Trucks

Vrachtwagenbouwer Volvo Group Belgium mag 100.000 euro schenken aan DigitalForYouth

Het Zweedse AB Volvo, waartoe alle vestigingen in België van de Zweedse vrachtwagenbouwer behoren, schenkt jaarlijks in de kerstperiode een financiële gift aan één of meerdere goede doelen. Dit gebeurt in naam van alle Volvo Group medewerkers waardoor de Volvo-bedrijven wereldwijd projecten kunnen insturen. De gekozen inzendingen ontvangen een donatie van de Volvo Group. De Belgische inzending om de non-profit organisatie DigitalForYouth te ondersteunen werd dit jaar gekozen als één van de goede doelen.

Koen Knippenberg, een trotse voorzitter van Volvo Group Belgium*:

“We leven meer en meer in een digitale wereld. Het is dan ook belangrijk dat alle jongeren deze kennis ten volle kunnen ontwikkelen. DigitalForYouth streeft ernaar om alle jongeren vlotte toegang tot ICT te bieden. De organisatie stelt onder andere laptops ter beschikking aan kinderen met digitale noden om zo de digitale kloof en leerachterstand te verkleinen. Vooral in deze coronatijden is hier veel nood aan! Door de donatie van AB Volvo kunnen wij DigitalForYouth ondersteunen bij hun aankoop van 1000 laptops!

Een schenking die ik met trots doe in naam van alle Volvo Group Belgium medewerkers.”

Het initiatief past in het duurzaamheidsbeleid van de Volvo Group met als motto “Together we shape the world we want to live in”. Het steunen van maatschappelijke doelstellingen is één van de acties om als bedrijf mee te bouwen aan een betere wereld.

“DigitalForYouth is ontzettend trots dat Volvo ervoor heeft gekozen om ons dit jaar te ondersteunen met deze donatie! Met de middelen die ter beschikking gesteld worden, zullen wij maar liefst 1.000 (!) jongeren kunnen voorzien van een laptop!

In naam van al deze jongeren, 1.000 maal BEDANKT!”, reageert een blij verraste Jon Lambrecht, algemeen coördinator DigitalForYouth, op het goede nieuws.

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment middelzware tot zware vrachtwagens. De klantenondersteuning wordt verzekerd via een wereldwijd netwerk van dealers met 2.200 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-vrachtwagens worden in 13 landen over de hele wereld geassembleerd. In 2021 werden wereldwijd ongeveer 123.000 Volvo-vrachtwagens afgeleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en scheeps- en industriële motoren. De Groep biedt ook complete oplossingen voor financiering en service. De missie van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.