Volvo Trucks

België

×

M’TRA kiest weloverwogen voor FH 16-trekkers van 750 pk

M’TRA uit Meulebeke heeft onlangs twee Volvo Trucks FH in gebruik genomen met een indrukwekkend vermogen van maar liefst 750 pk. “Dat lijkt veel voor trekkers die ingezet worden in koelvervoer. Maar het was een zeer bewuste keuze. Wij zijn gespecialiseerd in moeilijke opdrachten met scherpe deadlines. Met zo’n vermogen ligt de gemiddelde snelheid hoger en kunnen we de beloftes waarmaken”, zegt zaakvoerder Pascal Maes.
M’TRA kiest weloverwogen voor FH 16-trekkers van 750 pk

M’TRA is begin 2016 gesticht door Pascal Maes, Iris Luyckx en zoon Ayrton Maes. Het familiebedrijf, dat drie combinaties telt, is gespecialiseerd in nationaal en internationaal koeltransport. “Wij vervoeren zowel volle ladingen als deelladingen die op zeven tot tien locaties moeten gelost worden. Het gaat meestal om groente en fruit, vlees - ook hangend - en gekoelde levensmiddelen zoals deegwaren. Op de retourritten nemen we soms andere vrachten mee, zoals palletgoederen, papier, en machines. Alles wat er in de koeltrailer past, eigenlijk”, vertelt Pascal Maes. 

“Als klein bedrijfje kiezen we niet voor kwantiteit maar vastberaden voor kwaliteit. Wij hebben er ook voor gekozen om moeilijke transporten te verzorgen met strakke deadlines, soms moeilijk te combineren losplaatsen en vaak kwetsbare producten. Van A naar B vervoeren kan iedereen. Maar verschillende bestemmingen voor verschillende klanten, desnoods met een dubbele bemanning als de tijdsdruk groot is, dat is een ander paar mouwen”, zegt hij.

M’TRA kiest weloverwogen voor FH 16-trekkers van 750 pk
M’TRA kiest weloverwogen voor FH 16-trekkers van 750 pk

Levertijden scrupuleus respecteren

“Wij bedienen hoofdzakelijk de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Omdat wij servicegericht zijn en de levertijden scrupuleus respecteren, is een hoge gemiddelde snelheid noodzakelijk. Daarom koos ik voor de meest recente aanschaf voor twee Volvo Trucks FH 16 met een vermogen van 750 pk”, legt Pascal Maes uit.

“Ik heb een opleiding mechaniek gevolgd en heb jarenlang als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Uit ervaring heb ik geleerd dat als je voorzichtig omgaat met de PK’s, je minder verbruikt dan met een minder krachtige motor die je net tegen zijn maximaal vermogen gebruikt om de gemiddelde snelheid te halen. Een extra voordeel is dat je de motor minder belast en dus minder slijtage hebt. Het zijn onze eigen trucks en we willen dan ook dat ze lang meegaan”, aldus Pascal Maes.

Supergoede service

“Waarom koos ik voor Volvo Trucks? Voor de kwaliteit en de uitstraling van de wagens natuurlijk, maar ook voor de service. Voor een voormalige werkgever kwam ik regelmatig bij Automobilia, de Volvo Trucks-dealer in Pittem. Daar heb ik gezien dat ze supergoed omgaan met de trucks en een uitstekende service hebben. Zij zijn op amper 5 km van Meulebeke gelegen. De keuze was dus snel gemaakt”, zegt hij nog.

M’TRA kiest weloverwogen voor FH 16-trekkers van 750 pk
M’TRA kiest weloverwogen voor FH 16-trekkers van 750 pk

Grootse en wilde plannen hebben Pascal Maes en zijn zoon Ayrton niet. “Potentiële klanten mogen zich zeker aanmelden. Maar wij willen groeien tot een bedrijf met zo’n zes trekkers, niet meer. Als je je wilt onderscheiden met een 100% kwalitatieve dienstverlening, dan moet je de klanten zo persoonlijk mogelijk kunnen benaderen en een goede controle behouden over de operaties. Je moet ook de beste chauffeurs hebben. Die trek je aan met het beste materieel. Zij zullen dan ook rijden met een FH16 van 750 pk”, klinkt het tot slot.

Meer info: www.mtra.be

U kunt er op vertrouwen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn bij ons. Ons privacy statement vindt u hier. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen? Neem dan contact met ons op en we zullen uw gegevens verwijderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Karen Schulpzand, tel. +32 2 4825354, e-mail
karen.schulpzand@volvo.com
- M’Tra Nat.&Internationaal Koeltransport, Pascal Maes, Tel. +32 483 423 697, e-mail
maespascal@gmail.com

Video´s met uitzendkwaliteit die een aanvulling vormen op dit persbericht, vindt u op http://www.thenewsmarket.com/volvotrucks

Fotomateriaal en films voor de pers zijn beschikbaar via de foto- en filmgalerij voor Volvo Trucks op http://images.volvotrucks.com


www.volvotrucks.be      

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.
In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.