Volvo Trucks bespaart brandstof met nieuwe verbeteringen

De opgewaardeerde D11- en D13-dieselmotoren die Volvo Trucks aanbiedt in de Volvo FH, FM en FMX, beantwoorden voortaan aan de nieuwe Euro 6 Step D-voorschriften en voorzien een aantal verbeteringen die transporteurs helpen om de brandstofkosten te drukken.

Volvo Trucks saves fuel with new improvements

“Aangezien brandstof nog steeds een derde van de totale kosten van transporteurs uitmaakt, blijven we alles in het werk stellen om het brandstofverbruik van onze vrachtwagens verder te reduceren”, aldus Claes Nilsson, President van Volvo Trucks. “Dit keer resulteerde een combinatie van kleine verbeteringen in een aanzienlijke kostenbesparing voor onze klanten, zonder dat daarbij aan de prestaties of productiviteit werd geraakt.”

De nieuwe Euro 6 Step D-normen moeten ervoor zorgen dat voertuigen ook in normale bedrijfsomstandigheden aan de emissienormen beantwoorden. Om aan die strengere emissienormen te voldoen, heeft Volvo Trucks onder meer een nieuwe motorsturing uitgedokterd en de uitlaatcoating na het uitlaatgasbehandelingssysteem verbeterd.

Ook gebruikt de opgewaardeerde D13-dieselmotor een nieuwe VDS-5-olie met lage viscositeit en nieuwe olieringen op de zuigers, die het brandstofverbruik en de interne wrijving verlagen. Bovendien bespaart de 500 pk sterke motor extra brandstof door dezelfde hoge compressieverhouding te gebruiken als de versies met 460 en 420 pk.

De kaartgestuurde I-See-software gebruikt kaartgegevens om de topografie van de route te voorspellen en het schakel-, acceleratie- en motorremgedrag daarop af te stemmen. Het systeem werd ontwikkeld om de kinetische energie van het voertuig optimaal te benutten en werd nog verbeterd met een aantal upgrades, waaronder een nieuwe schakelstrategie en de functie ‘selectief rollen’, die de  ‘I-Roll’ modus doeltreffender gebruikt.

Volvo Trucks saves fuel

“Deze updates zullen onze klanten helpen om de nieuwe emissienormen voor te blijven en tegelijk het brandstofverbruik van de Volvo FH, FM en FMX te optimaliseren”, besluit Claes Nilsson.

De nieuwe geüpgrade motoren kunnen vanaf eind december 2018 besteld worden.

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen [dot] schulpzand [at] volvo [dot] com
Tel: +32 2 482 53 54

LINK to high resolution images: https://bit.ly/2E561r5
LINK to film: https://youtu.be/YJMUtL0rXEA

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in meer dan 16 landen geassembleerd. In 2017 leverde Volvo wereldwijd meer dan 112.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.