Volvo Trucks

België

×

Unieke heavy metal-truck van Volvo in de veiling

Swedish Metal, een Volvo FH16-truck die ontworpen werd door Björn Gelotte, leadgitarist van de heavymetalband In Flames, is op zoek naar een nieuwe eigenaar. Dit biedt Volvo Trucks de kans om, in overeenstemming met zijn kernwaarden, zijn inspanningen voor verkeersveiligheid kracht bij te zetten en de truck te koop aan te bieden heavy metai. 20 procent van de uiteindelijke verkoopprijs doneert Volvo Trucks aan een verkeersveiligheidsproject voor kinderen.
Unieke heavy metal-truck van Volvo in de veiling

De unieke Volvo FH16, die Swedish Metal is gedoopt, werd voor het eerst voorgesteld op het Sweden Rock Festival in 2018. Aan het ontwerp werkte het designteam van Volvo Trucks samen met Björn Gelotte van In Flames. Het werd een ode aan het erfgoed van Volvo en aan heavy metal.

“Vorig jaar had ik het genoegen om de krachten te bundelen met Volvo en een unieke FH16-truck te ontwerpen: Swedish Metal. Omdat Volvo verzot is op metal. En zoveel metalfans ook verzot zijn op Volvo”, vertelt Björn Gelotte.

De truck beschikt over een brede waaier aan ongeziene kenmerken. De bovenhelft van de cabine werd aan de buitenkant getooid in zwart vinyl met ledertextuur. De onderhelft is voorzien van een grafisch patroon met metaalglans en kabels als decoratief element. Björn Gelotte liet zich inspireren door de wereld van rock-’n-roll: een podium met luidsprekers en een wirwar van stroom- en gitaarkabels.

Het interieur van de cabine moest aanvoelen als een rocklounge. Op alle deurpanelen, zetels en gordijnen pronkt het logo van In Flames, vervlochten met andere heavymetalsymboliek.

“We wilden iets in het leven roepen dat op drie zintuigen tegelijk inwerkt – dat je kunt zien, voelen en horen. Daarom kreeg de truck ook een krachtig, opgewaardeerd audiosysteem”, aldus Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer bij Volvo Trucks.

Aan de achterwand hangt een parelwitte, door Björn Gelotte gesigneerde gitaar: een Epiphone Custom Les Paul. “Haal hem eraf. Speel een paar riffs. En geniet gewoon van de truck, want hij is fantastisch”, raadt Björn Gelotte aan. 

Onlineveiling Swedish Metal en concertervaring

De Swedish Metal-truck wordt bij opbod verkocht op www.tradera.com. De veiling begon op 30 augustus en loopt af op 20 september om 12 u. CET. De advertentie voor de Swedish Metal staat zowel in het Zweeds als in het Engels op de veilingsite. Het openingsbod bedraagt 1 Zweedse kroon (SEK) en 20 procent van de verkoopprijs wordt gedoneerd aan een verkeersveiligheidsproject voor kinderen. De koper krijgt er ook een unieke muziekervaring bovenop: een persoonlijke toegangspas voor alle concerten van In Flames in 2020, overal ter wereld.

Verkeersveiligheid voor kinderen bevorderen

Met het programma Stop, Look, Wave geeft Volvo Trucks kinderen de kans om beter te begrijpen hoe ze veilig kunnen optreden in het verkeer. 20 procent van de opbrengst van de veiling zal worden gebruikt om personeel in dienst te nemen dat scholen bezoekt en kinderen lesgeeft over verkeersveiligheid. Er zullen ook educatieve kits voor Zweedse scholen mee worden gefinancierd om verkeersveiligheidsonderwijs te stimuleren.

Meer informatie over de veiling van de Swedish Metal vindt u (ook in het Engels) op de website van Volvo Trucks Sweden: www.volvotrucks.se/auction.

Link naar de video waarin Björn Gelotte de veiling aankondigt: https://www.youtube.com/watch?v=GzKi7LY-BrQ

Link naar de veilingsite: www.tradera.com. Zoek naar Swedish Metal.

Meer informatie over het project Stop, Look, Wave staat op: www.volvotrucks.com/en-en/our-values/safety/stop-look-wave.html

Bekijk de truck > https://www.volvotrucks.se/sv-se/trucks/volvo-fh16/swedish-metal-eng.html

Swedish Metal: de feiten op een rijtje

  • Volvo FH16 750 6x4 met liftbare tandemas achteraan
  • I-Shift-transmissie met kruipversnellingen
  • Volvo Dynamic Steering
  • Luchtvering voor en achter
  • Globetrotter XL-cabine
  • I-See met kaart en brandstofbesparende cruisecontrol

Een bod plaatsen op www.tradera.com

Lees de advertentie en de objectbeschrijving aandachtig. Vergroot de afbeeldingen om ze zorgvuldig te bekijken en bestudeer de voorwaarden die de verkoper heeft opgegeven. Plaats uw bod. Durf vragen te stellen. In de advertentie wordt een contactpersoon vermeld. Mist u informatie? Neem dan contact op met de verkoper voordat u uw bod plaatst.

Volvo Trucks

Volvo Trucks

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen.schulpzand@volvo.com
Tel: +32 2 482 53 54

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 15 landen geassembleerd. In 2018 leverde Volvo wereldwijd meer dan 127.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.