Volvo Trucks

België

×

Volvo Flexi-Gold Contract: het contract op basis van gebruik voor transporteurs die meer flexibiliteit nodig hebben

| 2 min. om te lezen | 2 min. om te lezen
Het nieuwe Flexi-Gold Contract van Volvo Trucks biedt de zekerheid van een langlopend servicecontract, maar met de flexibiliteit dat onderhoud en kosten steeds aan het gebruik worden gekoppeld.
Een Volvo-truck die langs een meer rijdt bij ondergaande zon

Veel transportbedrijven zijn actief in steeds meer onvoorspelbare en fluctuerende markten, maar servicecontracten vereisen stabiliteit en planning voor de lange termijn. Dit is in tegenspraak met elkaar, een probleem dat wordt opgelost met het nieuwe Volvo Flexi-Gold Contract.

“Op mijn eerste werkdag in dit veld, viel het mij op dat het traditionele servicecontract als star en statisch kon worden ervaren”, verklaart Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, en medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van het Flexi-Gold-concept.

Flexi-Gold biedt dezelfde dekking en beschikbaarheid als een Gold-contract, tegen vergelijkbare kosten, maar met een veel grotere flexibiliteit vanwege de wisselende behoeften van bedrijven.

“Je moet weten hoeveel je elk jaar gaat rijden en dat gedurende een periode van vier tot zeven jaar. Er zijn maar weinigen in onze sector die dit zo lang van tevoren kunnen voorspellen. Dus gingen we onderzoeken hoe we een pakket konden ontwikkelen dat klanten meer flexibiliteit biedt gedurende een langlopend contract.”

Met het Volvo Flexi-Gold Contract heeft de klant een flexibiliteit van 40 procent, waarbij de jaarlijkse kilometerstand het afgesproken aantal kilometers kan overschrijden met 20 procent erboven of eronder. Elke maand wordt de factuur van de klant opgesteld op basis van hoeveel de truck heeft gereden. “Eenvoudig gezegd, als je minder rijdt, betaal je minder en vice versa”, verklaart Thomas Niemeijer. “Flexi-Gold biedt dezelfde dekking en uptime als een Gold Contract, tegen vergelijkbare kosten, maar met een veel grotere flexibiliteit om aan te passen aan veranderende bedrijfsbehoeften.”

Het nieuwe op gebruik gebaseerde servicecontract wordt mogelijk gemaakt door de vooruitgang op het gebied van connectiviteit en telematica, waardoor voertuigen in realtime kilometers kunnen delen met Volvo Trucks. “Er zijn drie trends die samen de gegevens voor dit concept kunnen aansturen”, voegt Thomas Niemeijer toe. “Er is een duidelijk toenemende behoefte van de klant aan meer flexibiliteit, en er is een grotere bereidheid om bedrijfsmodellen te veranderen en dingen anders te doen. We hebben ook de technologie om servicecontracten op basis van gebruik mogelijk te maken.”

Het Volvo Flexi-Gold Contract is beschikbaar op een aantal Europese markten en zal in de nabije toekomst geleidelijk aan worden uitgebracht op nieuwe markten.

Zes voordelen van het Volvo Flexi-Gold Contract

1. Geeft ruimte voor flexibiliteit
Ook als u alleen kortetermijnovereenkomsten heeft met uw klanten of actief bent in een steeds meer onvoorspelbare en onzekere markt, kan het Volvo Flexi-Gold Contract continu worden aangepast aan uw behoeften en tegelijkertijd de zekerheid bieden van een langetermijncontract.

2. Wordt afgestemd op uw cashflow
Aangezien facturen zijn gebaseerd op de werkelijk gereden kilometers, beperkt dit uw financiële risico's. Dit is vooral handig voor klanten die te maken hebben met seizoensschommelingen en een fluctuerende vraag.

3. Op basis van gebruik
Betaal voor wat je nodig hebt - niet meer, niet minder. Elke factuur is gebaseerd op de gereden kilometers voor die maand, terwijl het onderhoudsschema continu wordt aangepast aan de kilometerstand zodat het optimale onderhoudsniveau wordt gegarandeerd.

4. Gemoedsrust
Zoals bij het Volvo Gold Contract garandeert Flexi-Gold de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Klanten kunnen zich op hun bedrijf concentreren en hoeven zich geen zorgen te maken over onverwachte reparatiekosten.

5. Lagere totale eigendomskosten
Dankzij de flexibiliteit kan gemakkelijker een langlopend contract worden aangegaan en bij uitbreiding profiteert u van lagere totale eigendomskosten zoals bij alle servicecontracten.

6. Minder papierwerk
Alle facturen worden automatisch berekend, zonder extra facturen voor het overschrijden van de kilometrage. De klant kan vrij rijden binnen de afgesproken 40 procent flexibiliteit en er is geen extra administratie en tijd voor nodig.