ontworpen dat de chauffeur zijn handen aan het stuur en de ogen op de weg kan houden.

 • Tech Product

  09/04/2020 2 min. om te lezen 2 min. om te lezen

  Krachtigere trucks voor meer capaciteit en groter laadvermogen 

  Met een breed scala aan upgrades die een totaalgewicht (GCW) van tot wel 150 ton mogelijk maken, bieden de nieuwe Volvo FMX, Volvo FH en Volvo FH16 een hogere productiviteit dan ooit tevoren.

 • Transport story

  09/04/2020 4 min. om te lezen 4 min. om te lezen

  Het nieuwe truck gamma gebouwd vanuit het oogpunt van de chauffeur 

  Volvo Trucks introduceert vier nieuwe trucks, met een sterke focus op de chauffeursomgeving, veiligheid en productiviteit.

 • Transport story

  09/04/2020 5 min. om te lezen 5 min. om te lezen

  Undercover onderweg: klanten bekijken het nieuwe truck gamma 

  Op de bochtige wegen in het Spaanse Sierra de los Filabres kregen geselecteerde klanten de kans een proefrit te maken met de nieuwe Volvo FH16, Volvo FH en Volvo FM. Dit zijn hun indrukken zes maanden vóór de introductie.

 • Inside Volvo

  09/04/2020 7 min. om te lezen 7 min. om te lezen

  Een nieuwe norm voor uptime en realtime monitoring van trucks 

  Meer dan 600.000 Volvo-trucks zijn nu online en het aantal stijgt met de dag. Realtime monitoring is een dagelijkse realiteit geworden. Stap voor stap verbetert Volvo Trucks de uptime van trucks door gestroomlijnd onderhoud, waardoor transportbedrijven elke keer opnieuw hun belofte om op tijd te leveren kunnen nakomen.

 • Business story

  09/04/2020 7 min. om te lezen 7 min. om te lezen

  Transportbedrijf EG Eriksson test de nieuwe Volvo FMX in de praktijk 

  De nieuwe Volvo FMX is speciaal ontworpen om het werk van een chauffeur in de bouw eenvoudiger, veiliger en comfortabeler te maken. De Zweedse firma voor bouwtransporten EG Eriksson stelt de truck op de proef.

 • Het nieuwe Flexi-Gold Contract van Volvo Trucks biedt de zekerheid van een langlopend servicecontract, maar met de flexibiliteit dat onderhoud en kosten steeds aan het gebruik worden gekoppeld.

142 matches

1 of 8

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws

Latest Press Release

Volvo Trucks-tv