Volvo Trucks

België

×

Eskatrans introduceert Volvo LNG technologie in zijn vloot

Eskatrans, een transportbedrijf gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers in al zijn facetten heeft in het kader van hun strategie duurzaam ondernemen beslist om 2 Volvo FH LNG toe te voegen aan hun vloot.
Eskatrans introduceert Volvo LNG technologie in zijn vloot

Het bedrijf kende de afgelopen jaren een stevige groei en vandaag rijden er 63 vrachtwagencombinaties rond in hoofdzakelijk Benelux, Frankrijk en Duitsland. In deze groeistrategie wordt ook aandacht besteed aan duurzaam ondernemen waarbij ook alternatieve brandstoffen passen.

“We hebben de business case voor LNG uitvoerig bestudeerd en consulteerden ook ervaringsdeskundigen. Naast de essentiële ecologiepremie van de Vlaamse overheid vonden we nog voldoende positieve elementen om de beslissing te nemen,” legt Steven Meeus uit, zaakvoerder van Eskatrans.

“Met deze 2 Volvo’s FH 460 op LNG hebben we een oplossing om de CO2-uitstoot te verminderen en onze impact op het milieu te verlagen. Deze wagens hebben dezelfde rijeigenschappen en prestaties als wagens op conventionele brandstoffen en onze chauffeurs boeten niet in aan comfort, wat uiteraard ook meetelde in onze beslissing.  LNG wagens zijn ook stiller waardoor ze uitermate geschikt zijn voor nachtleveringen. We kunnen ook rekenen op de goede service van Volvo Truck Center en de chauffeurs kunnen na een korte tank-opleiding door de Volvo Trucks driver trainer ook veilig de baan op” aldus Steven Meeus.

Naast het LNG verhaal heeft Eskatrans ook concrete uitbreidingsplannen.  De exploitatiezetel aan de Grotenhoutlaan in Turnhout is inmiddels te klein geworden, vooral het parkeerterrein en de garage. Enkele maanden geleden bereikte men een akkoord over de aankoop van een nabij gelegen bedrijfspand. De bestaande gebouwen zullen worden afgebroken en men gaat een volledig nieuw energiezuinig kantoor en werkplaats bouwen alsook een ruime parking voor de voertuigen en voor de op- en overslag van zeecontainers. “We hopen de bouw nog dit jaar te kunnen aanvatten en  kijken alvast hoopvol naar de toekomst,” besluit Steven Meeus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Volvo Trucks
Siegfried Van Brabandt,
tel. +32 2 4825365,
e-mail siegfried.van.brabandt@volvo.com

 

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.