Trucks

Mazout Expres: Volvo FH I-Save maakt een einde een verspilling

Het is niet omdat je zelf in de sector van de brandstoffen actief bent, dat je geen aandacht moet schenken aan het verbruik van je voertuigen. De inzet van de nieuwe Volvo I-Save bij Mazout Expres is hiervan het beste bewijs.s

“Net zoals alle andere bedrijven volgen wij het brandstofverbruik van onze vrachtwagens op de voet”, zegt Tom Lambert CEO van Mazout Expres. “Het is niet omdat we zelf in de sector actief zijn van de brandstofdistributie, dat we geen aandacht moeten hebben voor het verbruik en dito impact op het milieu. Ook voor ons is iedere liter minder verbruik een kostenbesparing. Daarom waren we meteen geïnteresseerd in de brandstofbesparingen die nieuwe Volvo FH I-Save biedt.”

Mazout Expres beschikt over vijf vrachtwagens: drie Volvo distributiewagens met tankopbouw, die een 18.000 liter aan brandstof kunnen vervoeren en twee Volvo FH-trekkers waarvan één uitgerust is met de laatste nieuwe I-Save technologie. Daarnaast hebben ze vier pompstations en doen via dochteronderneming Traen Technics aan tankcontroles, installatie en onderhoud van centrale verwarmingssystemen en sanitair.

Naast de particuliere markt van de huisbrandstoffen richt men zich op de industrie-, landbouw- en transportsector, en op het bunkeren van vissersvaartuigen. In de meeste gevallen werkt Mazout Expres rechtstreeks vanuit de verschillende geografisch verspreidde brandstofdepots voor de belevering van haar klanten. “We moeten te allen tijde beroep kunnen doen op ons wagenpark, want snel handelen is vaak de boodschap willen we onze klanten een correcte service aanbieden.”

We besparen 2 à 3 liter rijdend verbruik in vergelijking met onze andere FH-trekker die gelijkaardig werk doet.

Besparen met I-Save
De Volvo FH I-Save bespaart Mazout Expres reeds heel wat brandstofkosten, waardoor ze hun exploitatiekosten per voertuig verder kunnen reduceren. “Sinds enkele maanden rijden we met een Volvo FH I-Save uitgerust met de D13 TC-motor, en nu reeds hebben we een besparing van 2 à 3 liter rijdend verbruik in vergelijking met onze andere FH-trekker die gelijkaardig werk doet. Bij het rijden op cruise control merk je ook echt hoe de I-See anticipeert op bijvoorbeeld hellingen.” De Turbo Compound-technologie bestaat erin dat het voertuig de overtollige warmte en energie gaat hergebruiken waardoor er meer koppel ontstaat wat resulteert in een lager verbruik. De FH460 levert dankzij deze technologie het koppel van een vergelijkbaar voertuig van 540 pk.

Hoge gemiddelde snelheid
Ook vaste chauffeur Stefaan merkt een duidelijk verschil in vergelijking met zijn vorig voertuig: “We rijden bijna continu met het volle maximaal toegelaten gewicht van 44 ton en toch stel ik vast dat de gemiddelde snelheid die ik kan aanhouden een stuk hoger ligt, niettegenstaande het verbruik merkelijk lager is. De automatische versnellingsbak gaat sneller ingrijpen en bijsturen waar nodig. Zelfs bij het nemen van hellingen bij volle gewicht is er amper een terugval en er zijn ook geen dode momenten. Het voertuig blijft doorgaan. Dankzij het koppel dat ontwikkeld wordt met de turbo compound merk ik ook een verhoogde grip op de weg, bijvoorbeeld bij het wegrijden uit stilstand met volle vracht. Dit alles zorgt er ook voor dat het geluidsniveau in de cabine nog verder werd gereduceerd wat het rijcomfort enkel maar ten goede komt.”

“Wat Volvo beweerde bij de lancering van het voertuig kan ik alleen maar beamen, het verbruik ligt gevoelig lager dankzij de I-Save en ook bij ons telt iedere liter”, concludeert Tom Lambert.

Volvo Trucks

Volvo Trucks

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen.schulpzand@volvo.com
Tel: +32 2 482 53 54

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 15 landen geassembleerd. In 2018 leverde Volvo wereldwijd meer dan 127.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is de eerste CO2 neutrale automotive fabriek ter wereld en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.