Volvo Trucks

België

×

Met de nieuwe robuuste Volvo FMX bouwt Volvo Trucks aan de toekomst

Volvo Trucks brengt de geheel vernieuwde Volvo FMX uit met een nieuwe cabine, meer laadvermogen en innovatieve veiligheidsvoorzieningen. Met een verhoogde voorasbelasting tot 20 ton en een tandemstel van 38 ton is de nieuwe Volvo FMX gebouwd voor de zwaarste omstandigheden en de meest veeleisende opdrachten.
De nieuwe Volvo FMX

“Onze klanten in de bouwsector worden geconfronteerd met steeds hogere eisen op gebieden zoals duurzaamheid, kostenefficiëntie, veiligheid en productiviteit”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks. “Met de introductie van de nieuwe Volvo FMX bewijzen we onze toewijding om onze klanten te ondersteunen met robuuste voertuigen en innovatieve services die hun activiteiten gemakkelijker, veiliger en winstgevender maken.”
 
Geheel nieuwe cabine, met een stoer uiterlijk
De nieuwe Volvo FMX is gebouwd op een volledig nieuw cabineplatform, gebaseerd op de lange en succesvolle ervaring van Volvo met het leveren van robuuste en functionele bouwvoertuigen.
 
“De nieuwe Volvo FMX is ontworpen om een superieure combinatie van wendbaarheid en duurzaamheid te bieden”, legt Ismail Ovacik, Chief Designer Exterior voor Volvo Trucks uit. “De volledig nieuwe cabine heeft een voorste gedeelte met gemakkelijk vervangbare stevige onderdelen, koplampbeschermers en nieuwe V-vormige LED-koplampen. Dankzij de nieuwe antisliptreden kunnen chauffeurs gemakkelijker in- en uitstappen.”
 
Extra focus op de chauffeur
De nieuwe Volvo FMX wordt geleverd met meer ruimte in de dagcabine en een opbergruimte tot 800 liter. Chauffeurs hebben ook beter zicht dankzij een verlaagde deurlijn en nieuwe achteruitkijkspiegels. Het zicht kan verder worden verbeterd door een dodehoekcamera aan passagierszijde toe te voegen die een aanvullend beeld van de zijkant van het voertuig biedt.
 
Het interieur wordt gekenmerkt door een nieuw dashboard met meer opbergruimte, nieuwe kleuren en een modern instrumentenpaneel. Het 12-inch instrumentenpaneel in hoge resolutie bevat een gebruikersvriendelijke interface waarop de chauffeur in vier verschillende schermweergaven gemakkelijk belangrijke informatie kan bekijken, afhankelijk van de rijsituatie. Het instrumentenpaneel is gereed voor toekomstige updates en geconnectecteerde diensten.

Een optioneel 9-inch secundair dashboardscherm biedt infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabewaking. Het scherm bevindt zich binnen handbereik van de chauffeur zodat interactie op verschillende manieren mogelijk is: met de intuïtief geplaatste knoppen op het stuur, via spraakbesturing of rechtstreeks via het aanraakscherm en het displaybedieningspaneel.
Zowel voor het instrumentenpaneel als het secundaire dashboardscherm kan worden gekozen uit meerdere taalopties.
 
De nieuwe FMX is ook uitgerust met een nieuw tractieregelingspaneel dat de chauffeur helpt om potentieel moeilijke situaties gemakkelijk en snel aan te pakken, zowel op de weg als off-road. De chauffeur kan de tractie eenvoudig vergroten door de sperdifferentiëlen in te schakelen met een draaiknop en tegelijkertijd de tractiestatus op het display bekijken.
 
Het nieuwe verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom biedt de chauffeur een betere ergonomische rijpositie.
 
Cabine met meer opbergruimte en meer comfort
De nieuwe slaapcabine van de Volvo FMX is uitgebreid met verbeterde opbergmogelijkheden, waaronder een groot vak onder het verhoogde bed en een opbergruimte boven achterin waarbij LED-panelen in de scheidingswanden ook zorgen voor de verlichting. Het cabinecomfort wordt verder verbeterd door extra isolatie die koude, hitte en lawaai buiten houdt. Van de zetel naar het bed bewegen, is gemakkelijker dan ooit met de nieuwe slankere, ergonomisch ontworpen I-Shift bediening.
 
Treingewicht tot 150 ton verhoogt de productiviteit
De nieuwe Volvo FMX vormt de zwaarste uitvoering in het chassisassortiment van Volvo. Het tandemstel van 38 ton maakt een treingewicht tot 150 ton mogelijk. Bovendien is de voorste luchtvering vernieuwd, waardoor een voorasbelasting tot 10 ton, of 20 ton voor dubbele voorassen, mogelijk is. Bij voertuigen met een gestuurde na- of voorloopas zijn de stuurhoeken vergroot, wat resulteert in een betere manoeuvreerbaarheid en minder bandenslijtage. Al deze verbeteringen dragen bij aan een hogere productiviteit en kostenbesparingen voor transporttaken in de bouw.
 
Veiligheidsvoorzieningen helpen ongevallen voorkomen
De nieuwe Volvo FMX wordt geleverd met Adaptive Cruise Control (ACC) die nu werkt bij alle snelheden en zelfs tot stilstand. Een andere veiligheidsbevorderende functie op de Volvo FMX is de Cruise Control bergaf, die een maximale snelheid instelt om ongewenste versnelling te voorkomen op afdalingen. Het elektronisch remsysteem (EBS) is een vereiste voor veiligheidsvoorzieningen zoals Waarschuwing bij aanrijding met noodremfunctie en Electronic Stability Control (ESP), en is nu op het nieuwe voertuig standaard geïnstalleerd. Volvo Dynamic Steering, met de veiligheidssystemen Lane Keeping Assist en Stability Assist, is ook beschikbaar als optie.
 
Een nieuw verkeersbordherkenningssysteem verhoogt de veiligheid op de Volvo FMX doordat verkeersborden met snelheidslimieten, inhaalbeperkingen en wegtype op het instrumentendisplay zichtbaar zijn.
 
Voor bijzonder zware toepassingen zoals mijnbouw wordt de Volvo FMX geleverd met een optioneel stalen dakluik met een handgreep waarmee het gehele luik als nooduitgang dient.
 
Een robuust en compleet pakket 
Volvo Trucks helpt de productiviteit en de winstgevendheid in de bouwsector te verhogen met het ontwerp van dit  robuuste nieuwe FMX constructievoertuig dat meer lading kan vervoeren en gemakkelijker kan manoeuvreren, terwijl tegelijkertijd de chauffeur veilig en comfortabel kan werken.

Nieuw onderhoudscontract helpt klanten hun cashflow te verbeteren
De snelle ontwikkeling van geconnecteerde diensten geeft transporteurs compleet nieuwe manieren om de beschikbaarheid te verhogen en de inzet van voertuigen te optimaliseren.

Het Volvo Flexi Gold Contract biedt dezelfde dekking als het Volvo Gold Contract, tegen dezelfde voorspelbare kosten, maar met een veel grotere flexibiliteit voor bedrijven met wisselende behoeften. De maandelijkse kosten variëren, dankzij een flexibiliteit van 40% in de geschatte jaarlijkse kilometrage. Dit geeft transporteurs meer flexibiliteit om hun activiteiten aan te passen aan seizoensveranderingen en een fluctuerende vraag.

“Veel transportbedrijven hebben behoefte aan meer flexibiliteit als het gaat om servicecontracten. We beschikken nu over de technologie om dergelijke dynamische en geconnecteerde oplossingen mogelijk te maken," zegt Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, Volvo Trucks.

Het Volvo Flexi Gold Service Contract is beschikbaar in België en zal geleidelijk aan worden uitgebracht in andere landen.

Feiten over de nieuwe Volvo FMX

  • Cabines: Dagcabine, Lage dagcabine, Slaapcabine, Lage slaapcabine, Globetrotter-cabine, Manschappencabine. Exterieur- en interieurafwerkingspakketten voor een gepersonaliseerde look.
  • Het nieuwe verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom voor een meer ergonomische rijpositie
  • Motoren: Euro 6 Step D dieselmotoren, D11K330 – 460 pk, D13K420 – 540 pk.
  • Versnellingsbak: I-Shift en I-Shift met kruipversnellingen, met softwarepakketten voor verschillende toepassingsgebieden.
  • Verlichting: Halogeen- of LED-koplampen.

YouTube  LINK film
VGML LINK film
VGML  LINK hoge resolutie foto’s images

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.