Volvo Trucks

België

×

Het nieuwe truck gamma gebouwd vanuit het oogpunt van de chauffeur

| 4 min. om te lezen | 4 min. om te lezen
Volvo Trucks introduceert vier nieuwe trucks, met een sterke focus op de chauffeursomgeving, veiligheid en productiviteit.
“De vier nieuwe zware trucks geven onze klanten sterkere argumenten wanneer ze concurreren om de beste chauffeurs aan te trekken”, zegt Volvo Trucks President.

“We zijn echt trots op deze grote, toekomstgerichte investering”, zegt Roger Alm, president van Volvo Trucks.

De vier zware trucks: Volvo FH, FH16, FM en FMX zijn goed voor zo'n tweederde van de leveringen van Volvo Trucks. 

De nieuwe Volvo FM en Volvo FMX hebben een gloednieuwe cabine en daarnaast veel dezelfde functies op het dashboard als hun grotere Volvo-tegenhangers. Hun binnenruimte is met wel een kubieke meter vergroot, voor beter comfort en meer werkruimte. Desondanks is de instap met twee treden laag gebleven.

In de Volvo FH en Volvo FH16 is de veiligheid verder verbeterd met functies zoals koplampen met adaptief grootlicht. Dit verlichtingssysteem verbetert de veiligheid voor alle weggebruikers doordat automatisch geselecteerde segmenten van het LED-grootlicht worden uitgeschakeld wanneer de truck tegenliggers of een ander voertuig van achteren nadert. 

Het chauffeursgedeelte heeft nu een volledig nieuwe interface voor informatie en communicatie. Chauffeurs kunnen gemakkelijker overzicht houden en verschillende functies beheren, met minder stress en afleiding. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal, met een 12-inch scherm waarmee de chauffeur op elk gewenst moment eenvoudig de benodigde informatie kan kiezen. Een optioneel secundaire dashboardscherm van 9 inch biedt infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabewaking.  

“Onze nieuwe trucks helpen chauffeurs om nog veiliger en productiever te werken en geven onze klanten sterkere argumenten in de concurrentiestrijd om de beste chauffeurs”, voegt Roger Alm eraan toe. 

Volvo FH16

Comfort gecombineerd met vermogen
De nieuwe generatie van de Volvo FH16 combineert met succes nieuwe veiligheidsfuncties, een op de chauffeur gerichte werkomgeving en de nieuwste technologieën. De verhoogde voorasbelasting en de voor- en naloopassen met betere stuurhoeken verbeteren de manoeuvreerbaarheid en productiviteit. Het verbeterde dashboard bevat praktische nieuwe opbergvakken en een volledig digitaal instrumentenpaneel van 12 inch in hoge resolutie. Voor bijzonder veeleisende activiteiten is er ook een nieuw 38 tons-tandemstel beschikbaar.

BELANGRIJKSTE FEATURES
- Koplampen met adaptief grootlicht verbeteren de veiligheid voor alle weggebruikers.
- Verhoogde voorasbelasting, voor- en naloopassen met betere stuurhoeken.
- Nieuw 38-tons tandemstel leverbaar voor bijzonder veeleisende activiteiten.
- Optioneel secundaire dashboardscherm van 9 inch.

Volvo FH

Het ultieme leefcomfort op lange afstanden
De nieuwe Volvo FH heeft een vernieuwde cabine, innovatieve veiligheidsvoorzieningen en een op de chauffeur gerichte werkomgeving. Het nieuwe interieur met werkruimte is gecentreerd rond een gemoderniseerd dashboard met een volledig digitaal instrumentenpaneel van 12 inch met hoge resolutie. Aan de buitenzijde verbeteren de koplampen met adaptief grootlicht de veiligheid voor alle weggebruikers. Met verschillende aandrijflijn- en chassisconfiguraties kan de Volvo FH worden aangepast voor een breed scala aan toepassingen. Ook worden hiermee aanzienlijke brandstofbesparingen en een reductie in de CO2-uitstoot mogelijk. 

BELANGRIJKSTE FEATURES
- Koplampen met adaptief grootlicht verbeteren de veiligheid voor alle weggebruikers.
- LNG-motor die voldoet aan Euro 6, is op veel Europese markten leverbaar.
- Optioneel secundair dashboardscherm van 9 inch.
- Nieuwe dubbele batterijsysteem zorgt voor voldoende reservevermogen om de motor te starten.

Volvo FM

De comfortabele werkruimte
De nieuwe Volvo FM heavy-duty truck is ontworpen als de ultieme bedrijfspartner op wielen. De geheel nieuwe cabine heeft een aerodynamische vorm en verhoogde A-stijlen die zorgen voor een kubieke meter extra ruimte en meer licht. Het nieuwe verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom biedt de chauffeur een betere ergonomische rijpositie. Het interieur heeft een opvallend nieuw dashboard met een 12-inch instrumentenpaneel in hoge resolutie en een gebruiksvriendelijke interface. Naast het verbeterde zicht voor chauffeurs zijn er nog meer verbeterde veiligheidsvoorzieningen op de nieuwe Volvo FM, zoals Adaptive Cruise Control (ACC) dat nu werkt bij alle snelheden tot nul km/u. 

BELANGRIJKSTE FEATURES
- Een nieuwe cabine met meer ruimte en een aerodynamische vorm.
- Beter zicht door een verlaagde portierlijn, nieuwe achteruitkijkspiegels en een dodehoekcamera aan de passagierszijde.
- Digitaal 12-inch scherm met vier verschillende schermweergaven.
- Optioneel secundair dashboardscherm van 9 inch.

Volvo FMX

Levert altijd - op de weg en off-road
De nieuwe Volvo FMX beschikt over een geheel nieuwe cabine, meer laadvermogen en innovatieve veiligheidsvoorzieningen. De truck kan worden geleverd met de zwaarste toevoeging aan de chassisreeks van Volvo: een optioneel 38 tons-tandemstel dat een bruto combinatiegewicht (GCW) tot 150 ton mogelijk maakt. Voor bijzonder zware toepassingen, zoals mijnbouw, is er een optioneel stalen dakluik met een handgreep waarmee het gehele luik als nooduitgang wordt verwijderd. Binnenin wordt het ruime interieur gekenmerkt door een modern, dynamisch dashboard met een 12 inch-instrumentenpaneel met hoge resolutie en een nieuw stuur met een verstelbare stuurkolom die de chauffeur een meer ergonomische rijpositie geeft.

BELANGRIJKSTE FEATURES
- Geheel nieuwe cabine, met een stoer uiterlijk.
- Optioneel 38-tons tandemstel geeft een GCW tot 150 ton.
- Nieuw tractieregelingspaneel waarmee de chauffeur mogelijk gevaarlijke situaties aankan.
- Optioneel secundair dashboardscherm van 9 inch.