Volvo Trucks

België

×

De Volvo FH met I-Save wordt nog efficiënter en is tot 10 procent zuinig

De Volvo FH met I-Save wordt nu gelanceerd in een nog zuinigere versie die de brandstofkosten tot tien procent kan verlagen. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van drie procentpunten ten opzichte van de vorige generatie.
De Volvo FH met I-Save wordt nog efficiënter en is tot 10 procent zuiniger
Dat Volvo FH met I-Save de brandstofkosten aanzienlijk zou kunnen verlagen in vergelijking met een truck zonder I-Save die uitgerust is met een conventionele 13-liter motor van Volvo, werd bevestigd door onafhankelijke tests en door ervaringen van klanten.

“Minder brandstof verbruiken en daardoor ook minder CO2-emissies uitstoten zijn cruciaal voor elk transportbedrijf, vooral voor bedrijven voor internationaal transport. Met de nieuwe Volvo FH met I-Save bieden we transporteurs nog meer mogelijkheden om hun bedrijfskosten en de impact op het milieu te verminderen”, zegt Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management bij Volvo Trucks.
 

De nieuwe Volvo FH met I-Save maakt deel uit van het nieuwe Europese productgamma van Volvo Trucks dat dit voorjaar werd gelanceerd. I-Save bevat veel brandstofbesparende oplossingen, waarvan de belangrijkste de Volvo D13TC-motor is. De 13-liter turbomotor van Volvo, die begin 2019 werd gelanceerd, is de zuinigste motor van het bedrijf tot nu toe.
 

Met de lancering van de eerste generatie Volvo FH met I-Save in 2019, toonde Volvo Trucks aan dat deze oplossing de brandstofkosten - diesel en AdBlue - tot zeven procent kan verlagen in vergelijking met een truck zonder I-Save die is uitgerust met een conventionele 13-liter motor van Volvo. Dit cijfer is bevestigd door onafhankelijke tests en door ervaringen van klanten.
 

“De combinatie van laag brandstofverbruik, lage geluidsniveaus en goede rijeigenschappen heeft een zeer positieve respons opgeleverd. Veel vervoerders zien de Volvo FH met I-Save als een hulpmiddel om hun ecologische voetafdruk te verkleinen”, zegt Jessica Sandström.
 

Met de nieuwe generatie Volvo FH met I-Save hebben de productontwikkelaars van Volvo Trucks het brandstofverbruik nog verder verlaagd. Via software-updates op basis van de analyse van gebruikersgegevens is het evenwicht tussen brandstofverbruik en rijeigenschappen verfijnd en geoptimaliseerd, wat een verdere verlaging van het brandstofverbruik bij het rijden in Eco-modus.

Naast een upgrade van I-Save heeft de nieuwe Volvo FH een meer aerodynamisch ontwerp. Om nog meer brandstof te besparen heeft I-See nu een nieuwe functie waarmee de truck kan detecteren wanneer het efficiënt is om de motor een beetje op te laten lopen en vervolgens vrij te laten draaien, zelfs op wegen die er vlak uitzien voor het menselijk oog.
 

“Dit resultaat betekent dat vervoerders die voor de nieuwe Volvo FH met I-Save kiezen, hun brandstofverbruik tot tien procent kunnen verlagen in vergelijking met een gewone Volvo FH die uitgerust is met onze 13-liter motor met Euro 6 stap D*. In de praktijk kan er nog meer brandstof worden bespaard, aangezien de meeste klanten die de nieuwe Volvo FH met I-Save kopen, omschakelen van oudere trucks met een hoger brandstofverbruik”, legt Jessica Sandström uit.

 

Brandstofzuinig met uitstekende rijeigenschappen

De nieuwe Volvo FH met I-Save is niet alleen een grote stap voorwaarts qua brandstofverbruik. Het geoptimaliseerde koppel binnen een breed toerentalbereik resulteert in soepel rijden en levert het nodige vermogen om een hoge en constante gemiddelde snelheid te behouden, zelfs bij uitdagende topografie.

 

“We maken het gemakkelijker en comfortabeler om zuinig te rijden, zelfs op heuvelachtige wegen. De chauffeursomgeving van topklasse in de nieuwe Volvo FH helpt chauffeurs ook om tijdens hun hele shift optimaal te blijven presteren”, besluit Jessica.
 

Kijk hoe het brandstofverbruik van de Volvo FH met I-Shift getest wordt door een Duitse journalist van een automagazine op de Green Truck Award-testroute ten noorden van München.
 

Feiten, nieuwe Volvo FH met I-Save

  • De nieuwe Volvo FH met I-Save is vanaf september 2020 te bestellen in Europese markten
  • 13-liter motor van Volvo met Turbo Compound-technologie (Volvo D13TC) met 460 pk (2.600 Nm) of 500 pk (2.800 Nm)
  • I-See op basis van kaarten - gebruikt informatie over de geplande route om de kinetische energie van de truck te gebruiken
  • I-Shift-schakelsysteem met geoptimaliseerde software voor internationaal transport (Eco-modus)
  • I-Cruise met I-Roll die de snelheid aanpast om het brandstofverbruik te beperken
  • Zuinige achteras
  • Stationair stoppen
  • Variabele stuurbekrachtigingspomp
  • Volledig spoilerpakket


*Het verschil in brandstofverbruik wordt berekend door de kosten van diesel en AdBlue voor I-Save te vergelijken: D13TC Euro 6 stap D met het Long Haul Fuel Package, met D13 eSCR Euro 6 Step D zonder het Long Haul Fuel Package. Het werkelijke brandstofverbruik varieert op basis van vele factoren, zoals de ervaring van de chauffeur, het gebruik van cruisecontrol, de voertuigspecificaties, voertuigbelasting, werkelijke topografie en huidige weersomstandigheden.

Afbeeldingen met hoge resolutie

Gerelateerde persberichten:

2020-02-27: Volvo Trucks lanceert de nieuwe Volvo FH - nieuwe generatie trucks, ontworpen met de chauffeur in gedachten

2019-03-07: Nieuwe Volvo FH met I-Save verlaagt brandstofkosten met 7%

Film: Volvo FH met I-Save ondergaat brandstoftests

Kijk hoe het brandstofverbruik van de Volvo FH met I-Save getest wordt door een Duitse journalist van een automagazine op de Green Truck Award-testroute ten noorden van München

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.