Volvo Trucks

België

×

AB InBev kiest voor Volvo Electric Truck om CO2 neutraal bieren te leveren

AB InBev heeft zopas de allereerste Belgische in serie geproduceerde elektrische vrachtwagen in gebruik genomen.

AB InBev heeft vandaag de allereerste rit uitgevoerd met een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo FE Electric. Die zal voortaan bieren en non-alcholische varianten leveren in Leuven, recent verkozen tot Europese Hoofdstad van Innovatie en nog steeds thuisstad van AB InBev.

 

De Volvo FE Electric werd officieel door burgemeester Mohamed Ridouani ontvangen aan het historische stadhuis op de Grote Markt. De Volvo FE Electric zal een dieselvrachtwagen vervangen en daarmee bijdragen tot een vermindering van de CO2 uitstoot en de geluidsoverlast. De Volvo FE Electric kan 120 km autonoom rijden en zal in Leuven in normale horecatijden rondritten van gemiddeld 40 km rijden. Zeker in het hart van de stad zal dit een aanzienlijk verschil maken voor de leefbaarheid.

 

“We zijn blij dat we dit moment van trots kunnen delen met de burgemeester van Leuven. Het is een goed voorbeeld van hoe we de stad Leuven willen helpen om innovatie te stimuleren en om de gemeenschappen waarin we actief zijn te helpen ondersteunen,” zegt Fabio Sala, BU President AB InBev BeNeFraLux. “Als bedrijf dat afhankelijk is van natuurlijke ingrediënten om bieren te brouwen, zien wij het als onze plicht om te investeren in nieuwe technologie die bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot. We zijn enthousiast over deze mijlpaal.”

 

“Innovatie en duurzaamheid gaat hand in hand,” zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Door de vele krachten in onze stad telkens opnieuw te verbinden, zoals dit initiatief met AB InBev, krijgen de oplossingen van morgen hier eerst vorm. Zo werken we samen aan een duurzame en welvarende toekomst.”

 

Peter Himpe, Vice President Volvo Trucks Belux: “Volvo Trucks is trots dat wij met een wereldspeler als AB InBev, die net als Volvo een belangrijke Belgische verankering heeft, de weg kunnen tonen naar een klimaat neutrale samenleving. Met deze allereerste Belgische Volvo FE Electric onderschrijft Volvo Trucks duidelijk zijn ambitie om tegen 2040 enkel nog fossiel vrije voertuigen te leveren. Hiervoor zullen al in 2030 minstens 35% van al de geproduceerde Volvo voertuigen elektrisch aangedreven zijn. Het is dankzij pioniers als AB InBev dat wij in staat zullen zijn de transportwereld te tonen dat het Volvo Trucks menens is en dat het zich voor 100% inschrijft om bij te dragen aan het behalen van de Europese klimaat doelstellingen. “

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.