Volvo Trucks

België

×

Blijf verbonden met de digitale interface Volvo Connect

| 3 min. om te lezen | 3 min. om te lezen
Volvo Connect, de flexibele digitale interface van Volvo Trucks, zet alle essentiële aspecten van een transportbedrijf op één plek, wat de inzetbaarheid van de trucks en de productiviteit naar nieuwe hoogten brengt.

Volvo Trucks heeft Volvo Connect ontwikkeld. Deze flexibele digitale oplossing voor de lange termijn ondersteunt alle aspecten van het transportbedrijf en brengt belangrijke functies en toepassingen bijeen in één gebruiksvriendelijk platform. 

Volvo Connect is altijd en overal toegankelijk ongeacht het apparaat en de schermafmetingen. Met de intuïtieve interface kunnen gebruikers routes plannen, rij- en rusttijden beheren, en de locaties en de voortgang van de trucks in de gaten houden. Ook is het gemakkelijk om onderhoudsschema's te bekijken en de reparatie- en onderhoudsgeschiedenis van voertuigen te controleren om zo ongeplande stops te verminderen en de trucks op de weg te houden. 

Abonnees krijgen overzichtelijke rapporten met een analyse van de belangrijkste elementen van hun activiteiten, zoals chauffeursprestaties, brandstofefficiëntie en impact op het milieu. De rapporten benadrukken ook waar verbeteringen kunnen worden aangebracht en geven aanbevelingen voor het realiseren ervan. Het platform is verder handig voor dispatchers en chauffeurs die contact moeten houden en relevante informatie moeten delen, zoals verkeersopstoppingen of snellere routes.

“Door connectiviteit en gegevensanalyse te combineren, leveren wij nieuwe mogelijkheden om onze klanten te ondersteunen. Daar draait het bij Volvo Connect allemaal om.”

In essentie is de Volvo Connect-interface flexibel en kan deze gemakkelijk worden afgestemd op individuele behoeften. Rapporten kunnen worden geconfigureerd op basis van de parameters die belangrijk zijn voor een afzonderlijk bedrijf, en informatie kan worden weergegeven en gerangschikt volgens persoonlijke voorkeuren. 

Op de ‘Marketplace’ kunnen gebruikers zich abonneren op een toenemend aantal innovatieve en relevante services van Volvo Trucks en diens partners. Zo wordt Volvo Connect steeds verder ontwikkeld en blijft het voorop lopen als digitale service voor truckactiviteiten.  

“Door connectiviteit en gegevensanalyse te combineren, leveren wij nieuwe mogelijkheden om onze klanten te ondersteunen. En dat is waar het om draait met Volvo Connect”, zegt Karin Falk, Senior Vice President, Services & Customer Quality. 

Voorzieningen en feiten

Maps (Kaarten)
Met de overzichtelijke, duidelijke weergave kunt u gemakkelijk de positie van uw voertuigen in de gaten kunt houden. Pop-upvensters leveren meer details, zoals voertuigstatus, waarschuwingen en rijtijden. Bekijk de voertuigposities in real-time, met informatie over verkeer en wegen, brandstofniveaus en historische posities. 

Reports (Rapporten)
Intelligente, eenvoudig te gebruiken rapporten afgestemd op uw wensen en voorkeuren. Verzamelt en analyseert voertuig- en chauffeursgegevens. Geeft aan waar brandstofbesparingen mogelijk zijn met als resultaat lagere kosten en minder CO2-uitstoot. Houdt kritieke veiligheidsindicatoren bij. 

Assets (Bedrijfsmiddelen)
Krijg direct inzicht in de status van uw hele wagenpark en controleer met één klik in real-time de huidige status van elk bedrijfsmiddel. Bekijk de resultaten van het bandenspanningscontrolesysteem, alarmen, waarschuwingen en meldingen. 

Calendar (Agenda)
Ontvang een beknopt en eenvoudig overzicht van de geplande onderhoudsbeurten en reparaties van uw trucks. U kunt ook zelf gebeurtenissen toevoegen voor andere voertuiggerelateerde activiteiten evenals de bevestigde boekingen van uw Volvo Trucks-werkplaats om zo gemakkelijk de beschikbaarheid van uw voertuigen te beheren. 

Driver activity (Chauffeursactiviteit)
Vereenvoudigt de planning doordat nauwkeurige informatie en aanbevelingen over chauffeursactiviteiten beschikbaar zijn. Bekijk een lijst met chauffeurs, hun huidige activiteit en de resterende rijtijd. Bevat tachograafdownloads, rapporten over overtredingen en activiteiten, en voorspellingen voor rijtijden.

Workshop history (Werkplaatsgeschiedenis)
Geeft een overzicht van de reparatie- en onderhoudsgeschiedenis dat door de Volvo Trucks-werkplaats aan elk voertuig is uitgevoerd, zodat u ongeplande stops kunt verminderen en uw trucks op de weg kunt houden. 

Eenvoudig aan de slag
Volvo Connect is gratis beschikbaar. Maar het is de manier waarop u het gebruikt die het verschil maakt. Neem een abonnement op de gewenste services die waarde toevoegen aan uw bedrijf.

Toegang op basis van functie
Iedereen heeft baat bij deze nieuwe interface, van truckeigenaren en vlootmanagers, tot chauffeurs, distributeurs en beheerders. Gebruikers hebben op basis van hun functie toegang tot voorzieningen, gegevens en artikelen die het meest relevant voor hen zijn.

Op maat voor u
Volvo Connect kan gemakkelijk worden afgestemd op individuele vereisten. U bepaalt zelf hoe u de dingen wilt weergeven en rangschikken. Bovendien is het systeem toegankelijk vanaf een groot aantal apparaten, waardoor het beschikbaar is waar en wanneer u het nodig heeft.

Ook voor gemengde wagenparken
Integreer in Volvo Connect gegevens van externe systemen en maak gebruik van de gegevens voor al uw voertuigen, ongeacht het merk.