Volvo Trucks

België

×

Mooiste Volvo Truck van België

De Volvo FH500 6X2 van Bram Buys (firma IntraBu - Buggenhout) is dinsdagavond verkozen tot ‘Mooiste Volvo Truck’ van België. Buys wist met zijn truck de meeste punten te scoren tijdens de verkiezing van Passion4Trucks, een initiatief van Transportmedia. Ferre Cools (Fecotra) en Jurgen Lins (LJD Trans) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.
Mooiste Volvo Truck van België

Sinds eind juni konden kandidaten hun Volvo Truck inschrijven voor de verkiezing van Passion4Trucks. Na een online stemcampagne en het oordeel van de jury werden Buys, Cools en Lins verkozen tot de drie finalisten. Hierin bleek Buys met zijn opvallend gele FH4-500 aan het langste eind te trekken.

 

RAL-kleuren met geel en bruin
“Er rijdt er zo maar eentje rond in België”, zegt Bram Buys fier. “Het is mijn eigen creatie. We zijn in eerste instantie op zoek gegaan naar RAL-kleuren omdat die gemakkelijk bij te spuiten zijn. Geel is de basiskleur geworden omdat het fris en opvallend is. We hebben de truck eerst in 3D laten uittekenen, zodat we op voorhand wisten hoe hij eruit zou zien.”

Achteraf was Buys opgetogen. “Ik ben er echt heel blij mee. Ik had het niet verwacht want het waren toch wel twee zware kandidaten. Eigenlijk verdienen we het allemaal”, besluit hij. 

De prijsuitreiking, onder leiding van acteur Marijn Devalck, werd volledig gefilmd en wordt tijdens de weekends van 5-6 en 12-13 september getoond in het programma ‘Passion4Trucks Roadshow’ op Kanaal Z.

Over IntraBu:

IntraBu is gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers in de haven van Antwerpen.

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Volvo Trucks Belux
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 2 482 52 61

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.