Trucks

×

Mijn Volvo XXL-cabine is mijn tweede thuis

Sinds jaar en dag is Christian De Vos verknocht aan Volvo. En voor wat wellicht zijn laatste vrachtwagen voor zijn pensioen zal zijn koos hij voor de XXL-cabine. “Een meerkost waar heel wat comfort tegenover staat”, noemt hij het. Een gesprek met deze 'fox on the run'.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Christian De Vos is boekhouder van opleiding, maar koos destijds voor zijn passie om vrachtwagenchauffeur te worden. “Met dank aan het leger waar ik als dienstplichtige mijn rijbewijs heb gehaald”, lacht hij. De eerste jaren van zijn loopbaan reed hij in loondienst, eerst lokaal daarna internationaal. “Vaak ging het richting Engeland en Duitsland”, legt hij uit. “In een latere fase kwamen daar Hongarije en Tsjechië bij. Uiteindelijk begon ik in 1997 op zelfstandige basis te rijden. Steeds in opdracht trouwens, tot op de dag van vandaag. En dat was een bewuste keuze. Ik rij zelf dolgraag en op deze manier doe ik wat ik het liefste doe, zonder me te moeten bekommeren over andere chauffeurs en de hele administratie die daarbij te kijken komt.”

 

XXL

Het eerste voertuig dat hij kocht toen hij in 1997 voor eigen rekening begon te rijden was een Volvo FL6. En de band met het merk die bleef, tot op vandaag. “Eén enkele keer kocht ik een vrachtwagen van een ander merk, wat volstond om terug voor Volvo te kiezen”, stelt hij. “Vandaag rij ik met een FH16-750 voorzien van een XXL-cabine, wat me vrij uniek maakt op de Belgische markt, verneem ik. Deze cabine is 25 cm langer, er hangt een meerkost aan vast, maar daar staat ook heel wat comfort tegenover. Weet u, van maandag tot vrijdag ben ik onderweg. In die cabine werk ik, slaap ik, leef ik, kortom, het is mijn tweede thuis. Dankzij de royalere afmetingen beschik ik nu over een bed van 110 cm breedte. Dat ik enkel containers vervoer is in deze niet onbelangrijk. Hun chassis is iets kleiner, waardoor deze XXL-cabine een mogelijkheid wordt. Bij tankwagens zou dit ook lukken. Maar bijvoorbeeld niet voor koelwagens. Dan zou de maximaal toegelaten lengte overschreden worden.

 

TCO haarfijn berekenen

Christian De Vos opteerde ook voor Dynafleet. “Een extra luxe”, benadrukt hij. “Op die manier ben ik perfect op de hoogte van mijn situatie inzake rij- en rusttijden. Een simpel signaal waarschuwt me ook wanneer ik een limiet nader. En ook handig meegenomen: het verschaft me een duidelijk zicht op mijn verbruik.” Dat hij ook voor het Flexi Gold onderhoudscontact van Volvo koos noemt De Vos een “stuk gemoedsrust dat men koopt”. “Zeker in een land als Frankrijk kan pech op de snelweg een dure grap worden”, verduidelijkt hij. “Je bent er immers verplicht gebruik te maken van een plaatselijke pechverhelper, met alle financiële gevolgen van dien. Dit contract zorgt ervoor dat er voor mij geen enkele meerkost in zit. De volledige kost van mijn vrachtwagen kan op die manier begroot worden.”

 

Final edition

In regel rijdt Christian De Vos 'in de kleuren' van zijn opdrachtgever, wat vandaag Thermotraffic is. Toch is er iets dat elke vrachtwagen meegaat. “Op elk voertuig stond 'fox on the run' geschreven”, onthult hij. “Maar op deze FH750 met XXL-cabine is het anders: 'Fox on the Run final edition'. De reden? Wellicht wordt dit mijn laatste vrachtwagen voor mijn pensioen.”

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment middelzware tot zware vrachtwagens. De klantenondersteuning wordt verzekerd via een wereldwijd netwerk van dealers met 2.200 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-vrachtwagens worden in 13 landen over de hele wereld geassembleerd. In 2021 werden wereldwijd ongeveer 123.000 Volvo-vrachtwagens afgeleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en scheeps- en industriële motoren. De Groep biedt ook complete oplossingen voor financiering en service. De missie van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.